به گزارش هنرآنلاین، دومین نشست خبری بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران چهارشنبه چهارم اردیبهشتماه با حضور امین مختاری دبیر، سینا نصرالهی معاون اجرایی و علیرضا سعیدی مدیر روابط عمومی جشنواره در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
امین مختاری دبیر جشنواره در ابتدای این نشست با اشاره به جزییات جشنواره گفت: به نظرم مهمترین اتفاقات امسال جشنواره در بخش بینالمللی افتاده است، امسال منابع و رایزنی ما محدود بود، بنابراین با آکادمیها و سفارتخانههای خارجی ارتباط گرفتیم.
مختاری با بیان اینکه ۱۰ کار آماده شد و توانستیم این بخش را تقریباً بدون هزینه جلو ببریم، گفت: یکی از این بخشها رونماست که دو گروه "جریان" به سرپرستی محمدرضا علیاکبری و گروه "مسیح" به سرپرستی اندیکاو فردینانکو در آن اجرا خواهند داشت.
او ادامه داد: اجراهای بخش رونما امسال با هدف تولید مشترک بین کشورها به جشنواره اضافه شده است. دو ورکشاپ هم در شهرهای کرمان و کاشان قبل از جشنواره برگزار شد و در ایام جشنواره مجدداً استادان این کارگاهها حضور خواهند داشت و قرار است با حضور افراد برگزیده این ورکشاپها ادامه پیدا کند و در نهایت هم اجراهایی را در جشنواره داشته باشند. این آغاز یک بدعت مناسب برای یک جشنواره دانشگاهی است تا بتواند بُعد آموزشی و پژوهشی را در جشنواره تئاتر دانشگاهی شکل بدهد.
مختاری از آثار کشورهای سوییس، ترکیه، سریلانکا و ۲ کار مشترک ایران و گرجستان و ایران و سوییس به عنوان دیگر آثار حاضر در بخش بینالملل جشنواره بیست و دوم تئاتر دانشگاهی ایران نام برد.
او درباره مراسم اختتامیه جشنواره بیست و دوم نیز گفت: این مراسم روز چهاردهم در تالار وحدت برگزار میشود که کارگردان مراسم نیز حسین پوریانی فر است. بخش ویژه این مراسم نیز برگزاری بزرگداشت کامران سپهران و مسعود دلخواه است.
دبیر جشنواره بیست و دوم تئاتر دانشگاهی ایران درباره معیار مدنظر برای انتخاب هیئت داوران جشنواره، بیان کرد: ما ۲ معیار اصلی داشتیم و سعی کردیم از حوزهها و رشتههای مختلف در داوری داشته باشیم و در کنار دعوت از استادان به سراغ کسانی برویم که خودشان برآمده از جشنواره تئاتر دانشگاهی هستند.
مختاری درباره وضعیت پرداخت کمک هزینههای مدنظر برای گروههای شرکت کننده در این دوره از جشنواره، یادآور شد: در مورد عدد کمک هزینهها سعی کردیم افزایش ۵۰ درصدی را نسبت به دوره گذشته داشته باشیم اما در جشنواره بیست و دوم مشکل مالی داریم و به کارها را به صورت اعتباری پیش میبریم و همین روند باعث شده شرایط ما از سال گذشته سختتر باشد.
او تأکید کرد: به دلیل شرایط سخت مالی کمک هزینهها، جوایز و دستمزد داوران با تأخیر از مراسم اختتامیه و توسط وزارت علوم پرداخت خواهد شد.
دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران درباره توضیح مدیران و مسئولان وزارت علوم درباره دلایل پرداخت نشدن بودجه این دوره از جشنواره، گفت: پاسخی که به ما داده میشود این است که پول به وزارتخانه پرداخت نشده و تقصیر سازمان برنامه و بودجه است.
مختاری درباره تأثیر وضعیت بودجه بر کیفیت برگزاری جشنواره بیست و دوم، تصریح کرد: قطعاً این وضعیت روی کیفیت فعالیتهای اجرایی و ستاد اجرایی جشنواره تأثیرگذار خواهد بود ولی تلاشمان این است که روی کیفیت آثار تأثیری نگذارد.
او درباره برنامهریزی جشنواره بیست و دوم برای اجرای عمومی آثار برگزیده و حاضر در این دوره، یادآور شد: تلاشمان را میکنیم برای اکثر کارهای جشنواره شرایط اجرای عمومی را فراهم کنیم و از چند تهیهکننده و کمپانی برای انتخاب و حمایت از آثار دعوت کردیم تا در جشنواره حضور داشته باشند.
این فعال تئاتر دانشگاهی درباره نحوه قیمتگذاری بلیت آثار جشنواره، افزود: بلیت آزاد ۲۰ هزار تومان و برای دانشجویان ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
سینا نصراللهی مدیر اجرایی این جشنواره در سخنانی با اشاره به اینکه امسال ۱۲ سالن نمایشی با ما همکاری خواهند داشت، درباره تعداد آثار حاضر در جشنواره گفت: مجموعاً ۵۷ اثر در ایام جشنواره اجرا میشوند که ۱۰ اثر برای بخش بینالملل هستند و ۲۷ اثر تولید خود جشنواره دانشگاهی است و از طریق فراخوان در این جشنواره شرکت کردند. ۶ کار هم از برگزیدگان جشنوارههای دیگر دانشگاهی بودند که در این رویداد حضور دارند و ۷ اجرا در محیطهای غیرمتعارف خواهد بود.
او در ادامه صحبتهای خود به معضلی که گریبانگیر بیشتر جشنوارهها است اشاره کرد و گفت: هر ساله کارهای برگزیده برای جشنواره سال بعد به مُد تبدیل میشوند به این معنی که به الگویی تبدیل میشوند که اگر گروهها اینگونه عمل کنند موفق خواهند شد. این جشنواره جریانساز است اما قرار نیست جریان ثابت داشته باشد و برای همین امسال این تابو را شکستیم و به همین دلیل فضای هیئت انتخاب و داوران مانند دورههای گذشته نیست اما در عین حال این به این معنا نیست که این افراد ارتباطی با دانشگاه ندارند.
در پایان مراسم هم از پوستر بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی رونمایی شد که طراحی آن را سیدمهدی میراحمدی و نیما کریمی برعهده داشتهاند.
بیست و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران از فردا (پنجم اردیبهشت) در سالنهای نمایشی تهران کار خود را آغاز میکند.