به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، سه نمایش از استان‌های فارس، خراسان و هرمزگان  که برگزیده جشنواره تئاتر دانش‌آموزی هستند در این دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان به اجرا در می‌آیند.

از دبیرستان شهید دستغیب استان فارس نمایش "پینوکیا" نوشته استفانو بنی به کارگردانی ریحانه سبک روح به بیست و پنجمین دوره جشنواره راه یافته است.

در خلاصه نمایش آمده است: ژپتو در یک دنیای فانتزی، پینوکیو را که یک رباط است، خریداری می‌کند و قصد دارد که به او همانند یک انسان کامل راه و روش زندگی کردن را بیاموزد. اما در ادامه ماجراهای عجیبی به وقوع می پیوندد و....

در پینوکیو ساجده نقدآبادی در نقش مادر ژپتو، فاطمه تاجیک در نقش پینوکو، رمزیه تاجیک در نقش روباه مکار و فاطمه خوبکار در نقش گربه نره بازی می‌کند.

محبوبه ملک‌زاده مربی پرورشی، رحمت‌اله نیک‌منش سرپرست همراه، حدیث غلامی  مسئول گریم، الهه قاسمی و سارا سادات ازعوامل پشت صحنه این نمایش ۳۵ دقیقه ای هستند.

گفتنی است، ریحانه سبک‌روح، دانشجوی ترم هفت ادبیات دراماتیک، مربی فنی هنرهای نمایشی تئاتر دانش آموزان است که

سابقه بازیگری، کارگردانی، دوبله و گویندگی استان فارس را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.

 نمایش "بدون شرح" دومین اثری است که به عنوان نمایش برگزیده جشنواره دانش‌آموزی به مدت 45 دقیقه در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان اجرا می‌شود.

"بدون شرح" نمایشی صحنه‌ای از مشهد است که با قلم سیدجواد رحیم زاده و کارگردانی سیدرضا عربشاهی داستان نوجوانی به نام آرش را روایت می‌کند.

این اثر درباره نوجوانى به نام ارش است که با بدست اوردن یک عینک سه بعدى وارد کارگاه تاریخ مدرسه می‌شود و در آنجا با قهرمان‌هاى کتاب‌هاى درسى روبه‌رو می‌شود. او در مواجهه با این قهرمانان می‌بیند که آنها غمگین هستند بنابراین به دنبال  جوابى براى غم آنها وارد یک ماجرا می‌شود.

عادل عابدزاده، مهدی فیروزی، محمدحسین اکرمی، عادل عبدالهی، امیرحسین امیری، آرش علی‌نقی‌زاده، علیرضا فولادی، محمدمهدی باقری، معین فخرایی، محسن یعقوبی، هومن یوسفی، عرشیا تراب بیگی بازیگران و بازیسازان این نمایش هستند. همچنین حمیدرضا ثاقب دستیار کارگردان و مدیرصحنه این اثر است.

گفتنی است، سیدرضا عربشاهی متولد ۱۳۵۲، کارشناس ادبیات نمایشی است. وی نویسنده و کارگردان فیلمهای کودک و نوجوان و کارگردان نمایشهای "نقاب سعید و پینوکیو"، "شهر خیالی دختران آفتاب"، "به من رای دهید آقای ایزو"، "شهرسربی"، "پدرم خورشید است"، "دوست فضایی من"، "کلاس پرنده بدون شرح " و ... است.

عربشاهی به عنوان مدرس کارگاه‌های بازیگری خلاق نوجوان در تهران، مشهد و بجنورد است.

نمایش "داورپسند" از استان هرمزگان که رتبه اول نمایش صحنه ای دختران جشنواره تئاتر دانش آموزی را به خود اختصاص داده سومین نمایشی است که در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان اجرا می‌شود.

