به گزارش هنرآنلاین، مشروح این فراخوان به شرح زیر است:
«وَ رِیشًا وَ لِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِکَ خَیْرٌ - جامههایی که به آن تن را بیارایید برای شما فرستادیم و لباس تقوا نیکوترین جامه است.»
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در نظر دارد با مشارکت و همکاری هنرمندان، فعالان و دستاندرکاران عرصه عفاف و حجاب، ترویج و تعمیق الگوهای عفاف و حجاب در سطح جامعه و ارتقای فرهنگ مصرف کالای ایرانی و جایگزین کردن پوشش اسلامی ایرانی بجای پوشش نامتعارف و بهمنظور فعالسازی همه ظرفیتهای موجود حوزه طراحی و تولید محصولات عفاف و حجاب برای ایجاد جهش در تولید کشور و همچنین تحقق منویات مقام معظم رهبری در دستیابی به سبک زندگی اسلامی ایرانی در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها، نمایشگاه ملی عفاف و حجاب را از تاریخ 15/2/1400 لغایت 23/2/1400 همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار نماید.
اهداف:
اهداف جشنواره مواردی چون معرفی ظرفیتهای طراحی و تولید محصولات عفاف و حجاب؛ افزایش و توسعه خلاقیت، نوآوری و توسعه در مد و لباس اسلامی – ایرانی و ساماندهی آن؛ کمک به اشاعه و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه؛ فراهم ساختن بستر مناسب برای مخاطبان جهت دسترسی و خرید محصولات عفاف و حجاب؛ بسترسازی، بهکارگیری و اشاعه نمادها، نشانها و مؤلفههای هویت اسلامی، ایرانی در عرصه پوشش و سبک زندگی و ارج نهادن چهرههای ماندگار و تشویق طراحان مستعد و تجلیل از دستاندرکاران موفق عفاف و حجاب است.
رویکرد جشنواره:
رویکرد غالب معرفی الگوها و سبکهای اصیل و نوین ایرانی- اسلامی در پوشش و سبک زندگی که هویت و اصالت خود را از نمادهای فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی اسلامی گرفته باشند.
بخشهای جشنواره:
این دوره از نمایشگاه در چهار بخش مسابقه و نمایش طرح عفاف و حجاب؛ مسابقه ایده تا اجرا؛ فعالیتهای تبلیغی، ترویجی و عرضه محصولات عفاف و حجاب برگزار میشود.
الف) مسابقه طراحی لباس:
در این بخش کلیه طراحان و تولیدکنندگان میتوانند با ارائه طرحهای چادر؛ مانتو (تا مچ پا) و پوشش سر، بالاپوش مردانه که با نگاهی کاربردی متناسب با فرهنگ و موازین ایرانی اسلامی باشد در این بخش حضور یابند.
ب) مسابقه ایده تا اجرا:
متقاضیان شرکت در این بخش با گرایش چادر، مانتو عبایی، کالکشن چادر مادر و کودک(9 تا 15 سال) اسلامی میتوانند ضمن ثبتنام در سایت نمایشگاه آمادگی خود را در فرم ارائهشده اعلام نمایند و کلیه سوابق تخصصی خود و افراد گروه سه نفره خود متشکل از (طراح / الگوساز / دوزنده) را بهعنوان رزومه فعالیت و توانایی مشخص نمایند. هیئت انتخاب پس از بررسی فرمهای ارسالی و با در نظر گرفتن مندرجات اعلامی و اولویت متقاضیان نسبت به انتخاب گروه اقدام مینمایند.
نتایج نهایی شرکتکنندگان از طریق سایت نمایشگاه به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
در این بخش قرار است گروههای مربوطه در مدت یک روز برپایی کارگاه زنده طراحی و دوخت لباس آثار خود را ارائه نمایند و در پایان زمان تعیینشده گروه برگزیده بهعنوان گروه برتر معرفی و در مراسم تجلیل از فعالان عفاف و حجاب از ایشان تقدیر به عمل خواهند آمد.
ج) بخش فعالیتهای تبلیغی، ترویجی:
در این بخش از نمایشگاه، کلیه مؤسسات دولتی و خصوصی، نهادها، ارگانها، دستگاههای اجرایی و مراکز فرهنگی و دینی که دارای آثار جهت عرضه و نمایش هستند میتواند حضور پیدا کنند.
