به گزارش هنرآنلاین، بهدنبال انتشار اخباری درباره تخریب خانه نیما یوشیج٬ پدر شعر نو فارسی در تهران٬ شماری از اهالی فرهنگ و هنر از شهردار تهران خواستند با خرید آن و ساماندهیاش٬ این خانه را به عنوان خانهموزه نیما یوشیج تغییر کاربری دهد.
در این نامه٬ از منزل نیما یوشیج به عنوان بخشی از "میراث فرهنگی ایران معاصر" نام برده شده و اعلام شده است که اهالی فرهنگ و هنر نسبت به "بیمهریها و نابسامانیها...آشفته و نگران" هستند.
این نامه را هنرمندانی چون آیدین آغداشلو٬ علی صالحی٬ جواد مجابی٬ محمود دولتآبادی٬ رخشان بنیاعتماد٬ لیلی گلستان و کیومرث پوراحمد امضا کردهاند.
این نامه پس از انتشار اخباری مبنی بر تبدیل شدن خانه نیما یوشیج در محله تجریش تهران به ویرانه و تمایل مالک آن برای فروش نوشته شده است.
خانه نیما یوشیج در سال ۱۳۸۰، مصادف با سالمرگِ شاعر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. با این حال، پس از گذشت ۱۶ سال از این اتفاق٬ خبرها حاکی از آن است که این خانه از فهرست آثار ملی ایران خارج شده است.
۲۴ دیماه نیز احمد مسجدجامعی٬ عضو شورای اسلامی شهر تهران از شهردار این شهر خواسته بود مانع تخریب خانه نیما یوشیج شود.
به گفته وی٬ "خانه نیما پاتوق کسانی است که شعر نو فارسی را میدانند و این خانه تنها متعلق به ایرانیان نبود و به تاجیکها و افغانها نیز که به شعر نو علاقه داشته و شاعر بودند نیز تعلق داشت".
حبیبالله تاجیک اسماعیلی٬ شهردار منطقه یک تهران، نیز گفته که "قطعا ما در شهرداری منطقه یک تهران از تخریب ملک جلوگیری کرده و اجازه هیچ ساخت و سازی را در آن نخواهیم داد".
با این حال، وی گفته است که "در حال حاضر، شهرداری در شرایط خوب مالی به سر نمیبرد و ممکن است ما (شهرداری) نتوانیم این خانه را بخریم".
علیرضا رحیمی، نماینده تهران در مجلس، نیز طی تذکری٬ از وزیر ارشاد خواست درباره "علل تعلل در جلوگیری از تخریب خانه نیما یوشیج" توضیح دهد.
به گفته رحیمی٬ "وزارت فرهنگ، سازمان میراث فرهنگی و شهرداری باید در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند اما انتظارات از وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی برای تسهیل شرایط و حفظ این خانه تاریخی بیشتر است".
پیش از این اخباری منتشر شده بود مبنی بر اینکه مالک خانه نیما یوشیج قصد دارد آن را به سفرهخانه تبدیل کند.
سعادتی با تاکید بر اینکه راهاندازی سفرهخانه در بنای نیما یوشیج حتماً در شان این شاعر نیست و شرایط را از بد بدتر میکند، گفت: در حال حاضر، تمام تلاش ما این است تا موضوع تخریب و نوسازی بنا را به تعویق بیندازیم و به رایزنی ها ادامه دهیم تا مجموعههایی که امکان دارند از جمله شهرداری به این موضوع ورود کنند.
در این میان مالک خانه، مبلغ هشت میلیارد تومان را برای فروش اعلام کرده است.
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران درباره پیشنهاد شهرداری گفت: اگر توافقات لازم برای خرید بنا صورت بگیرد مالک و خریدار کارشناس رسمی اعلام میکنند و کارشناسان ملک را قیمتگذاری خواهند کرد.
با این همه، وی خرید خانه را منوط به تصمیم شهردار تهران دانست.