به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری "راد نو اندیش"، آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی پنجشنبه شب نهم آذر ماه به همت موسسه فرهنگی هنری " رادنواندیش" با حضور تعدادی زیادی از مخاطبان و هنرمندان مطرح کشورمان در تالار وحدت تهران برپا شد.
اسماعیل تهرانی اهنگساز و رهبر ارکستر شهر تهران در این مراسم با قدردانی از مقام هنری استاد محمد اسماعیلی بیان کرد: مولانا فرمود این علم موسیقی بر من چون شهادت است / چون مومنم شهادت و ایمانم آرزوست. این بیت از مولانا را برای شما خواندم که دوست دارم در ابتدای صحبت هایم با این مقوله باور خود را درباره استاد اسماعیلی بگویم. به هر ترتیب همه ما از بدو تولد زیر پوشش دو معلم آموزش می بینیم و تربیت می کنیم . یکی "معلم پنهان" و دیگری "معلم آشکار". "معلم پنهان"همان خانواده است که از آنها آموزش های لازم را دریافت می کنیم . البته بخش دیگری از این معلم پنهان نیز جامعه است که از این جامعه رفتارهایی را هم یاد می گیریم . بخش دیگر نیز "معلم آشکار" است که همه اینها زیر نظر یک معلم یا آموزگار آموزش دیده می شود. اما در زندگی به برخی معلم های آشکار برمی خوریم که هم "معلم پنهان"هستند و هم "معلم آشکار" و استاد محمد اسماعیلی یکی از همین معلمان دو وجهی من در زندگی بود.
وی ادامه داد: وقتی وارد هنرستان موسیقی شدم تعدادی از استادان بودند که این دو ویژگی را که به آن اشاره کردم، داشتند. بنده به خاطر دارم در سال 1340 استاد حسین دهلوی مدیر وقت هنرستان موسیقی سازهای مهجوری را وارد هنرستان کردند که ما این شانس را داشتیم در این کلاس ها حضور داشته باشیم. در این راستا مرحوم حسین تهرانی مامور شد که کلاس های آموزش تمبک را به عهده بگیرند اما بعد از چند سالی که گذشت ایشان گرداندن کلاس را به عهده محمد اسماعیلی گذاشت و ما این افتخار را داشتیم که تا پایان دیپلم در محضر ایشان به فراگیری بپردازیم.
تهرانی با اشاره به نکات موثر کارگاه های آموزشی استاد حسین تهرانی و محمد اسماعیلی در هنرستان موسیقی اظهار کرد: وقتی ما در کلاس حسین تهرانی بودیم او می گفت: "قبل از موسیقیدان بودن انسان باشید" . که متاسفانه الان این جمله را از کمتر استادی می شنویم . به هر حال بعد از استاد حسین تهرانی، استاد محمد اسماعیلی به ما احساس مسئولیت ، باریک بینی، تیز بینی و دقت عمل، آداب رفتاری ، پنداری و گفتاری، نظم و اخلاق هنری و در پایان همه اینها تکنیک یا همان فن نوازندگی تمبک را آموخت و ما دیدیم بعد از مدتی که از این کلاس ها گذشت بسیاری از هنرمندان مطرح موسیقی کشورمان در این عرصه حضور جدی پیدا کردند و رفته رفته کلاس محمد اسماعیلی در واحد تمبک چنان حجمی پیدا کرد که می توانم بگویم تمامی هنرمندان در این کلاس ها شرکت می کردند. حتی زمانی یادم هست وقتی در هنرستان تدریس می کردم سرو صدا و حجم صدایی کلاس های محمد اسماعیلی ما را یاد میدان های جنگی می انداخت که ما در شاهنامه های و منظومه های ادبی سراغ داشتیم .
این رهبر ارکستر تصریح کرد: ما سال های سال در خدمت محمد اسماعیلی بودیم و از او درس زندگی گرفتیم. او همیشه مانند برادر بزرگتر و پدر مواظب ما بود. صفتی که امروز آن را کمتر در معلمی می بینیم. ما با او در آن دوران طلایی ضمن فراگیری آموزش حتی به گردش و تفریح می رفتیم و حتی روزی اگر به دختری برای ازدواج علاقه مند می شدیم استاد اسماعیلی مانند پدری مهربان در کنار ما حضور داشت.استاد اسماعیلی مردی دغدغه مند، مهربان و منظم بود که ما در هنرستان موسیقی از او نکات بسیار ارزشمندی آموختیم و امیدوارم این هنرمند سال های سال زنده باشد تا همچنان از او یاد بگیریم و بیاموزیم.
اهدای لوح تقدیر از سوی موسسه فرهنگی هنری "راد نو اندیش" توسط بردیا صدرنوری مدیرموسسه و ناصرایزدی مدیر بخش موسیقی این مجموعه بخش دیگر آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی بود.
محمد اسماعیلی هم بعد از دریافت لوح قدردانی خود بیان کرد: از همه تشکر می کنم که امشب به تالار وحدت آمده و دل ما را خوش کردید.
دو نوازی تمبک و سنتور محمد اسماعیلی و سعید ثابت، اجرای دو نوازی تمبک و سنتور در آواز دشتی گوشه عشاق، پخش کلیپی با عنوان "استاد محمد اسماعیلی به روایت استاد اسماعیل تهرانی" ، اجرای گروه نوازی تمبک با قطعاتی از استاد محمد اسماعیلی با هنرمندی مسعود پور سید احمد، عادل تاجیک، امیر حسین عرب، حافظ پور سعید احمد، رامین صبری، امید ناصری، مرتضی بابایی، آرش زرن قلم، علی ایجادی، محمد میرزا خانی، امیررضا ملک احمدی، سعید احتشامی، سهیل همیشه بهار، مسیج نصیری، سجاد ترازی، سینا قادری، ابراهیم صالحی، نسرین فراهانی، زهرا صبری، امین جوادی، امیررضا احمدی، سپهر فرجی، احسان قدمی و محمد اسماعیلی ، اجرای گروه "فرامرز پایور" به سرپرستی سعید ثابت با قطعات "هفت ضربی سه گاه" به آهنگسازی سعید ثابت، "هفت ضربی"، تصنیف "مرا عاشق" اثر استاد علی تجویدی، دو نوازی تمبک و سنتور، تصنیف "زلف و گره" به آهنگسازی علی تجویدی، "رنگ سه گاه" با هنرمندی محمد اسماعیلی نوازنده تمبک، سعید ثابت نوازنده سنتور، امیر حسین رضا نوازنده تار، هومان رومی نوازنده کمانچه، بنفشه بختیاری نوازنده سنتوربم، آزاده شمس نوازنده قیچک، فرهاد احمدی نوازنده تاربم، زمان خیری نوازنده نی و علیرضا فریدون پور خواننده بخش های مختلف آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی را تشکیل می داد.
حسن ناهید، فضل الله توکل، لوریس چکناوریان، فریدون شهبازیان، اسماعیل تهرانی، پری ملکی، عباس خوشدل، میلاد کیایی، مزدا انصاری، بیژن بیژنی، سهیل محمودی، سامان احتشامی، سیما مافیها، علی بدخشان، حسین مظفری از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.