مؤسسات عفاف و حجاب؛ در این بخش مؤسسات عفاف و حجاب که در عرصههای علمی پژوهشی فعالیت دارند و میتواند دستاوردهای علمی خود با محوریت موضوع حجاب را در قالب مقاله، کتاب، بروشور و … در معرض نمایش قرار دهند میتوانند حضور پیدا کنند.
رونمایی از آثار برتر حوزه عفاف و حجاب:
سرای حجاب؛ سرای حجاب بهعنوان مکانی برای تعامل طراحان، تولیدکنندگان، مزون داران و کانونی برای فکر و معارفه در دستورکار خواهد بود.
طرح تعویض چادر؛ این طرح با حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و به همت بخش خصوصی اجرا خواهد شد روش اجرای آن به این ترتیب است که متقاضی میتوانند به صورت نمادین چادرهای مستهلک خود را تحویل مؤسسه مجری دهد و با پرداخت مبلغ (قیمتی که کمیته ارزیابی مشخص کرده است) که قیمت تولید آن است چادری نو و با کیفیت مناسبت دریافت کند.
کارگاه دوخت رایگان انواع چادر:
در این قسمت بازدیدکنندگانی که قواره چادری از جشنواره تهیه کردند میتوانند به این قسمت مراجعه و بعد از تکمیل فرم مربوطه، نسبت به دوخت رایگان قواره خریداری شده اقدام نمایند.
برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی:
کمیته علمی دانشگاهی نمایشگاه با شناسایی نیازهای آموزشی و با دعوت از اساتید، صاحبنظران و پیشکسوتان حوزه عفاف و حجاب اقدام به برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی مینماید. مشخصات دقیق عنوان و زمان نشست و کارگاهها متعاقباً از طریق سایت اطلاع رسانی و قابل پیگیری خواهد بود.
د) بخش عرضه محصولات عفاف و حجاب:
باهدف حمایت از کالای ایرانی و بهرهمندی از ظرفیتهای تولید داخلی، کارگروه ساماندهی مد و لباس با حضور و مشارکت فعالان عفاف و حجاب نسبت به نمایش آثار و طرحها اقدام کرده و بستر لازم را برای دسترسی و خرید محصولات عفاف و حجاب فراهم خواهند ساخت.
در این بخش کلیه طراحان، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان میتوانند محصولات خود را به تفکیک در چهار بخش چادر و پوشش سر، مانتو و ملزومات عفاف و حجاب، پیراهن مردانه، کت و شلوار و عبا را که موفق به دریافت نشان شیما یا مالکیت معنوی گردیدهاند به مخاطبان عرضه کنند.
در این بخش معیارها و ضوابط مهم جهت حضور در بخش عرضه به مواردی چون کلیه آثار قابل عرضه میبایست نشان شیما را قبل از عرضه برای هر یک از محصولات دریافت نمایند؛ کلیه محصولات عرضه شده در بخش فروش میبایست تحت نظارت کامل کارگروه ساماندهی مد و لباس (قیمتگذاری و مطابقت با ضوابط طراحی و دوخت ایرانی اسلامی)؛ قیمتگذاری تمامی آثار با حضور کارشناسان اتحادیه، کارگروه، تعزیرات و اماکن تهران انجام خواهد شد و قیمتگذاری غرفهها بر اساس متراژ درخواستی و هزینههای جاری تعیین و اعلام میگردد.
متقاضیان می بایست از طریق سایت جشنواره نسبت به دریافت غرفه تا زمان مقرر اقدام نمایند.
ثبت نام و شرکت در جشنواره:
علاقهمندان به شرکت در این نمایشگاه میتوانند پس از ثبتنام در سایت نمایشگاه https://iranmode.farhang.gov.ir/ و مطالعه اطلاعات تکمیلی در وبسایت، آثار خود را از تاریخ 20/1/1400 لغایت 10/2/1400 سال جاری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
بر اساس اعلام مسئولان جشنواره، متقاضیان تا روز 10/2/1400 برای ثبتنام در این رویداد فرصت دارند. همچنین نتایج این بخش از طریق سایت نمایشگاه به نشانی https://iranmode.farhang.gov.ir/ اطلاعرسانی میشود.
دومین جشنواره ملی تخصصی نمایش و عرضه محصولات عفاف و حجاب از تاریخ 15/2/1400 لغایت 23/2/1400 ، ساعت 15 لغایت 21 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
توجه:
برگزاری جشنواره منوط به موافقت کتبی ستاد ملی کرونا خواهد بود.