به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی در این مراسم که عصر روز شنبه 9 اردیبهشت در شهر رشت برگزار شد مدیر کل هنرهای نمایشی تاکید کرد: امروز بیش از همیشه نیازمند معرفی الگوهای فرهنگی هستیم.
وی با بیان این مطلب که افتخار میکنیم اکبر رادی را داریم گفت: باید قدر داشتههای فرهنگیمان را بدانیم.
مهدی شفیعی تصریح کرد: جای نمایشنامههای رادی در کتابهای درسی ما خالی است.
مدیر کل هنرهای نمایشی ادامه داد: درام ایرانی به آثاری که از شیوههای شناخته شده نمایشهای ایرانی بهره میگیرند محدود نمیشود. و آثار مرحوم رادی با بهره گیری از ساختارهای شناخته شده نمایشنامه نویسی جهان، انسان معاصر ایرانی و دغدغهها و مسایلش را برجسته میکند.
وی وجه دیگر آثار رادی را نگاه بومی به انسان ایرانی دانسته و گفت: مشخصاً گیلان و انسان گیلانی ایرانی بخش دیگری از آثار ایشان را شکل میدهد. این نکتهی مهمی است. یکی از بزرگترین آموزههای رادی برای نمایشنامه نویسی معاصر ایران همین نکته است. رنگ و بوی بومی در عین حال ملی ! طبیعتاً با توجه به حضور این انسان در جهان به نسبت کوچک شده معاصر و وجود دغدغههای مشترک بشری جهانی نمود پیدا میکند.
مدیر کل هنرهای نمایشی در ادامه از شهرداری رشت و همه بانیان این مراسم به خصوص بنیاد رادی تشکر کرده و از خبر افتتاح پردیس تئاتر رادی که به گفته شهردار رشت به زودی در این شهر افتتاح خواهد شد ابراز خرسندی کرد.
مراسم رونمایی از سردیس استاد اکبر رادی با حضور بانو حمیده عنقا همسر استاد و هنرمندانی همچون هادی مرزبان ، عطاالله کوپال ، حسین مسافر آستانه ، مریم معترف ، پیمان شریعتی ، نادر برهانی مرند ، مهدی حاجیان و بهزاد صدیقی برگزار شد