به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، اجرای گروه موسیقی ترنگ که با ریتم تند و موسیقی بیکلام شروع شد، با ورود گروه حرکات آئینی ئاسو اوج گرفت و با تشویق بسیار حاضران روبرو شد. بعد از چند دقیقه اجرای حرکات آئینی، قطعه با کلام "چاوبازان" اجرا شد. گروه موسیقی ترنگ که تا کنون با خوانندههای سابقه دار کار میکرده در این اجرا از خواننده جوان استفاده کرد.
گروه ئاسو نیز با شعرهای مرتبط گروه موسیقی ترنگ هماهنگ بودند و با موسیقی حماسی حرکات مرتبط اجرا میکردند.
برزو امیری سرپرست گروه ترنگ معتقد است:"موسیقی اقوام از موسیقیهای اصیل ایرانی است و باید خیلی پررنگتر اجرا شود. هر چه به موسیقی اقوام بها دهیم باعث رشد این بخش میشود. ما در سراسر کشور هنرمندان موسیقی مقامیخوبی داریم اما چون جایی نیست تا آنها هنرشان را عرضه کنند، از دست میروند."
در دومین سانس از چهارمین شب جشنواره موسیقی فجر قطعاتی از کردی سورانی و کردی کلهری اجرا شد.
قطعه بدون کلام، قطعه شیش و هشت "ناری ناری"، "شه مام شلیره" و "گل وه دار" از جمله قطعاتی بود که گروه موسیقی ترنگ اجرا کردند. قطعه "گیان گیان" نیز با سرنا و دهل و موسیقی مقامیو رقص اجرا شد. به گفته امیری گروه موسیقی ترنگ از سال 1384 تشکیل شده و هر سال حداقل دو یا سه کنسرت رسمیداشته است.
هادی گراوندی(خواننده)، مریم نیک بین( همخوان)، سجاد سقایی(نوازنده عود)، علی بشر دوست(نوازنده سنتور)، کاوه کلهرنیا (نوازنده دیوان)، حامد پیرا (نوازنده سرنا و بالابان)، میلاد داور (نوازنده دف)، مجید ملکی(نوازنده سازهای کوبه ای) اعضای گروه موسیقی ترنگ در این اجرا را برعهده داشتند.
پژمان فتاحی، یادگار بیگلری، حسین اقتداری، آمانج قادری، آراکو نادری هم که سرپرستی آن را ئاسو نادری بر عهده داشت،اعضای گروه ئاسو را تشکیل میدادند.
صدای دست و کَل لُری چاشنی چهارمین شب موسیقی فجر
نوازندگان جوان گروه نوای سیمره از کوهدشت لرستان در چهارمین شب از جشنواره موسیقی روی صحنه رفتند و با قطعات شاد، مخاطبان این اجرا را به وجد آوردند.
مهران غضنفری قبل از شروع برنامه گفت:"هفته گذشته بر اثر تصادف دچار شکستگی شدم به همین دلیل اگر قصوری در اجرا دیدید، ببخشید. "
او از مخاطبان خواهش کرد در طول اجرا این گروه را با کَل همراهی کنند.
اولین قطعه با ریتم تند و صدای بالای سرنا و تنبک شروع و با استقبال مخاطبان حاضر در سالن سوره حوزه هنری روبرو شد.
سرپرست گروه قبل از اجرای قطعات شاد برنامه اعلام کرد:" هیچکدام از شعرها از قالب فرهنگی ایرانی و اسلامی خارج نیستند. این موضوع را بیان کردم تا کسانی که معنای اشعار را نمی دانند دچار برداشت اشتباه نشوند."
قطعات "کلاده"، "هرمنمه"، "گرجی"، "چترهویل"، "هوره مه"، "گلارا"، "قلندر"، "هاوارا"، "گنم خر" و "طعنه" توسط این گروه در چهارمین شب از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر اجرا شد."
غضنفری با بیان اینکه اعضای این گروه استعدادهای زیر 25 سال و امید موسیقی اقوام هستند، آنها را این طور معرفی کرد: هیوا رنجبر (نوازنده دف)، جواد خنجریان (نوازنده تار) ، اکبر خسروی (نوازنده بم تار) ، حامد ابراهیمی (نوازنده کمانچه) ، سبحان امرایی (نوازنده کمانچه) ، علیرضا کاظمی (نوازنده سنتور) ، شاهرخ پیمانی (نوازنده سرنا)، سامان میرزایی (نوازنده سازهای کوبه ای)، مهران غضنفری(آهنگساز، شاعر و خواننده)، علیرضا کاظمی(تنظیم و نوازنده سنتور).