به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم)، بردیا صدرنوری آهنگساز، نوازنده و مدیر برگزاری جشنواره و جایزه موسیقی نوای خرم با بیان این که هفتمین دوره این جشنواره در سال ۱۳۹۹ برگزار نمیشود، توضیح داد: با توجه به شرایط ناشی از بیماری کووید- ۱۹ و عدم امکان برنامهریزی برای اجراهای صحنهای و گروهی بخش رقابتی، هفتمین جشنواره و جایزه همایون خرم در سال ۱۴۰۰ برگزار میشود.
مدیرمسئول موسسه فرهنگی و هنری رادنواندیش افزود: برنامهریزی برای برگزاری هفتمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم ۷) طبق روال سنوات پیش، پس از اتمام جشنواره ششم آغاز شد. اما شرایط روز جامعه ناشی از بیماری کووید-۱۹ و نیز آثار منفی آن بر کیفیت برگزاری جشنواره شرایطی را فراهم ساخت که این دوره از جشنواره را به سال آینده موکول کنیم.
این نوازنده پیانو و آهنگساز موسیقی ایرانی بیان کرد: بخش اصلی و مهم جشنواره نوای خرم، بخش رقابتی و اجراهای صحنهای کودکان و نوجوانان برای اجرای حضوری در مقابل داوران جشنواره و مخاطبین است که هر سال با حضور پرشور هنرآموزان، خانوادهها، مدرسان موسیقی، مسئولان آموزشگاههای موسیقی و نیز علاقهمندان طی ۴ تا ۸ روز در تهران برگزار میشود. اما با وضعیت کنونی و پیشبینیها در مورد وضعیت چند ماه آتی بیماری کووید ۱۹، برنامهریزی اجراهای حضوری و صحنهای غیرممکن به نظر میرسد. کما این که در مجوز صادره از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری برنامههای مربوط به جشنواره در زمان مقرر، مشروط به تصمیم و مجوزهای ستاد ملی مبارزه با کرونا شده است. از طرفی با توجه به زیرساختهای فنی موجود و کیفیت اینترنت و بهتبع آن کیفیت صدا و تصویر، امکان اجرای زنده (لایو) و داوری همزمان بهصورت جدی و با کیفیت مناسب، امکانپذیر نیست.
وی افزود: بخش مهم دیگری از جشنواره نوای خرم، بخش اجراهای گروهی و اجراهای آموزشگاهها است که از دستاوردهای پرارزش جشنواره به شمار میرود و بهواسطه آن هر سال گروهای موسیقی بسیاری در رده سنی کودک و نوجوان بهصورت آزاد، آموزشگاهی یا در مدارس تشکیل میشود. بنابراین با توجه به شرایط موجود، امکان تجمیع و تمرین گروها در فضاهای سربسته و آموزشگاهی بسیار دشوار و پرریسک است که ستاد جشنواره به هیچوجه تمایل ندارد که به انگیزه شرکت در جشنواره، اسباب این دورهمی را فراهم نماید. کما این که برگزاری جشنواره بدون این بخش هم مغایر اهداف جشنواره در تشویق هنرآموزان به تشکیل گروه و انجام فعالیتهای موسیقایی گروهی است.
صدرنوری گفت: با توجه به تمام موارد اشارهشده، ستاد جشنواره به این جمعبندی رسید که برای حفظ سلامتی هنرآموزان، خانوادهها و مدرسین موسیقی، هفتمین دوره جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم ۷) را به سال ۱۴۰۰ موکول نماید. به امید آنکه با الطاف الهی تا آن زمان شرایط برگزاری یک جشنواره با کیفیت در حد و اندازه موسیقی اصیل و ملی ایران و نام استاد همایون خرم فراهم شود.
مدیر جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) در بخش پایانی صحبتهای خود تأکید کرد: ستاد جشنواره برای حفظ ارتباط با هنرآموزان، اعضای گروههای موسیقی و آموزشگاههای شرکتکننده در دورههای پیشین جشنواره بهعنوان اعضای فعلی خانواده نوای خرم و نیز برای جذب اعضای جدید در این خانواده بزرگ، برنامههایی را تدارک دیده است که بهمرور از طریق درگاههای www.radnoandish.com و www.khorramfestival.com و صفحه نوای خرم در اینستاگرام (navaye_khorram) و سایر رسانهها اطلاعرسانی خواهد نمود.
جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم)، ازجمله رویدادهای موسیقایی بخش خصوصی است که هر سال با هدف ارتقای سطح هنری و موسیقایی و استفاده از نمونهها و الگوهای موجود در هنر ایرانی برای هنرمندان گروه سنی زیر ۱۸ سال توسط موسسه فرهنگی هنری رادنواندیش با مدیریت بردیا صدر نوری برگزار میشود.
در این جشنواره غیردولتی نوازندگان تمامی سازها، خوانندگان و همچنین گروههای موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال) با اجرای یکی از تصانیف و یا قطعات بیکلام استادان موسیقی ایران که به شکل رسمی عرضه شده، بهصورت تکخوانی، تکنوازی، همخوانی، همنوازی و گروهنوازی شرکت میکنند.