به گزارش هنرآنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه جمعه بیست و سوم مهرماه در حاشیه بازدید از جشنواره وحدت اقوام ایرانی در دریاچه شهدای خلیج فارس با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در ماه ربیع‌الاول همزمان با هفته وحدت گفت: برپایی این گونه فضاها همواره مورد استقبال عموم مردم قرار می‌گیرد و این که مردم بتوانند با خرده‌فرهنگ‌های اقوام آشنا شوند، ظرفیتی فوق‌العاده برای اعتلای فرهنگ جامعه ایجاد می‌کند.

اسماعیلی ادامه داد: جشنواره وحدت اقوام ایرانی فرصت خوبی برای هنرمندان و فعالان مناطق مختلف کشور فراهم کرده که از این نظر به کارآفرینی و اقتصاد هنر هم کمک می‌کند.

وزیر فرهنگ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری در عرصه‌های هنری نسبت به سایر حوزه‌ها بسیار کم‌هزینه‌تر است،  شورای عالی اشتغال از محل تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۴۰۱ منابع خوبی برای کارآفرینی هنری به مناطق مختلف اختصاص داده و قرارگاه محرومیت‌زدایی فرهنگ و هنر هم آموزش‌های هنری در سراسر کشور را در دستور کار دارد.

وی با اشاره به رویکرد عدالت فرهنگی در دولت مردمی گفت: عدالت فرهنگی به معنای فراهم کردن زمینه های بروز خلاقیت های فرهنگی، هنری اقشار مختلف به خصوص در بخش های کم برخوردار جامعه است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با جدیت این اهداف دنبال می شود.

Vazir 02

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که همه اقوام ایرانی قرن هاست زیر چتر ایران فرهنگی زیسته اند، گفت: ایران بزرگ، محصول همگرایی و زندگی مسالمت آمیز اقوام ایرانی است و ملت ایران امروز میراث دار این فرهنگ غنی هستند.

اسماعیلی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برپایی جشنواره وحدت اقوام ایرانی در منطقه سیاحتی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس گفت: با توجه به ظرفیت‌های شهر تهران برای برگزاری این گونه برنامه‌ها، پیشنهاد ما بهره‌مندی بیشتر از این موقعیت‌ها برای آشنایی بیشتر مردم با تنوع فرهنگ و هنری نقاط مختلف کشور است.

وزیر فرهنگ اضافه کرد: در این گونه جشنواره‌ها با هویت ملی عمیق ایرانی مواجه می‌شویم که در جهان یکتاست و این میراث فرهنگی باید به نسل های جدید منتقل شود.

وی ادامه داد: نسل جدید ما در سال‌های اخیر به خاطر همه‌گیری کرونا بیشتر زمان خود را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گذرانده و تا حدی از واقعیت‌های اصیل کشور فاصله گرفته است اما حالا که به همت دولت مردمی مسأله کرونا تا حد زیادی مرتفع شده، بار دیگر فضا برای اجتماعاتی چون جشنواره اقوام ایرانی فراهم شده است.

Vazir 01

اسماعیلی در پایان تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری در داخل و خارج کشور را با جدیت پیگیری می‌کند و امیدوارم ثمره این اقدامات در ماه‌ها و سال‌های آتی بیش از پیش نمایان شود.

جشنواره وحدت اقوام ایرانی با همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هدف معرفی فرهنگ، تمدن و آداب و رسوم اقوام گوناگون ۲۰ تا ۲۹ مهر هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۲ در دریاچه شهدای خلیج فارس میزبان شهروندان است.‌

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه شخصی خود در برنامه کاربردی‌ روبیکا هم چنین نوشت: «هفده ربیع‌الاول امسال در تهران حال و هوایی متفاوت داشت. اجتماع آحاد مردم در میدان ولی‌عصر(عج) و برگزاری جشنواره اقوام در دریاچه شهدای خلیج فارس با حضور اقشار مردم با سلایق مختلف برگزار شد. پیامبر عزیز ما محور وحدت در داخل کشور و جهان اسلام است. رهبر عزیز انقلاب هم در دیدار صبح دیروز همه امت را به همبستگی بر سر منافع جهان اسلام دعوت کردند.»