به گزارش هنرآنلاین، روز گذشته در روند برگزاری ششمین روز از جشنواره بین المللی موسیقی فجر زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به همراه نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دیدن کنسرت گروه موسیقی بانوان نوشین پاسدار از اعصای شورای سیاست گذاری موسیقی فجر رفتند.
گروه موسیقی «بشت» که موسیقی بختیاری و بویراحمدی را در فرهنگسرای بهمن مینواختند، میزبان سیدروح الله موسوی نماینده شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد چهارمحال و بختیاری، علیرضا محمدی سرپرست معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی استان تهران، پیام احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی ارشاد بود.
در ششمین روز از چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر همچنین عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از اجرای گروه موسیقی عاشیق حسن اسکندری و شب موسیقی هرمزگان در برج آزادی دیدن کردند.
محمد مهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی نیز به دیدن کنسرت ارکستر غفاری به رهبری امین غفاری رفت.
نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که طی شش روز برگزاری چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با حضور در سالنهای برگزاری جشنواره از نزدیک شاهد روند این دوره بود امشب در آخرین سانس از اجراهای وزارت کشور از کنسرت عرفان طهماسبی در بخش پاپ(مردموار) نیز دیدن کرد.
رشد فزاینده موزیسنهای قشقایی، دهکردی، بختیاری و لر زبان
سید روح الله موسوی نماینده لردگان، خانمیرزا و فلارد چهارمحال و بختیاری در حاشیه حضور در فرهنگسرای بهمن در اجرای گروه موسیقی «بشت» از این استان در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: جشنواره بین المللی موسیقی فجر اتفاقی بسیار مبارک و عالی است و همین که فرهنگ ایلی و عشایری را زنده و احیا میکنید قابل تشکر و قدردانی است.
وی ضمن قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری به منظور برگزاری جشنواره موسیقی فجر قدردانی کرد و ادامه داد: ما در کشورمان نیاز داریم که فرهنگهای مناطق مختلف احیا شود خصوصا فرهنگ ایلی و عشایری که خوشبختانه چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در این زمینه موفق عمل کرد.
پیام احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال بختیاری که دیگر مهمان این اجرا بود نیز گفت: خداروشکر میکنم که امسال یکی از توفیقات، حضور در جشنواره بین المللی موسیقی فجر است و خوشحالم که امروز در کنار دوستان بختیاری بودیم. یکی از اتفاقات خیلی مبارک و خوبی که شاهد هستیم رشد موسیقی مقامی و بومی مناطق مختلف کشورمان به خصوص موسیقی مقامی بختیاری و موسیقی مرتبط با چهارمحال و بختیاری که قومیتهای مختلفی را شامل می شود، است.
احمدی بیان داشت: طی سالهای اخیر موزیسنهای قشقایی، دهکردی، بختیاری و لر زبانان رشد شان فزاینده شده و اتفاقات بزرگی را در سطح موسیقی کشورمان رقم خواهند زد.
ایدههای زیادی برای همکاری فرهنگی با ایران داریم
گریگور هاکوپیان سفیر ارمنستان در ایران با همراهی احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته -شنبه 28 بهمن 1403- در تالار رودکی به تماشای کنسرت مشترک ایران و ارمنستان با هنرمندی لون توانیان و آرمن آساطوریان نشست.
سفیر ارمنستان ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و برگزارکنندگان جشنواره برای دعوت از هنرمند و موسیقیدان اهل ارمنستان و اختصاص فرصت اجرا به موسیقی ارمنستان گفت: فکر میکنم چنین رویدادهایی فرصت خوبی است که هر دو کشور، هنر و فرهنگ یکدیگر را به خوبی بشناسند. معتقدم که چنین جشن هایی در کنار تعاملات فرهنگی و هنری، بیش از پیش کمک میکند که ملت دو کشور همدیگر را بیشتر بشناسند و به هم نزدیکتر شوند.
وی درباره اجرای مشترک هنرمند ایرانی و ارمنی در این جشنواره توضیخ داد: آنچه در این اجرا شنیدیم، تلفیقی بود از موسیقی ایران و ارمنستان. به اعتقاد من جشنواره فرصتی ایجاد کرد برای موسیقیدان ارمنستانی که نمونهای از موسیقی ملی و فلکلور ارمنی را در کنار موسیقی ایرانی به خوبی و زیبایی نمایش بدهند.
