محمدحسین آزادبخت گفت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون بیش از دو هزار و ۳۰۰ مسئول و چهرههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، روئسای سازمانها و نهادها، سران سه قوه، وزرا، معاونان رئیس جمهور، نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی و... را برای حضور در سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دعوت کردهایم.
گروه ادبیات خبرگزاری هنر ایران - محمدحسین آزادبخت؛ رئیس کمیته مراسم و میهمانان ویژه سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با بیان اینکه این دوره از نمایشگاه از نظر ابعاد مختلف با دورههای پیشین تفاوتهای جدی دارد، اشاره کرد: تلاش دستاندرکاران ستاد برگزاری بر این است که یک نمایشگاه متفاوتتر و درخور مردم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شود.
وی ادامه داد: با افتخار چشم انتظار حضور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان میهمان خاص نمایشگاه هستیم. کمیته مراسم و میهمانان ویژه سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همراه با سایر کمیتههای نمایشگاه برنامهریزی جدی برای حضور مسئولان و چهرههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دستور کار دارد. از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری کار دعوت از مسئولان و چهرهها را آغاز کردیم و تاکنون بیش از دو هزار و ۳۰۰ مسئول و چهرههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، روسای سازمانها و نهادها، سران سه قوه، وزرا، معاونان رئیس جمهور، نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی و... را برای حضور در نمایشگاه دعوت کردیم. این کمیته در کنار مسئولان، دعوت از چهرههای فرهنگی و اجتماعی را هم در دستور کار قرار داده است. این چهرهها سالهای گذشته نوعا خودشان در نمایشگاه حضور پیدا میکردند، اما امسال تلاش کردیم این دعوت از جانب ستاد برگزاری نمایشگاه باشد تا میزبان آنها باشیم.
آزادبخت با تاکید بر اینکه از سال گذشته با تدبیر یاسر احمدوند؛ رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامهریزیهایی انجام شده که حضور مسئولان در نمایشگاه خروجی مناسبی برای صنعت نشر داشته باشد، افزود: سال گذشته تفاهمهای خوبی بین مسئولان برقرار و برنامههای جدی در دستور کار قرار گرفت. بسیاری از این تفاهمها در طول سال و بعد از برگزاری نمایشگاه کتاب سیوچهارم تا برگزاری نمایشگاه سیوپنجم عملیاتی و برای بهبود وضعیت صنعت نشر به کار گرفته شدند.
وی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برنامه جدیتری برای استفاده از حضور مسئولان در نمایشگاه برای صنعت نشر داریم. در قالب رصدهای صورت گرفته از طریق جلسههایی که معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد برگزاری نمایشگاه با نمایندگان ناشران، شورای برنامهریزی و شورای سیاستگذاری نمایشگاه برگزار کرد، مشکلات و دغدغههای ناشران با سازمانها و نهادها اخذ شد. بنابراین تلاش میکنیم با حضور روئسای این سازمانها و فعالان صنعت نشر این مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس کمیته مراسم و میهمانان ویژه سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: با توجه به حضور نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی پیش بینی میکنیم میزبان تعداد بیشتری از چهرههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این دوره از نمایشگاه باشیم و امیدواریم فضایی ایجاد شود که صنعت نشر با استفاده از این حضور و بستر دیده شدن در جشن آغاز کتاب در سال ۱۴۰۳ بتوانند بخشی از مشکلات خود را حل کند و گام رو به جلویی برای بهبود این صنعت بردارد.
وی با اشاره به میهمان ویژه سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: کشور مقاوم و پیروز یمن میهمان ویژه سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خواهد بود و با افتخار میزبان برادران یمنی خواهیم بود. تلاش شده چهرههای فرهنگی و ادبی و مسئولان صنعت نشر دولت یمن در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.