به گزارش هنرآنلاین، محمد علی آبادی افزود: بیش از هزار و ٧٠٠ تعزیه خوان و بازی گردان، طبال و نوازنده نی در برپایی مجالس تعزیه ایفای نقش می کنند.
وی اجرای تعزیه مسلم بن عقیل و طفلان مسلم، حضرت قاسم بن الحسن (ع)، حضرت علی اکبر (ع)، قمربنی هاشم ابوالفضل العباس (ع)، شهادت امام حسین، حضرت زینب(س) و آتش زدن خیمه ها را از مهمترین مجالس تعزیه در این منطقه دانست.
علی آبادی گفت: سبزوار از کانون های اصلی تشیع در ایران است که تعزیه در آن جایگاه خاصی دارد و کتاب "روضه الشهدا" اثر ملاحسین واعظ سبزواری که بُن مایه اصلی اشعار تعزیه کشور است خود بیانگر این موضوع است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار، منطقه غرب خراسان رضوی را خاستگاه تعزیه ایران دانست و افزود: تعزیه خوانی در این منطقه بیش از یک هزار سال قدمت دارد و طرح ثبت سبزوار به عنوان پایتخت تعزیه ایران تدوین و به اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی ارسال شده است.
علی آبادی گفت: ١١٠ تعزیه خوان در این سه شهرستان از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مندند و ١١ نفر نیز مستمری بگیر هستند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از گروههای تعزیه غرب خراسان رضوی مجوز اجرا ندارند، گفت: هم اکنون ٤٠ گروه تعزیه خوان در این خطه دارای پرونده هستند و بدین ترتیب ساماندهی شده اند و در ایام مختلف سال نمایش تعزیه اجرا می کنند.