سفیر ارمنستان درباره اجرای مشترک لون توانیان و آرمن آساطوریان گفت: من البته فقط لذت بردم و اشتراکهای زیادی در ملودی ایرانی و ارمنی پیدا کردم. چنین برنامههایی میتواند برای معرفی فرهنگ و هنر هر دو کشور مفید باشد.
هاکوپیان ضمن استقبال از برگزاری رویدادهای موسیقایی مشترک بین دو کشور، توضیح داد: ما هیچ محدودیتی برای همکاری و توسعه روابط فرهنگی و هنری نداریم و امیدوارم در آینده با همکاران ایرانی بتوانیم چنین برنامههای مشترکی را بیشتر برگزار کنیم.
سفیر ارمنستان در ایران با اشاره به این که ایدههای زیادی در زمینه همکاریهای مشترک فرهنگی دارد، اعلام کرد: در حال فراهم کردن مقدمات همکاری هستیم و شما در آینده شاهد اجرا شدن این ایدهها خواهید بود.
همچنین احمد صدری نیز درباره اشتراکات موسیقایی دو کشور ایران و ارمنستان گفت: یکی از اشتراکات ما ساز دودوک است که در ایران هم وجود دارد و همین امر زمینهای فراهم میکند برای گفتوگوی موسیقایی بین نوازندگان سازهای مشترک بین دو کشور از جمله سازهای بادی که در مناطق غرب ایران وجود دارد.
سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ با بیان اینکه اجرای دو هنرمند ایرانی و ارمنستانی در این دوره از جشنواره، یک نوع گفتوگوی موسیقایی بود، افزود: همکاری بیشتر و برگزاری برنامهها و فستیوالهای مشترک در زمینه موسیقی از جمله مباحث جذاب فرهنگی است که با جناب هاکوپیان دربارهاش برنامهریزی خواهیم کرد و امیدواریم یک جشنواره موسیقایی را به صورت مشترک با سفارت ارمنستان برپا کنیم.
او درباره این جشنوارههای مشترک، توضیح داد: گفتوگوهای اولیه انجام شده و در صدد برگزاری نشستهای مشترک هستیم. یکی از همکاریهای بین دو کشور میتواند برگزاری رویدادهای موسیقایی باشد چرا که سازهای مشترک داریم، طبیعی است که همنوازی و گفتوگوی سازها از دو کشور به زبان موسیقی با تکنیکهای مختلف میتواند بسیار جذاب و موثر باشد.
وی اضافه کرد: امشب نمونهای از این همکاری را در قالب اجرایی شاهد بودیم که یکی از نغمهها به زبان موسیقی ترجمه شده بود و نوعی خلاقیت ویژه محسوب میشود. به نظرم اگر دو نوازنده از دو کشور و دو فرهنگ بتوانند با هم گفتوگوی موسیقایی داشته باشند، اتفاق خوبی خواهد بود.
حضور مسئولان در روزهای پیشین
در پنجمین روز از جشن ملی چهلم موسیقی فجر مقامات دیگری همچون عبدالحسین خسروپناه دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مهمان کنسرت علی زندوکیلی در تالار وحدت بود. در این روز گریگور هاکوپیان سفیر ارمنستان، لیلیت سارگسیان رایزن سفارت ارمنستان و آرگباگراتیان وابسته سفارت ارمنستان از اجرای دونوازی موسیقی ارمنستان دیدن کردند.
در دیگر روزها نیز فاطمه مهاجرانی(سخنگوی دولت) در مراسم افتتاحیه جشنواره در هنرستان موسیقی پسران، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه از اجرای گروه حنانه به سرپرستی کامران همت پور در تالار اندیشه، آنتونیو گاسپار سفیر اسپانیا از اجرای دنیل کاسارس در تالار رودکی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نادره رضایی معاون هنری وزیر ارشاد به همراهی رضامهدوی دبیر جشنواره از اجرای ارکستر مدرسه هنرهای زیبا اصفهان در فرهنگسرای ارسباران دیدن کردند.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر امشب 29 بهمن 1403ساعت 19 در تالار وحدت با تجلیل از بزرگانی همچون شیرمحمد اسپندار، محمدعلی گلپایگانی(گلریز)، آذر هاشمی و قاسم عابدین به کار خود پایان میدهد.
انتهای پیام