به گزارش هنرآنلاین،در این آیین که با حضور بزرگان و پیشکسوتان هنر نقالی و پردهخوانی ایران، علیرضا تابش مشاور وزیر میراث فرهنگی وگردشگری و استقبال چشمگیر دوست داران فرهنگ و هنر برگزار شد، از مرشد استاد ابوالحسن میرزاعلی، مرشد محمد احدی، مرشد امیر صادقی، مرشد ابوالفضل ورمزیار و مرشد مجتبی حسنبیگی از نقالان و پردهخوانان برجسته ایران تجلیل شدند.
در مراسم رونمایی از کتاب «یکصد و سیزده مجلس از نقالیهای مرشد ولیالله ترابی» استاد هوشنگ جاوید پژوهشگر صاحب سبک موسیقی نواحی و آیینی ایران درباره هنر نقالی و میراث روایی ایران و جایگاه آن در جامعه امروزی ایران و چشماندازهای آینده این هنر و میراث کهن سخنرانی کرد.او با اشاره به تاثیرگذاری هنر نقالی و منقبتخوانی در تاریخ معاصر ایران یادآور شد: «مرشدان بزرگ همچون استاد ابوالحسن میرزاعلی چنان به ترویج فرهنگ و معارف اخلاقی و آیینی در میان مردم یاری میرساندند که همه طیفهای جامعه به آنان احترام گذاشته و پذیرای ارزشهایی میشدند که مورد توجه آنان بود».
کتاب «یکصد و سیزده مجلس از نقالیهای مرشد ولیالله ترابی» به کوشش مرشد محسن میرزاعلی و دکتر احمدرضا آذربایجانی تهیه و تدوین شده و انتشارات سرو یاسین در سال ۱۴۰۲ خورشیدی منتشر کرده است.
دکتر احمدرضا آذربایجانی و محسن میرزاعلی، گردآورندگان و مولفان کتاب «یکصد و سیزده مجلس از نقالیهای مرشد ولیالله ترابی»، دیگر سخنرانان این آیین گرامیداشت بودند و خاطرهها و نکتههایی درباره چگونگی گردآوری و تالیف این کتاب بیان کردند.
منقبتخوانی و اجرای ضرب و نوای زورخانهای و پخش کلیپ درباره زندهیاد مرشد ولیالله ترابی از دیگر برنامههای این آیین گرامیداشت در کتابخانه و موزه ملی ملک بود.
شادروان مرشد ولیالله ترابی (۱۳۱۵ تا ۱۳۹۲ خورشیدی)، زاده یکی از روستاهای تابعه شهر تفرش بود. او را به عنوان یکی از نقالان، تومارنویسان و پردهخوانان پیشکسوت و صاحب سبک میشناسند. او از پرآوازهترین میراثداران فرهنگ روایی و هنرهای نمایشی ایران بود که در بیش از پنج دهه اجراهای فراوان و فعالیتهایی گسترده برای نگاهبانی از این میراث ارزشمند را ترتیب داده و چندین بار جایگاه نخست را در عرصه هنر نقالی کسب کرد. این استاد هنر نقالی و نمایش، افزون بر تهیه و تنظیم چندین تومار نقالی، روایتهای گوناگون شاهنامه را نیز در چندین جلد گردآوری کرده که یک جلد آن با نام «مشکیننامه» پیشتر منتشر شده است.