گروه مد و لباس هنرآنلاین: سوزندوزی بلوچی دارای مهر اصالت از سازمان یونسکو است و در فهرست میراث معنوی کشور نیز به ثبت رسیده است. امروز این هنر به شکل سنتی ماندگار در بین بیشتر زنان بلوچ رواج دارد و در اکثر مناطق بلوچستان تولید محصولات سوزندوزی متداول است. از مهمترین این مراکز میتوان به سراوان، سیب و سوران، گُشت، کلگان، جالق، ایرندگان، اسپکه، سورمیج، شهریانج، فنوج، هریدوک کوپچ، پیپ، دامن، محمدآباد، چانف، مهنت، ورکات، قاسمآباد، مارندگان، خاش، متهسنگ، کلهگان، بمپور، اسماعیلآباد ایرانشهر و زاهدان اشاره کرد.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاه آثار سوزندوزی بلوچ به نشانی تهران، خیابان آزادی، نبش یادگار امام(ره)، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ساختمان شماره دو، پژوهشکده هنرهای سنتی مراجعه کنند.
خبر دیگر آنکه بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از هنرمندان مصوب سال ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مکلف شد ظرف شش ماه آییننامه اجرایی قانون حمایت از هنرمندان را تدوین کند که تاکنون این آییننامه تدوین نشده بود و در نهایت آییننامه اجرایی قانونی حمایت از هنرمندان پس از وقفه چهار ساله در دولت جدید به تدوین رسید.
بر اساس این شیوهنامه، از پراکندگی صدور مجوز و نحوه نظارت جلوگیری شده و از این زمان به بعد براساس تبصره یک ماده ۳ قانون حمایت از هنرمندان و با تدوین این دستورالعمل، تمامی فروشگاههای دریافت کننده این مجوز از شمول قانون صنفی مستثنی شده و تولیت تمامی امور فروشگاههای صنایعدستی در دو حوزه صدور مجوز فروشگاههای عرضه صنایعدستی و نظارت بر فروشگاههایی که صنایعدستی ایرانی عرضه میکنند بر عهده وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است.
هدف از تدوین این دستورالعمل، کمک به عرضه آسان صنایعدستی ایرانی است، لذا فروشگاههایی که این مجوز را دریافت کنند از تسهیلات مالی این وزارتخانه در کنار فراهم شدن شرایط فعالیت آسان برخوردار میشوند.