به گزارش هنرآنلاین، نمایشگاه آثار پابلو پیکاسو از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «پیکاسو در تهران» ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۳ در این موزه افتتاح شد. مجموعه «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» یکی از آثار ارزشمند پیکاسو شامل ۲۶ قطعه آکواتینت است که در قالب پورتفولیو با ۲۶۱ نسخه منتشر شده است. این مجموعه در موزههای بزرگ جهان، از جمله موما (MoMA) نگهداری میشود. چاپ آکواتِنت یا چاپ تیزابی سایهدار یا چاپ آب مرکبی یک شیوه چاپ دستی از خانواده چاپ فلزی است.
آثار شاخصی همچون «نقاش و مدلش»، «پنجرهای باز به خیابان پنتی یور»، «بابون و بچهاش» و «زن گریان ۱، ۳، ۴» پیکاسو از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران نیز در این نمایشگاه ارائه شده است. «پیکاسو در تهران» با همکاری و موافقت وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، کاخموزه نیاوران و به عنوان فعالیتی مشترک بین موزههای تهران، در گالریهای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شده است.
نمایشگاه «پیکاسو در تهران» از آغاز برگزاری تاکنون مورد استقبال علاقهمندان به هنر و هنرمندان قرار گرفته است و در مدت ۱۸ روز بیش از ۵۵ هزار نفر از این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر تهران دیدن کردند.
در نمایشگاه «پیکاسو در تهران» ۷۹ اثر از آثار پابلو پیکاسو، منتخب ۹ اثر از آثار هنرمندانی ایرانی متأثر از پیکاسو از جمله بهرام دبیری، بهمن محصص، جلیل ضیاءپور، محسن وزیری مقدم، محمدعلی شیوا (کاکو)، گارنیک درهاکوپیان، هانیبال الخاص و پروانه اعتمادی و همچنین منتخبی از آثار هنرمندان خارجی همدورهای پیکاسو مانند ژرژ براک، رابرت دلونه، فرنان لژه و خوان میرو از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآمده است. همچنین ویدئوهایی مرتبط با موضوع نمایشگاه و گرافیک موشن به نمایش درآمده است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «پابلو پیکاسو (۱۹۷۳-۱۸۸۱) از قلههای هنر مدرن است که بر بسیاری از جنبشهای هنری پس از خود تاثیر گذاشته است. شهرت پیکاسو نه تنها در دنیای هنر، بلکه در میان طیف گستردهای از مردم سراسر جهان، گواهی بر اهمیت جایگاه اوست. این شهرت و جایگاه در جامعه ایران نیز ملموس است.
نقاشان مدرن در دهههای نخست سده بیستم میلادی، با این پرسش اساسی رو به رو شدند که مرز میان تصویر و نقاشی با دیگر رسانهها کجاست. حاصل این مواجهه، تجربههایی مفصل بود: از ابداع کلاژ و سرهمسازی تا چاپ و چیدمان و نقاشیهای نوری. تجربه زیست پیکاسو در این سالها و استقبالش از روشهای نوآورانه همچون چاپ، نهتنها به او فرصت داد تا خلاقیتهای فردیاش را بپروراند بلکه زمینه حضور گستردهاش در عرصههای متنوع هنری و امکان یادگیری بیشتر و تجربههای فراگیرتر را برای او فراهم آورد.
نمایشگاه «پیکاسو در تهران» روایتی است از زندگی پیکاسو و دورههای هنری که از سرگذراند. در این روایت در موزه هنرهای معاصر تهران، نمونههایی از آثار هنرمندان همدوره با پیکاسو را نیز به نمایش گذاشتهایم که با او در سبکها و نگرشها همراه بودهاند. همچنین کوشیدهایم تا به تاثیر پیکاسو بر هنرمندان ایرانی نیز توجه کنیم. نمایشگاه حاضر، روایتی است که امکان تامل و بازاندیشی در تاریخ هنر معاصر جهان و ایران را فراهم میآورد.»
نمایشگاه «پیکاسو در تهران» تا ۳۱ اردیبهشت ماه، همه روزه به جز دوشنبهها از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در موزه هنرهای معاصر تهران میزبان علاقهمندان است.
انتهای پیام