به گزارش هنرآنلاین، مراجعه کنندگان به میز خدمت دریافت و رسیدگی به درخواست‌های مردمی که با حضور نماینده تام‌الإختیار وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با هدف اجرای اهداف و برنامه‌های دولت مردمی در محل سالن اجتماعات اداره‌کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد برپا شده دغدغه های خود برای حفظ بناهای تاریخی و موانع پیش روی صنعت گردشگری را مطرح کردند .

اختصاص تسهیلات ارزان قیمت بانکی برای تکمیل طرح های نیمه تمام حوزه گردشگری و تسهیل در واگذاری زمین محل اجرای پروژه های رفاهی گردشگرپذیر از درخواست های فعالان این عرصه است.

سرمایه گذاران بخش خصوصی حوزه گردشگری با اشاره به ظرفیت های بی بدیل کهگیلویه و بویراحمد در زمینه ایرانگردی و جهانگردی از مسئولان خواستند در این خصوص برنامه های حمایتی بیشتری انجام گیرد.

شماری از کارشناسان تاریخ و تمدن ایران در این استان نیز با مراجعه به این خدمت از مسئولان خواستند نسبت به مرمت این آثار فاخر اقدام های اثرگذارتری صورت گیرد.

آنان با اشاره به اهمیت بناهای تاریخی در حفظ هویت ملی و ثروت آفرینی از طریق گردشگری بر افزایش سرمایه گذاری در این سازه های قدیمی تاکید کردند.

کمبود اعتبار مرمت بناهای تاریخی

یکی کارشناس میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد کمبود اعتبار برای تعیین حریم و مرمت را از چالش های این حوزه ذکر کرد و از مسئولان خواست در این زمینه اقدام های اثرگذارتری صورت گیرد.

او که خواست نامی از وی برده نشود افزود: با توجه به قدمت سازه های تاریخی و اثر عوامل طبیعی بر آنان هر ساله بودجه ای برای مرمت این یادگارهای کهن اختصاص می یابد اما بسیار کمتر از نیاز بناهای تاریخی کهگیلویه و بویراحمد است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت: این شهرستان تنها یک خودرو برای جابه جایی نیروهای یگان حفاظت به بناها و محوطه های تاریخی در اختیار دارد که با وجود ظرفیت های موجود بسیار اندک است.

رحیم خردمند اضافه کرد: مجموع نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی گچساران پنج نفر است که با توجه به اینکه بسیاری از حفاری های سودجویان در مناطق تاریخی شبانه صورت می گیرد نیاز است تا حوزه میراث فرهنگی این شهرستان از نقطه نظر تجهیزات و نیروی انسانی تقویت شود.

کهگیلویه و بویراحمد ۲ هزار اثر میراث فرهنگی دارد که ۷۷۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است،نقش برجسته‌های تنگ سولک در سال ۱۳۱۶ نخستین اثر ملی ثبت ملی شده در کهگیلویه و بویراحمد است.

آسیاب ها، خانه های تاریخی، قلعه ها، آب انبارها، بقاع متبرکه، گورستان های تاریخی، پل ها، مساجد و کاروانسراها از مهمترین بناهای تاریخی ثبت شده این استان در فهرست آثار ملی هستند.

آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.

کهگیلویه و بویراحمد را به دیار آریوبرزن سردار نامی ایران در دوره هخامنشی می‌شناسند،این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آرایی‌ها جزیی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بود.

این استان در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته شده است.

کرمی

گردشگری

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: معارضات و حریم ها، پرداخت نکردن به موقع و کامل تسهیلات، از چالش های مهم توسعه گردشگری استان است.

فرشید کرمی گفت: حریم جاده ها،ایل راه ها و آب از دیگر موانع توسعه این حوزه است که به صورت مصداقی مثلا "تَنگِ مِهریان"(۳کیلومتری یاسوج) که یکی از محورهای گردشگری است با حریم هایی که تعریف شد امکان جذب سرمایه گذار را نداریم.

کرمی افزود: سرمایه گذاران این حوزه بومی هستند و لازم است که با ارایه تسهیلات کافی و به موقع از آنان حمایت شود تا بتوانیم جذب سرمایه گذار غیربومی داشته باشیم.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان ۲۱ اردوگاه گردشگری وجود دارد که نداشتن مالکیت و نبود اعتبارات کافی از چالش های مهم این مکان های گردشگرپذیر است.

وی اظهار کرد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ۲۱ اردوگاه گردشگری محصور شده دارد که این اداره کل تلاش می کند در این مکان ها هم زمینه خدمات رسانی به گردشگران فراهم کند و همچنین از خسارت به این مکان های طبیعی جلوگیری کند.

کرمی گفت: اغلب مکان های گردشگری و اردوگاهای محصور شده گردشگری استان مالکیت آنان در اختیار میراث فرهنگی نیست و به همین خاطر مطابق با قانون اجازه هزینه کردن در این مکان ها را ندارد.

وی تاکید کرد: اردوگاه های گردشگری استان نیاز به توسعه و تجهیز دارند و از طرفی فراهم کردن زیرساخت های لازم و کامل برای خدمات رسانی به گردشگران نیاز به اعتبارات کافی دارد.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه و مواهب طبیعی چشم نواز مکانی مناسب برای مسافران و گردشگران در ایام مختلف سال است.

افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۷۵۰ مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

رییس جمهور و اعضای هیات دولت در ششمین مقصد از دور دوم سفر های استانی به منظور انجام سفری ۲ روزه، صبح دوشنبه (۲۶ تیر) واد استان کهگیلویه و بویراحمدشد.

همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.

طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه افتتاح شده و یا در حال بهره برداری است.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.