به گزارش هنرآنلاین، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش شامگاه گذشته دوشنبه 20 دی ماه در تالار همایشهای جزیره کیش با حضور هنرمندان و مدیران فرهنگی سازمان مناطقه آزاد کیش، برگزار شد.
در این مراسم جایزه بخش طرح و ایده مکتوب که توسط داوران این بخش انتخاب شد به مهدی محرابی اهدا شد.
عباس نجاری دبیر جشنواره: جشنواره تئاتر کیش آغازگر مسیری نو در اجراهای محیطی است
عباس نجاری دبیر جشنواره در ابتدای مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر کوتاه کیش، گفت: با تلاش شبانهروزی هیأت انتخاب 12 اثر برگزیده شدند و مفتخرم به حضور استادان عزیزی که دعوت ما رابرای داوری پذیرفتند، فرهاد آییش، حمیدرضا نعیمی و حامدکمیلی.
نجاری در این مراسم با قدردانی از محمدرضا نواییلواسانی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، حسین شمسیان راد معاونت فرهنگی اجتماعی و بدریه بحرینی مدیر امور هنری معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش؛ گفت: بیشک برگزاری یک رویداد هنری در سطح ملی و به صورت مستقل سختیهای زیادی دارد که با همراهی معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش این مسیر برایمان هموار شده است.
وی در ادامه افزود: خوشحالم که در چهارمین سال پیاپی موفق شدیم جشنواره تئاتر کوتاه را با طراحی در فضاهای نامتعارف برگزار کنیم و آغازگر مسیری نو در اجراهای محیطی باشیم. جزیره کیش با وجود پتانسیلها و ظرفیتهای گسترده میتواند پایگاه تئاتر محیطی کشور در ابعاد بینالمللی باشد و امیدوارم با برگزاری این رویداد در جهت ارتقای تئاتر جزیره گام برداریم چراکه جشنوارهها بستر مناسبی جهت گفتوگو، تعامل و تلاقی اندیشهها هستند.
حسین شمسیان راد: جشنواره تئاتر کیش محفلی برای نمایشهای محیطی است
حسین شمسیان راد معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نیز برگزاری جشنواره تئاتر کیش را اتفاقی ویژه در این جزیره عنوان کرد و گفت: خوشحالم که کیش در سالهای اخیر به خانه و محفلی برای نمایشهای محیطی در فضایی غیرمتعارف برای هنرمندان سراسر کشور تبدیل شده و امیدوارم از اجراهایی کوچک در فضایی محدود به اجراهای بزرگتر و میدانهای متعددی جهت دیده شدن برسیم چراکه جادوی تئاتر و تاثیرش برمخاطب شگفت انگیزست.
وی تئاتر را ناجی ورقهای گمشده تاریخ معاصر ایران توصیف کرد و گفت: باید تلاش کنیم روایتهای مغفول مانده تاریخ ایران را دل همین تئاترهای محیطی باز تعریف کنیم و من خیلی خوشحالم که کیش منزلگاه چنین تئاترهایی شده است. پیام تئاتر خوشحالی و امیدبخشی است و امیدوارم این امید چراغش با حضور شما روشن بماند.
حمیدرضا نعیمی: جشنواره تئاتر کوتاه کیش میتواند بینالمللی باشد
حمیدرضا نعیمی داور چهارمین دوره جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش گفت: نگاه دستاندرکان این جشنواره و حمایت مدیران فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش شایسته تقدیر است چراکه بهترین مسیر را برای تاثیرگذاری فرهنگی انتخاب کردهاند و قطعا در افق این جشنواره میتوان به یک جشنواره بینالمللی با یک استاندارد جهانی و با رویکردی ویژه که دیگر جشنوارهها به آن سمت نرفتهاند، رسید.
وی ضمن اشاره به صحبتهای معاونت فرهنگی منطقه آزاد، نگاه وسیعتر به تئاتر محیطی را قابل تقدیر دانست و گفت: این پتانسیل اجرا در ساحل مختص جزیره کیش است و در این فستیوال اتفاق میافتد و با حضور گروههای بینالمللی میتواند به پایگاهی جهانی در این گونه تئاترها بدل شود.
فرهاد آییش که امسال یکی از داوران این جشنواره بود، در ابتدای صحبت هایش ضمن ابراز شگفتی از تلفیق تئاتر و زندگی جاری در ساحل گفت: اگر به تئاتر محیطی جشنواره تئاتر کیش جدی تر نگاه شود هنرمندان مطرح زیادی در کنار این فستیوال خواهند بود و با برنامه ریزی دقیق میتوان به رویدادی بسیار ارزشمند در جزیره کیش رسید.
