وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم پس از سخنان شهردار تهران و مدیران این طرح گفت: از شهردار تهران و همکارانشان بابت اینکه در نخستین روزهای فصل بهار، بهاری را برای فضای فرهنگ و هنر کشور به واسطه این طرح رقم زدند تشکر می‌کنم.

وی تاکید کرد: مکرر عرض کرده‌ام به زیرساخت‌های‌ وسیع‌تری در حوزه فرهنگ و هنر نیاز داریم چراکه یکی از کمبودهای جدی کمبود سرانه فضاهای فرهنگی و هنری در کشور است، در نظرسنجی‌هایی که در دولت به مناسبت سفرهای استانی رئیس جمهور انجام شده است در نزدیک به تمام استان‌ها بیشترین نارضایتی در مورد فضاهای فرهنگی و هنری است که باید به رفع جدی آن توجه کرد.

صالحی افزود: نگاه‌مان به شهر بر این مبنا باید باشد که شهر صرفا محل کار و خواب نیست و ‌به عنوان زیست بوم مطرح است طبیعتا مواردی را شهر لازم دارد که یکی از مهمترین آن‌ها فضاهای فرهنگی و هنری است؛ سرانه فضاهای فرهنگی و هنری در کشور به شدت ضعیف است البته به واسطه اقداماتی که در دهه‌های اخیر انجام شده است وضعیت بهتری در سرانه فضای سبز داریم و الان متوسط حدود ۱۱ متر سرانه فضای سبز در کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه  متاسفانه در حوزه فضاهای فرهنگی و هنری وضعیتمان سانتی‌متری است و حتی به متر هم نمی‌رسد، گفت: به برکت انقلاب اسلامی منابع انسانی این حوزه افزایش یافته است  و در شرایط  فعلی با توجه به کمبود فضاهای فرهنگی _هنری طبیعی است این هنرمندان محل کار و عرضه نداشته باشند و کسی که فرصت ارائه اثرش را نداشته باشد به بحران وجودی و هویتی می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی جامعه نیز از دانش و مهارت هنرمندان متنعم نمی‌شود، افزود: مسیری که شهرداری تهران آغاز کرده بسیار مغتنم است.

صالحی با اشاره به اینکه طرح فعلی برای من جذابیت داشت، تصریح کرد: باید به پاره‌ای از مناطقمان هویت بخشیم؛ این مساله مهم است چراکه تهران برای کل ایران الهام بخش است و اگر بتوانیم برای شهرهایمان مناطق هویتی تعریف کنیم همین مساله فرصت‌های ارتباطی را خلق می‌کند و برای اهالی همان شهر یا شهرهای دیگر که قصد سفر دارند مانند راهنما عمل می‌کند. به عنوان مثال اگر کسی علایق فرهنگی، هنری دارد می‌داند که باید به فلان منطقه برود از طرفی فرصت تعاملی بین اقلیمی برای آن منطقه ایجاد می‌کند؛ منطقه‌گرایی تعریف هویتی به مناطق می‌دهد و فرصت‌های ارتباطی ایجاد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این رویکرد عملا فرصت‌های زمانی را تسهیل می‌کند مثلا اگر فردی در روزهای پنجشنبه و جمعه فرصتی داشته باشد بهتر می‌تواند از زمانش استفاده کند و از طرفی فرصت گفت و گو و ارتباط بهتر اهالی آن عرصه را فراهم می‌کند اینکه‌ چنین رویکردی در شهرداری تهران وجود داشته باشد و‌ پاره‌ای از مناطق را به عنوان مناطق هویتی فرهنگی و هنری تعریف کنیم می‌تواند مهم باشد و وزارت فرهنگ هم اقدامات لازم را برای پیشبرد این موضوع انجام می‌دهد.

وی افزود: سرعت بازدهی امر مهمی است، اینکه گفته شد که  در چند ماه می‌تواند این طرح افتتاح شود، امر مبارکی است چراکه اقدامات اینچنینی موجب شیرینی و حلاوت بیشتر در  آن می‌شود.

