به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اولین جشنواره خوراک ملل، جلال ذکایی، در مورد جشنواره خوراک ملل گفت: این جشنواره برای نخستین بار توسط بخش خصوصی در کشور مطرح شده و پیشبینی شده تا به صورت بینالمللی از تاریخ 20 تا 25 مرداد ماه در محل برج میلاد تهران برگزار شود.
رئیس ستاد برگزاری جشنواره خوراک ملل افزود: این جشنواره در سه بخش نمایشگاهی، آموزشی و علمی و همچنین جشنوارهای کار خود را آغاز میکند، در ابتدا ما در بخش نمایشگاهی، دو قسمت بینالمللی و داخلی را خواهیم داشت که در قسمت بینالمللی برندهای مطرح شامل سفارتخانهها، انجمنهای دوستی کشورها و رستورانهای بینالمللی حضور خواهند داشت و همچنین در بخش داخلی نیز مجموعههای اقامتی، هتلها و رستورانها و واحدهایی که در حوزه گردشگری داخلی و بومگردی فعالیت میکنند و کارخانجات صنایع غذایی و وابسته، در سطح جشنواره با ما همکاری خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش سمینارها، نشستها و گردهماییهای علمی مربوط به حوزه غذا و همچنین آداب، فرهنگ، سنن و رسوم مختص غذا و توریسم غذا و نظایر این را خواهیم داشت.
رئیس ستاد برگزاری اولین جشنواره خوراک ملل مهمترین انگیزه برگزاری این جشنواره را در ابتدا، پرداختن به فرهنگ مربوط به غذا و همچنین رسوم و سنن ایران و جهان در این خصوص مطرح کرد و افزود: گام بعدی در این راستا، توجه به غذا از منظر گردشگری است و در نگاه آخر هم ایجاد فضایی مفرح برای هموطنانمان است که امیدوارم این جشنواره بتواند فضای خوب و مناسبی را ایجاد کند تا مردم از نزدیک با آداب و رسوم دیگر مناطق و همچنین کشورها آشنا شوند.
وی در خصوص این مسئله که در حال حاضر ذائقه مردم کشور ما از غذاهای سنتی به سمت انواع فستفودها و غذاهای دیگر تغییر یافته، خاطرنشان کرد: در خلال جشنواره و در یکی از سمینارها به این موضوع خواهیم پرداخت و گرایش مردم به سمت غذاهای فستفودی و آمادهخوری باید واکاوی شود که چرا به سنتها و آداب و رسوم مربوط به غذای خودمان کمتر توجه کردهایم و امروز ما به این نتیجه رسیدهایم که چقدر غذاهای با کیفیت اما ناشناخته یا فراموش شدهای در کشور داریم که باید به آن بپردازیم و این جشنوارهها اساسا فضاهای مناسبی است که به این موضوعات پرداخته شود.
این مقام مسئول بخش پررنگ این جشنواره را بخش بینالمللی آن دانست و بیان کرد: علیرغم اینکه تصور میکردیم بخش بینالملل جشنواره به سختی پیش برود اما تاکنون انعکاس مطلوبی داشته، چنانچه ما با بسیاری از کشورها در این رابطه رایزنی داشتهایم و ده کشور عضو اکو با جدیت پیگیر این جشنواره هستند و حضورشان قطعی شده است که تحت قالب پاویون کشورهای اکو شامل: (ایران، ترکیه، پاکستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، آذربایجان، ترکمنستان و افغانستان) است که تاکنون اعلام آمادگی کردهاند.
ذکایی ادامه داد: با چند کشور اروپایی نیز رایزنی داشتهایم و منتظر جواب آنها هستیم، اما از حیث کشورهای عضو اکو به این دلیل که ما متعلق به یک منطقه و یک اقلیم جغرافیایی از گذشته دور بودهایم و این کشورها زمانی زیر مجموعه ایران بزرگ محسوب میشدند و همچنین به دلیل اینکه در زمینه غذا ذائقه مشترکی داریم، از این جهت برای ما بسیار قابل اعتنا هستند و حضورشان قطعی شده است و حتی در این میان برخی کشورها به صورت جدیتر و فعالتر قرار است حضور پیدا کنند.
وی افزود: در بخش جشنوارهای که در بعد از ظهر ایام جشنواره در محوطه باز برج میلاد برگزار خواهد شد، آئینهایی مربوط به رقصهای محلی و موسیقیهای نواحی ایران را خواهیم داشت و همینطور جشنواره دربرگیرنده بخشهای مربوط به کودک و نوجوان و اقوام ایرانی خواهد بود.
ذکایی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم این جشنواره را به صورت سالانه در سطح کشور برگزار کرده و در تقویم نمایشگاهی کشور بگنجانیم و اقداماتی نیز در این زمینه انجام دادهایم تا جشنوارههایی از این دست دامنهدار باشد و همچنین جشنواره و نمایشگاههای اقماری و سمینارها و کنفرانسهای مرتبط با حوزه غذا را در سطح استانها تدارک خواهیم دید.
رئیس ستاد برگزاری اولین جشنواره خوراک ملل با بیان این مطلب که مجموعه کسانی که به عنوان حامی معنوی جشنواره حضور دارند، بیشتر نقش حمایتگری دارند تا مالی، اشاره کرد: حامیان جشنواره سعی در هرچه باشکوهتر برگزار شدن این رویداد مهم دارند و به ما در این مسیر کمک میکنند.