سرویس مد و لباس هنرآنلاین: مراسم جوایز گلدن گلوب دوشنبه صبح در هتل بورلی هیلتن در بورلی هیلز برگزار شد.
اصغر فرهادی، کارگردان بنام کشورمان امسال با فیلم "فروشنده" در بخش بهترین فیلم خارجیزبان رقابت کرد که البته در نهایت جایزه این بخش به فیلم فرانسوی "او" ساخته پل ورهوفن رسید.
از آنجا که دیگر جامعه هنری بر این امر واقف شده است که توجه ویژه به هنر و صنعت مد از مهمترین مسائل روزگار فعلی شده است، اصغر فرهادی هم با ذوق و سلیقه و بینشی وطندوستانه از یک طراح لباس ایرانی درخواست کرده بود که لباس او را برای حضور در این رویداد طراحی کند.
لباس اصغر فرهادی برای حضور در گلدنگلوب توسط افشین صنایعی، طراح لباس ایرانی، طراحی و دوخته شده است.
این فرصتی مغتنم است که بیش از پیش با این طراح لباس آشنا شویم:
از سال 1277 تاکنون که میشود 108سال یعنی سه نسل و حتی شاید چهار نسل است که در حوزه طراحی و دوخت لباس مشغول هستند. هر چند که این مطلب در شجرهنامه افشین و بابک صنایعی نوشته نشده است و مشتریهای برندشان خود یادآور این موضوع هستند. "هفته پیش خانمی آمد اینجا و میخواست که تخفیف خوبی بدهیم چون شوهرش، برادر شوهرش و پدر شوهرش از سالها پیش مشتری فروشگاه ما بودهاند و حالا هم که سه جوان دم بخت در خانه دارد مشتری ما میشوند."
اینها حرفهای افشین برادر بزرگتر خانواده صنایعی است؛ خانوادهای که از 108 سال پیش تاکنون واردکننده و فروشنده پارچه بودهاند آن هم از نوع بهترین پارچههای خارجی، شغلی که نسلبهنسل در خانواده صنایعی به ارث رسیده است.
در دهههای 40 و 50، برادران صنایعی طبعشان با طبع بازار تهران همخوانی نداشت وگرنه هیچگاه فروشگاهی در سطح شهر تاسیس نمیکردند که همه فعالیتهای تجاریشان را درآن انجام دهند یا اگر هم تاسیس میکردند، تمام انرژیشان را برای فروشگاههای داخل شهر خرج نمیکردند. اما آنها از خیر حجرهای در بازار بزرگ تهران گذشتند و راهی خیابان جمهوری فعلی شدند تا فروشگاهی راه بیاندازند با نام لافایت، به یاد گالری لافایت معروف.
تا فراموش نشده باید بگوییم در این سالها برادران صنایعی پس از فوت پدر، کارگاه خیاطی را فراموش کرده بودند و تنها به واردکننده پارچههای خارجی شهرت داشتند. برادران صنایعی همچنین تقسیمبندی خاصی هم برای فروشگاههای خود داشتند؛ در فروشگاه اصفهان همه جور پارچه فروخته میشد و در فروشگاههای تهران و شیراز تنها پارچه کت و شلوار و البته پیراهن مردانه عرضه میشد.
در دومین سال دهه 50 خورشیدی برادران صنایعی تصمیم میگیرند چهارمین فروشگاه را در خیابان وزرا تاسیس کنند. فروشگاهی که اکنون تنها بازمانده چهار فروشگاه دیگر است. افشین صنایعی میگوید: "در سال 1351 این فروشگاه با نام "ریچی" الهام گرفته شده از برند "نینیریچی" ایتالیا، تنها برای لباسهای مردانه تاسیس شد."
از سال 60 نام فروشگاه شد صنایعی که اکنون برای خودش برندی معروف شدهاست. برندی که نوههای مشتریهای پدربزرگ تنها به همین نام میشناسند: "خیلی زحمت کشیدیم که ما را با نام صنایعی بشناسند."
موفقیت روش کاری برادران صنایعی به حدی بوده است که مشتریهایی از کشورهای آسیای میانه هم دارند. مشتریهایی که خیلی دوست دارند به شعبه آلماتی مراجعه کنند، اما نمیتوانند چون آن شعبه به دفتر کاری بدل شده که هماهنگیهای معمول را انجام میدهد.
البته نباید فراموش کرد که مشتریهای آنطرف آبی در کنار مشتریهای خاص داخلی قرار میگیرند. مشتریهایی که از سفرا و وزرا تا هنرمندان، نویسندهها و ورزشکاران را شامل میشود.
این بار هم که قرعه بنام اصغر فرهادی، نویسنده و کارگردان بنام و محبوب راه یافته کشورمان به گلدن گلوب 2017 با فیلم "فروشنده" افتاد.
تاریخچه فعالیت صنایعیها در عرصه مد و لباس از سایت www.nasimeharaz.com اقتباس شده است.