صالحی تصریح کرد: موضوع این طرح که همان هنرهای نمایشی است نیاز به توجه بیشتری دارد. در این حوزه استعدادها و ظرفیت‌های زیادی داریم ولی متاسفانه توقعاتِ برآورده نشده و مطالبات انباشته‌ای در حوزه هنرهای نمایشی وجود دارد که باید به آن پاسخ داد. و این که با این طرح ۲ هزار صندلی به ۶ هزار صندلی تئاتر تبدیل می‌شود، خبر بسیار خوبی است.

وی افزود:  مجددا تاکید کنم که در حوزه سرانه فرهنگی_هنری کشور مشکل جدی داریم و اگر به اینکه "شهر صرفا محلی برای خواب و کار نیست" باور داشته باشیم باید توجه کنیم بخش قابل توجهی از تنفس شهری به حوزه فرهنگ و هنر مرتبط می‌شود و در این حوزه نیز نیازمند همکاری بیشتر شهرداری‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.

صالحی تصریح کرد: تهران برای کل کشور الهام بخش است و همیشه هم اینگونه بوده، تهران ویژگی‌هایی از قبیل  مرکزیت کشور، جمعیت انبوه و افق تاریخی دارد که موجب می‌شود رویدادهایی که در آن رخ می‌دهد در کل کشور انتشار یابد، همکاری‌هایی که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران می‌تواند رخ دهد در حوزه‌های متفاوتی از جمله در زیرساخت‌ها می‌تواند باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سرفصل موضوعاتی که می‌توانیم در آن از کمک‌های شهرداری تهران بیشتر استفاده کنیم این است که قدم امروز را ادامه دهیم و کمبودهای سرانه فرهنگی و هنری در تهران را کم کنیم.

وی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری مساله دوم است و باید از فضاهای فرهنگی هنری موجود استفاده بیشتری کنیم، افزود: فرهنگسراها و فضاهای هنری متعددی داریم؛ اینکه چگونه می‌شود از این فضاها استفاده بیشتری کرد باید مورد توجه قرار گیرد و بررسی کنیم چه عملکردی باید داشته باشیم تا در همه ایام سال از این ظرفیت بهره بریم.

صالحی تصریح کرد: موضوع سوم نگهداری و‌ حفاظت از مراکزی است که در اختیار داریم چراکه متعلق به جامعه، نظام و کشور است مثلا مساله حریم تئاتر شهر باید حل شود؛ نباید مکانی که محل رجوع هنرمندان است به گونه‌ای باشد که حس شود خوش‌نما نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این حوزه‌ها هم کمک آقای زاکانی و شهرداری تهران می‌تواند مفید باشد. طرح  خوب فعلی نیز ما را امیدوارتر کرد تا با استفاده از نوع نگاه شهرداری تهران در این سه حوزه همکاری بیشتری داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تاثیر گسترش زیرساخت‌های فرهنگی هنر در دیپلماسی فرهنگی کشور افزود: هرچه زیرساخت‌ها افزایش یابد فرصت‌های مبادله‌ای نیز بیشتر می‌شود؛ در جشنواره تئاتر فجر برخی از دغدغه‌ها درمورد زیر ساخت‌هاست، بهبود وضعیت زیرساخت‌ها به دیپلماسی فرهنگی و ارتباط با هنرمندانی که از سایر کشورها می‌آیند کمک می‌کند.

صالحی در مورد تئاتر سنگلج گفت: امسال شصتمین سال تأسیس تئاتر سنگلج است که با نگاه نمایش‌های ایرانی شکل گرفت، قرار است برنامه‌ای نیز در آن اجرا شود که کمک‌های شهرداری تهران می‌تواند در این زمینه هم راهگشا باشد.

گفتنی است، در ابتدای ورودِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توضیحاتی درمورد کیفیت ساخت این پردیس توسط یکی از مدیران شهرداری ارائه شد، سپس صالحی از بخش‌های مختلف محل خریداری شده توسط شهرداری تهران بازدید کرد.

زمینِ محل احداث این طرح (که در مجاورت بوستان هنرمندان قرار دارد) به وسعت ۶ هزار متر مربع، توسط شهرداری تهران خریداری شده است.

این پردیس قرار است با امکاناتی نوین برای اجرای تئاتر، آموزش هنرهای نمایشی، برگزاری جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، کارگاه‌های آموزشی، فضاهای چندمنظوره و گالری‌های هنری طراحی شود.