 این اثر نوشته و کاری از ام‌البنین جایباش درباره هفت دانش آموز است که مرتکب خطایی شده‌اند و تنها راه برای اخراج نشدنشان این است که نمایشی کار کنند که در مسابقات دانش آموزی اول شود. دانش آموزان راه‌های مختلف و نمایش‌های مختلف را امتحان می‌کنند اما به نتیجه نمی‌رسند. در نهایت به این نتیجه می‌رسند که زندگی شخصی خودشان را به نمایش بگذارند و به آینده خودشان سفر کنند. این اثر در مدت زمان  ۲۵ دقیقه اجرا می‌شود.

 

کارگاه آموزشی چهار مدرس از کشورهای هلند، روسیه، آلمان و استرالیا

چهار کارگاه آموزشی با حضور مدرسانی از کشورهای هلند ، روسیه ، آلمان و استرالیا همزمان با برپایی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار می شود.

کارگاه "دنیای جادویی که تئاتر خوانده می شود" با حضور محمد بابازاده هنرمند ایرانی اصل از کشور هلند برگزار خاوهد شد. مخاطب این کارگاه آموزشی بازیگران و کارگردانانی که در حوزه تئاتر کودک و نوجوان فعال هستند  و مدرسانی که تئاتر کودک تدریس می کنند خواهند بود.

کارگاه کشور روسیه نیز با عنوان "نوجوان" برگزار می شود که در آن اساتید تئاتر و تولید کنندگان تئاتر می توانند شرکت کنند.

مسلم قاسمی هنرمند ایرانی مقیم کشور آلمان نیز در ایام برگزاری جشنواره بیست و پنجم کارگاه آموزشی با عنوان "ریتم در نمایش کودک و خوانش گروه های یک نمایشنامه خواهد داشت گه ویژه مربیان و معلمان مقطع ابتدایی برگزار می شود.

چهارمین کارگاه آموزشی جشنواره با عنوان "آموزش به نوجوانان که مهارت های میانجی دارند تا بتوان آن ها را تبدیل به مهارت های اجتماعی کنند" توسط جان ساماها از کشور استرالیا برگزار می شود.

در هر کارگاه آموزشی بین 15 تا 20 شرکت کننده پذیرفته می شود.

علاقه مندان به حضور در این کارگاه های آموزشی می توانند با مراجعه به دبیرخانه جشنواره در همدان نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

 

آیین باران خواهی در جشنواره کودک و نوجوان همدان

نمایش "وارش" نوشته محمدرضا جعفری و کار  مریم مهدی پور از جمله نمایش هایی است که در بخش فضای باز بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اجرا می شود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: 

وارش یعنی باران

تی تی دختری از گیلان به گمان اینکه با باران هوا پاک می شود، آیین باران خواهی کتره گیشه را انجام می دهد ولی عروسک کتره گیشه و دیگر عروسک ها به او می فهمانند که برای هوای پاک باید اتفاقات دیگری نیز رخ دهد.

این نمایش که به عنوان کاری از شهر کیاشهر استان گیلان در این دوره از جشنواره حضور دارد، با بهره گیری از موسیقی زنده گیلانی اجرا می شود و بازیگران ان در تن پوش های مختلف، به ایفای نقش می پردازند.

در اجرای این نمایش، بازیگرانی چون نسیبه اقاجان نژاد"تی تی"، بنفشه صالح پور"کتره گیشه"، امیدکفشدار"ماشین"، سعیدسرشار"تبر"، محمدرضاپورعلی"درخت"، بازی می کنند.

همچنین طراحی صحنه را محمدرضا پورعلی و میلاد حسین زاده انجام می دهند. طراحی لباس را نسیبه آقاجان نژاد بر عهده دارد و گروهی مرکب از  احمدالفتی، مجیدرهبری، میلاد حسین زاده، ساخت و اجرای موسیقی را بر عهده دارند.

مدت زمان نمایش خیابانی " وارش " ۲۵ دقیقه است. 

بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با دبیری مریم کاظمی 28 آبان تا 4 آذر ماه برگزار می شود