به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد اکبر رادی، سمینار علمی و آیین پایانی پنجمین همایش ملی رادیشناسی با معرفی پژوهش و نمایشنامه برگزیده و نیز قدردانی از پژوهشگران و نمایشنامهنویسان و با حضور هنرمندان و پژوهشگران عصر روز چهارشنبه 16 اسفندماه 96 توسط بنیاد اکبر رادی در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود.
بهزاد صدیقی، دبیر پنجمین همایش ملی رادی شناسی با بیان این خبر گفت: در بخش سمینار پنجمین همایش ملی رادیشناسی که از ساعت 16 تا ساعت 19 روز 16 اسفندماه جاری با دبیری علمی دکتر فریندخت زاهدی برگزار میشود، پنج مقاله در قالب سخنرانی علمی با عناوین "بررسی کنش شخصیتهای نمایشنامه مرگ در پاییز (اپیزود محاق) بر اساس نظریه کنش پیر بوردیو" نوشته عسل عصری ملکی، "سیمای پسااستعماری یک نمایشنامه: ساز و کار ترجمان فرهنگی ملودی شهر بارانی اثر اکبر رادی" نوشته فرهاد امینی با راهنمایی دکتر فرزان سجودی، "دوگانه مذهب/ سکولاریسم در ملودی شهر بارانی اکبر رادی و روزمرسهُلم هنریک ایبسن" نوشته فضه خاتمینیا، "بررسی زبان در نمایشنامه پایین گذر سقاخانه با توجه به نظریه ادب شناختی پنلوپه پراون و استفان لونیسن" نوشته مصطفی لعلیان و جواد ربیعی و "مقایسه تطبیقی نمایشنامه سوء تفاهم اثر آلبر کامو با مرگ در پاییز اثر اکبر رادی بر مبنای مفهوم مرگ در الگوی رواندرمانی اگزیستانسیال" نوشته اکبر احمدی شیخزاده ارائه میشود.
وی در ادامه یادآور شد: مقالات منتخب پنجمین همایش ملی رادی شناسی از میان 25 چکیده مقاله که به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود، پس از بررسی و تأیید 13 چکیده مقاله از سوی هیئت داوران بخش مقالات پژوهشی رادی شناسی مرکب از آقایان دکتر بهروز محمودی بختیاری، آرش رادی و دکتر روح الله جعفری انتخاب شد. بر این اساس به نویسندگان و پژوهشگران 13 چکیده مقاله، سفارش تهیه و نگارش اصل مقاله داده شد و سرانجام 9 مقاله به دبیر خانه این همایش ارسال شد که در نهایت هیئت داوران این بخش، پنج مقاله را برای ارائه در سمینار و چهار مقاله را برای اتنشار در جلد پنجم رادی شناسی انتخاب و معرفی کردند که به همراه پنج مقاله منتخب سمینار در این کتاب توسط نشر نشانه منتشر خواهدشد.
مدیر اجرایی و سخنگوی بنیاد اکبر رادی هم چنین تصریح کرد: در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی 110 اثر به دبیرخانه پنجمین همایش ملی رادی شناسی از سراسر کشور رسید که هیئت داوران این بخش مرکب از محمد رحمانیان، رحمت امینی و بهزاد صدیقی پس از بررسی، مطالعه و ارزیابی آثار این بخش هشت اثر را به عنوان کاندیدا انتخاب کردند که از میان آن ها یک اثر در آیین پایانی این همایش به عنوان اثر برگزیده اعلام میشود و از دو اثر دیگر در این بخش قدردانی میشود.
صدیقی در ادامه افزود: نهادهای یاریرسان پنجمین همایش ملی رادی شناسی، مرکز هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، مجموعه تئاتر شهر، پردیس هنرهای زببای دانشگاه تهران، جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران هستند که از این رویداد فرهنگی هنری ملی حمایت کردهاند.
دبیر پنجمین همایش ملی رادی شناسی در پایان اضافه کرد: در این همایش 22 نفر نمایشنامهنویس زن، 55 نمایشنامهنویس مرد و برخی با سه اثر و تعداد سه نفر هم با یک نمایشنامه مشترک در بخش مسابقه نمایشنامهنویسی شرکت کردند. شرکت کنندگان بخش مسابقه نمایشنامهنویسی این همایش هم از شهرهای تهران، رشت، لاهیجان، تفرش، مشهد، کرج، زنجان، کرمانشاه، ساری، اصفهان، قوچان، نی ریز، شاهرود، شیراز، یاسوج، قم، سیرجان، نراق و بن (آلمان) هستند که بیشترین شرکتکننده، شهر تهران با 46 نمایشنامه نویس در این مسابقه حضور یافتند و در رده بعدی 3 نمایشنامهنویس از کرج و رشت شرکت داشتند.
در بخش مقالات پژوهشی نیز 12 پژوهشگر زن و 14 پژوهشگر مرد از شهرهای تهران، کرج، نوشهر، مشهد و قم با ارسال چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش، اعلام آمادگی کردند و در نهایت چهار پژوهشگر مرد و دو پژوهشگر زن با پنج مقاله (یک مقاله ی مشترک) از شهرهای تهران، کرج و قم برای ارائه در سمینار انتخاب شدند.
پنجمین همایش ملی رادیشناسی عصر 16 اسفندماه سال جاری در دو بخش سمینار از ساعت 16 تا 19 و آیین پایانی در ساعت 19:30 در تالار مشاهیر ایران مجموعه تئاتر شهر به دبیری بهزاد صدیقی به کار خود پایان میدهد.