سرویس موسیقی هنرآنلاین: روز دوم از یازدهمین جشنواره جوان به نسبت روز آغازین آن با ریتم کندتر اما بی حاشیهای برگزار شد.
این بخش از جشنواره به ساز نی در سئانس اول و ساز فلوت در سئانس دوم اختصاص داشت و اساتیدی چون آذین موحد، مجید سینکی و فیروزه نوایی داوران بخش فلوت و همچنین عبدالنقی افشارنیا، محمدعلی کیانینژاد، جمشید عندلیبی و حسن ناهید داوران بخش نی بودند.
این بخشها هرکدام در سه رده سنی الف، ب و ج از ساعت 9 صبح تا 21 شب در سه سئانس مختلف با حضور هنرجویان برگزار شد.
نکته تأمل برانگیز حضور تنها 4 هنرجو در ساز فلوت بود که همگی نیز رده سنی الف را تشکیل میدادند.
در سئانس اول و دوم ساز نی میزبان مریم توکلی از خمینی شهر، سینا صائبی از مشهد، نیما صدیق زاده از تبریز، علیرضا محمدی از قم، کیانا نمیرانیان از کرج، مهدی نوروزی از دلاورجان، حامد انصاری از قزوین، آرمان خوشبوئی از اصفهان، محمد رمضانی از لنگرود، عباس کرمی از تهران، نورمحمد اکبری از مسجد سلیمان، محمدرضا ربیعی از قزوین، احمد فتحی از دهلران، امین کریوند از الیگودر، ایمان موسی زاده از تهران، سیدمحمد حسین میرموسوی از اصفهات و نادر ناظمی از خمینی شهر شرکت کنندگان ردههای سنی الف، ب و ج در در ساز نی بودند.
در سئانس سوم نیز فرزانه اسدی از کرج، کیمیا شیدایی از تهران، سید دانیال ظهیرالدینی از تهران و آوا میرباقری از تهران نیز شرکت کنندگان ساز فلوت در رده سنی الف بودند.
مشکل ما هنرجویان نیستند
مجید سینکی داور بخش فلوت درباره کیفیت اجراهای این دوره گفت: ما به نحوی ارزیابی یک سالهای از کار معمان داریم. به نظر من خیلی خوب نبود. نسبت به سالهای گذشته سطح کیفی نوازندگان پایینتر آمده بود. برای من سؤال است که آیا قطعهای که امروز شرکت کنندگان نواختند، استادان خودشان نواخته و درک کردهاند؟ وقتی معلم درکی را نداشته باشد، هنرجو نیز نمیتواند دریافت خوبی داشته باشد. من فکر میکنم که مشکل ما هنرجویان نیستند. امروز تعدادی شرکت کننده فوق العاده هم داشتیم. اما آموزش، آموزش دقیق و درستی نیست.
جشنواره به نوازندگان هدف میدهد
فیروزه نوایی نیز گفت: جشنواره به طور کلی بسیار خوب است و به نوازندگان هدف میدهد تا هر سال تلاش و شرکت کنند. جشنواره باید تداوم داشته باشد. صحبتهای ما نکته منفی برای جشنواره نیست، روی سخن ما با معلمان است. معلمان در مقطعی در ایران معلم شدند اما برای پیشبرد خود روزی نیم ساعت هم ساز نمیزنند. در موسیقی اگر ضعف خود را ندانی به یک مرداب تبدیل میشوی، اما اگر ضعف خود را بشناسی و به دنبال جبران آن بروی پیشرفت در زمینه یادگیری اتفاق می افتد. کلاسهای رایگانی باید برای معلمان برگزار شود تا محدودیتی برای شرکت کردن در آن وجود نداشته باشد و حتماً برای حضور معلمان الزامی قرار داده شود. نکته دیگر این است که نباید به راحتی تعداد زیادی آموزشگاه باز شود. وقتی دانش مدیریت آموزشگاه در سطح قابل قبولی نباشد، معلمانی در همان سطح انتخاب خواهد کرد.
امروز جمعه دهم شهریورماه از ساعت 9 الی 21 در سه سئانس هنرجویان در بخش سنتور و قانون در سه رده سنی الف، ب و ج به هنرنمایی خواهند پرداخت.