این هنرمند در ادامه افزود: هربار که میخواهم داور بشوم از خداوند عذرخواهی میکنم، چراکه معتقدم هیچگاه انسان نمیتواند بگوید یک هنری از هنر دیگر بهتر است و این چیزی است که من عمیقا به آن باور دارم. برای همین سالهاست که از داوری جشنواره ها گریزانم اما به نظرم وجود همین جشنواره هاست که می تواند محفلی حرفه ای برای جوانترها رقم بزند.
خوشبختانه تئاتر از چیزهایی است که نمیتوان در آن با ارتباط، برای کسی موقعیت ایجاد کرد؛ اینکه پیروزی دیگران و شکست خودت را به گردن این ارتباطها و روابط نسبت دهید اساسا چیز اشتباهی است. اگر فرد توانایی بالایی داشته باشد بدون شک وارد مراحل بالاتر خواهد شد، فقط نباید عجله کرد و قدرت و انرژی لازم را از دست نداد. جشنواره تئاتر کیش محفلی برای پیشرفت در این گونه خاص است و به نظرم حضور شما در این جشنواره یک موهبت است که باید به فال نیک گرفت.
این هنرمند خاطرنشان کرد: همه این جشنوارهها بهانهای برای کار کردن است؛ امیدوارم هیچ یک از دوستانی که اینجا هستند از نگرفتن این جوایز دل سرد نشوند و همچنان تلاش و صبر کنند. بدون شک تمام کسانی که در هر رشتهای موفق هستند، خوش بین هستند؛ پس امیدوارم همه خوش بین باشند و به اتفاقات نگاه بهتری داشته باشند.
برگزیدگان
هیات داوران چهارمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش در ادامه آراء خود را به شرح ذیل اعلام کرد:
نمایشهای بخش کافهای:
الف) نمایشنامهنویسی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به نویسنده نمایشنامه «یه حبه مرگ» حمیدرضا آفاق
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نویسنده نمایشنامه «صد تا صفر» ایمان دبیری
ب) کارگردانی
لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «مامان کو؟» شیرین جروقی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «صد تا صفر» جناب آقای ایمان دبیری
ج) بازیگری زن
لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به بازیگران نمایش «مامان کو؟» آوا متوقع و بیتا عزیز اُقلی
تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزهی نقدی به بازیگر نمایش «صد تا صفر» زهرا استواری
د) بازیگری مرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگر نمایش «الی» سعید حشمتی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بازیگر نمایش «یه حبه مرگ» حمیدرضا آفاق
هـ) جایزه خاص جشنواره
جایزه خاص جشنواره در بخش کافه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی برای ایده خلاقانه و تصویری به مهدی ملکی برای نمایش «دد»
و) جایزه بزرگ جشنواره
جایزه بزرگ جشنواره در بخش کافه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «مامان کو؟» سرکار خانم شیرین جروقی
نمایش های بخش ساحلی؛
هیات داوران چهارمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش آراء خود را شرح به ذیل اعلام میدارد؛
الف) بخش ایدهی خلاقانه
لوح تقدیر و جایزهی نقدی این بخش اهدا میشود به مهدی مهرابی و افق ایرجی کارگردانان نمایش «بازگشت»
ب) جایزه بزرگ نمایش کمدی
جایزه بزرگ جشنواره در بخش ساحل شامل تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «تماشای غم انگیز غروب خورشید» حسن محمدی فرانی
ج) جایزه خاص جشنواره
جایزه خاص جشنواره در بخش ساحل شامل لوح تقدیر و جایزهی نقدی به کارگردان نمایش «گلک آب خورده میگرید» حجت الله جعفر پور
د) بازیگری مرد
لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به بازیگران نمایش «مهربانو» آرش رضایی و مهدی روزبهانی
هـ) بازیگری زن
لوح تقدیر وجایزه نقدی به بازیگر نمایش«خلیج، دخترایران» صوفیا جولایی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بازیگر نمایش «مهربانو» فروزان حسینی
جایزه ویژه :جایزه ویژه چهارمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به خاطر پاسداشت نام و خاطره 175 غواص در سالهای جنگ تحمیلی به گروه نمایش بیر دریا سئوگی از اهر اهدا شد.