سرویس معماری هنرآنلاین: طرح مرمت و احیای خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور که در مراسم دهمین جایزه معماری داخلی ایران شایسته تقدیر شناخته شد، به گفته مدیر پروژه یک بازسازی عینی به صورت یک مجسمه شکلی نیست.
ساخت تندیسهای پیشنهادی و کارسازی آن در مجموعه، مرمت اشیا و لوازم خانه در هماهنگی با طرح، کارسازی سیستم تجهیزات ویدئو آرت (هنر ویدئویی)در فضای نمایشگاهی بنا بخشهایی از این مجموعه را تشکیل میدهد.
در پلاک شرقی خانه سیمین و جلال، یک ساختمان ساخته شده که در مقیاس شهر، پیشنهاد احداث یک پارک موزه را برای احصای حیاط تاریخی، همان حیاطی که مضمون بعضی از روایتهای جلال آل احمد در کتاب «سنگ بر گوری» است، داده شده است.
برای شناخت خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور به متون تاریخی و نوشتههای جلال آل احمد مراجعه شده و آن چه که در حال حاضر در محدوده اثر وجود دارد شامل تغییرات و الحاقاتی است که دورههای بعد به ساختمانی که سال 1332 توسط جلال، ساخته شده، اضافه شده است.. بر این اساس در پروژه مرمت این خانه و تخصیص کاربری مناسب آن تحولاتی تاریخی مدنظر نظر قرار گرفته است.
منزل مسکونی جلال آل احمد و سیمین دانشور با مساحت 420 متر مربع، با زیربنای حدود 250 مترمربع، شامل 2 طبقه در منطقه یک شهرداری تهران، خیابان دزاشیب، بن بست ارض قرار دارد، این خانه سال 1393 توسط شهرداری تهران خریداری شد و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در حال مرمت و بازسازی است.
این خانه سال 83 با شماره 11466 در فهرست میراث ملی ثبت شده است.