به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران به همراه تعدادی از معاونان و مدیران شهرداری تهران از جمله جوادی یگانه معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، صبوری معاون فنی شهرداری تهران، علیرضا آقایی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، جمشید شریفی پویا نائب رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه و تنی چند از مدیران شهرداری منطقه 7 و جمعی از معاونان و مدیران شرکت توسعه فضاهای فرهنگی از مرکز نمایشهای آیینی صبا بازدید کردند.
هاشمی در حاشیه بازدید از مرکز نمایشهای آیینی صبا ضمن اعلام آمادگی شورای شهر تهران برای هرگونه همکاری در جهت راهاندازی پروژه، بر لزوم تکمیل و بهره برداری از این مرکز در اسرع وقت تأکید کرد.
جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز ضمن اشاره به اینکه این مجموعه به مراحل پایانی خود نزدیک شده است، قول همکاری در جهت رفع موانع و مشکلات تکمیل پروژه را داد.
صبوری، معاون فنی شهرداری تهران نیز ضمن تحسین شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران به خاطر طراحی این مجموعه عظیم فرهنگی و هنری در پایتخت، تصریح کرد: این پروژه از جمله نمونههای خوب هنری در سطح شهر تهران به شمار میآید، بنابراین باید با تسریع در روند تکمیل آن، از استهلاک این تجهیزات و امکانات موجود جلوگیری کنیم.
آقایی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران همچنین با ارائه توضیحاتی در خصوص ویژگیهای منحصربهفرد این مجموعه به مشکلات و موانع اصلی بر سر راه تکمیل این مجموعه عظیم فرهنگی اشاره کرد و گفت: تاکنون گزارشهایی راجع به وضعیت پروژه صبا به شخص شهردار تهران نیز داده شده است که در پی آنها شهردار تهران نیز بر راهاندازی هرچه سریعتر آن تأکید داشتند.
وی گفت: در حال حاضر نیز تیم مدیریتی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در تلاش است تا پس از مطالعه و بررسی دقیق جوانب اجرایی، مالی و اعتباری و حقوقی، در روند تکمیل و راهاندازی کلیه پروژههای در دست اقدام از جمله پهنههای فرهنگی (رودکی، ساز و نوا، کتاب، صنایع دستی و...)، مجتمع تجاری البرز لشکرک و مرکز نمایشهای آیینی صبا تسریع صورت پذیرد.
جمشید شریفی پویا نائب رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه فضاهای فرهنگی نیز ضمن اشاره به سوابق درخشان این شرکت از بدو تأسیس تاکنون ظرفیتهای فعلی این شرکت را تصریح کرد و گفت: شرکت توسعه فضاهای فرهنگی که در سال 1372 با هدف توسعه و تجهیز فضاهای فرهنگی اجتماعی، هنری و ورزشیِ مورد نیاز شهروندان کلانشهر تهران تأسیس شد، تاکنون توانسته است با 254 پروژه در مساحت عرصه 3 میلیون و یکصدهزار متر مربع زمین و 2 میلیون و دویست هزار متر مربع بنا تعداد فضاهای فرهنگی پایتخت را افزایش دهد که بهطور مثال تنها 650 زمین فوتبال چمن مصنوعی در قالب یک پروژه از این 254 پروژه است.
وی افزود: از دیگر اقدامات ارزنده شرکت توسعه فضاهای فرهنگی افزایش سرانه صندلیهای سینماست. بدین گونه که از سرانه کل 70 هزار صندلی فعال سینما و مراکز نمایشی از اولین صندلی تا پایان سال 97، سهم شرکت توسعه در ساخت و راهاندازی این تعداد صندلیهای نمایشی در حدود 30 درصد است.
در پایان این جلسه مقرر شد پس از تکمیل مطالعات هر پروژه جهت اطلاع و همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در مجموعههای شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران، نتایج مطالعات به استحضار ریاست محترم شورای شهر رسانده شود.
گفتنی است تعزیه، پرده خوانی، شبیه خوانی و... از جمله اموری هستند که با ساخته شدن مرکز نمایشهای آیینی صبا میتوانند به شکل جدیتر دنبال شوند تا نسلهای آینده نیز با نمایشهای آیینی ایران زمین پیوندی ناگسستنی برقرار کنند. این امر موجب شد شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در کنار توجه به ساخت مراکز سینمایی به هنر تئاتر و خصوصاً نمایشهای آئینی و گسترش فضاهای مرتبط این هنر اهتمام ورزیده و درصدد ایجاد مرکزی حرفهای و مدرن، با امکانات تخصصی برآید.
لازم به ذکراست این تالار به طور کامل در زیر زمین قرار دارد و جدارهای شیشهای بخشهای مختلف آن را از هم جدا میکنند تا تماشاگران بتوانند بازیگران را در حین تمرین، گریم و یا ورود به صحنه ببیند.
در مجموعه نمایش صبا ٦ سالن نمایش با ظرفیت 800 نفر طراحی شده است که شامل پلاتو تمرین تئاتر، سالن تئاتر روحوضی، سالن تئاتر رو باز، دو بلک باکس نمایش که هر کدام با ظرفیت 70 نفر و ... است.
سالن اصلی با ظرفیت 500 نفر که از ویژگیهای این سالن میتوان به متحرک بودن صحنه، ماشینری و جایگاه تماشاچیان اشاره کرد. این سالن نخستین سالن نمایش در خاورمیانه است که دارای اکوستیک داینامیک است.
تالار انتظار در این مرکز با جداری شیشهای و تمام شفاف از فضای سبز بیرون جدا شده و در درون آن بسیاری از فعالیتهای آمادهسازی هر روزه اجرا، از قبیل چهرهآرایی، تمرین روزانه و مشورت گروه بازیگران با کارگردان، هدایت نور و صدا در اتاقکهای نیم بسته شیشهای در منظر تماشاگران حاضر در تالار انتظار انجام میشود. فواصل اتاق کارگردان، اتاق چهرهآرایی، اتاق نور و صدا تا محل اصلی اجرا به گونهای طراحی شده که بازیگران و همکاران اجرا، مدام در تردد میان تماشاگران خواهند بود؛ بنابراین مفهوم حرکت، اولین نکتهای است که از تماشای فضا به ذهن ناظر متبادر میشود.
استفاده از تجهیزات ویژه نور و صدا منطبق بر امکانات از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد آن است. رستوران، چایخانه، پارکینگ با گنجایش حدود 200 خودرو از دیگر امکانات این مجموعه به شمار میآید.