به گزارش هنرآنلاین، محمدمهدی احمدی در نخستین روز برپایی نشست‌های چشم انداز تئاتر استان‌ها با حضور مدیران کل ارشاد در استان‌های مختلف عنوان کرد: نخستین مشکل ما در آسیب شناسی ادارات کل و تعامل آنها با مراکز خصوصی، نبود گفتمان هنری واحد در ادارات کل است.

وی در ادامه افزود: ادارات کل ارشاد ، انجمن‌ها و مراکز هنری که مرتبط با ادارات کل هستند با این مشکل مواجه هستند که یک اهتمام هنری واحد وجود ندارد. هر استانی گاهی شاهد است که برنامه‌هایشان در حوزه هنر و تعاملشان با هنرمندان مشخص نیست، نتیجه این می‌شود که اشخاص سخن می‌گویند به جای اینکه سیستم حرف اصلی را بزند.

احمدی با بیان اینکه اگر در یک استانی مسئولین انجمن انسان‌هایی باشند که براساس قانون و اخلاق حرکت کنند ، مسائل بهتر حل خواهد شد، افزود: اما اگر تعاملات در استانی براساس قانون انجام نشود، یا بداخلاقی داشته باشیم ، خواهیم دید که همیشه در حوزه هنر و بین هنرمند و انجمن‌ها یا متولی حوزه فرهنگ و هنر تعارض وجود دارد، علت هم این است که ما گفتمان هنری واحدی نداریم.

وی در ادامه تأکید کرد: برای اینکه به یک گفتمان واحد هنری برسیم نیاز به اجماع در باورهایمان داریم. هم مدیران کل و هم مسئولین انجمن‌های هنری ـ نمایشی ـ‌ موسیقی باید به یک باور مشترک برسیم آن زمان خروجی تصحیح می شود به جای اینکه  نظر یک مدیرکل یا ا فراد دیگر اهمیت پیدا کند.

وی اظهار داشت: باز هم تأکید می‌کنم که برای رسیدن به اجماع و باور مشترک و گفتمان هنری نباید هر کسی براساس سلایقش سخن بگوید، باید براساس قانون حرکت کرد و بدانیم قانون برای وظایف مدیران کل و بخش‌های مختلف هنری چه تعریفی دارد و وظایف ادارات ارشاد برای نظارت ـ هدایت و حمایت چیست.

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نمونه چنین فضاهای صمیمی و حرکت براساس قانون را در برخی حوزه های تحت مسئولیت خودش شاهد بوده گفت: قانون باید مبنای تعامل بین انجمن‌ها و مدیران کل باشد. مدیران کل پاسخگوی تمام رفتارهای فرهنگی و هنری استان در مقابل ائمه جمعه،‌استانداران و همه نهادها و جریانات باشند.

وی دراین باره افزود: اگر کوچکترین نمایشی در دورترین روستای یک استان برگزار شود به هیچ عنوان استاندار یا مراکز خاص به انجمن تماس نمی‌گیرند بلکه مدیرکل را خطاب قرار می دهند

وی با تأکید بر اینکه ادارات کل بنا نیست تئاتر اجرا کنند یا موسیقی بنوازند بلکه سیاست گذار هستند، افزود: وزارت ارشاد سیاست گذار است گرچه الان در برخی جاها حکم کارگزار را دارد و خودش کار می‌کند اما این خلاف مشی و تعریف واقعی وزارت ارشاد و ادارات تابعه است.

photo_2017-07-16_14-44-59

احمدی یادآور شد: اگر این نکته را بدانیم که ما به عنوان ادارات کل سیاست گذار هستیم و انجمن‌ها هم بدانند که مدیران کل باید پاسخگوی همه چیز باشد نتیجه این می‌شود که هم انجمن‌ها حدود خود را رعایت می‌کنند و هم مدیران و هر دو سعی می‌کنند اعتماد سازی کرده و رابطه منطقی با مدیران کل برقرار کنند و سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را پیاده کنند و از سوی دیگر مدیران کل کارگزار هم نمی‌شوند و براساس اعتمادشان کلیه کارها را به انجمن‌ها و مراکز تفویض می‌کنند و براساس یک شیوه‌ هم کار می‌خواهند.

احمدی اظهار داشت: در چنین شرایطی سیستم حاکم شده و تعاملات منطقی و ارگانیکی می‌شود اگر مدیرکل در طی سال تغییر کند هیچ خللی در روند هنری ایجاد نمی‌شود چون کارها براساس تفاهم نامه تعریف شده و انجام می‌شود و براساس تعریف قانون ادارات کل فعال هستند و هر دیدگاه و بینشی حضور پیدا کند، طبق شرح وظایف افراد عمل می‌کند.

در پایان این بخش نیز با حضور مدیران کل ادارات هنری ارشاد از سامانه صدور پروانه اجراهای نمایش رونمایی شد.