سرویس تجسمی هنرآنلاین: سومین پروژه فرهنگی هنری "جان زمین" با حمایت سازمان محیطزیست سمنان و محوریت حفاظت از محیط زیست با هدف تقویت جایگاه طبیعت در عرصه هنر، پیوند هنرمند با طبیعت و شناخت گونههای جانوری به پایان رسید.
این سفر که توسط مینا محیطیان دبیر اجرایی گروه فرهنگی هنری "جان زمین" پایهریزی شده بود با بازدید از منطقه پرور، یکی دیگر از مناطق حیات وحش حفاظتشده در استان سمنان آغاز شد. هنرمندان حاضر در این سفر با دیدن "کل"، "قوچ" و "میش" در ارتفاعات پرور، حیات وحش این منطقه را رصد کردند.
بعد از منطقه پرور، هنرمندان در منطقه توران قلب حیات وحش ایران (بزرگترین پارک ملی ثبت شده با وسعت ١/٤٤٧ هزار هکتار) حضور یافتند تا جانوران را در این منطقه رصد کنند.
پس از این هنرمندان با ماشینهای گشت منطقه و با همراهی محیطبانها و علی اکبر قربانلو رییس منطقه توران برای بازدید و گشتزنی به منطقه رفتند. در این منطقه که به شدت خشک و بیابانی و بیآب است گونههای جانوری از جمله "گور ایرانی"، "کاراکال"، "جبیر"، "زاغ بور" پرنده بومی ایرانی، "هوبره"، "تیهو"، "مار"، "جغد" و "کبک" مشاهده شد که نیم بیشتری از این حیوانات در معرض انقراض هستند.
در ادامه این سفر هنری_ محیط زیستی همایشی در خصوص حیات وحش توران با حضور کارشناسان حیات وحش و مشاهده فیلم و عکس و شناخت گونههای جانوری و آسیبهای مختلفی که به این منطقه وارد شده است، برگزار شد.
بیآبی، از بین رفتن گونههای گیاهی مورد استفاده جانوران، بیابانزدایی، تغذیه دام در فصلهای مختلف و از همه مهمتر شکار غیرقانونی در این منطقه از مهمترین آسیبهای این منطقه بود. آسیبهایی که گور ایرانی، یوز پلنگ و زاغ بور را در خطر جدی انقراض قرار داده است.
هنرمندان در آخرین روز این سفر که با حمایت سازمان محیطزیست سمنان ممکن شد، به روستاهای دلبر، قلعه بالا و رضا آباد در منطقه خارتوران رفتند و با مشاهده نوع زندگی آنها و امرار معاش آنها از طریق پرورش دام و صنایع دستی و استفاده از سیاه چادرهایی برای سکونت یکی دیگر از زیبایهای این مناطق خشک را نظاره کردند.
لازم به یادآوری است نمایشگاهی با آثار هنرمندان حاضر در این سفر در سال ٩٦ افتتاح و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. مستندی پروژه "جان کویر" نیز با حمایت رسانهای پی مدیا و به کارگردانی محمد حمزهایی (مستند ساز ) ساخته خواهد شد. که در افتتاحیه نمایشگاه "جان کویر " اکران میشود.