سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: "مرزهای عقلانیت" رسالهای درباره اندیشه اجتماعی و اخلاقی ماکس وبر، با ترجمه شهناز مسمیپرست منتشر شد.
اندیشههای وبر درباره عقلانیت در مرکز کار جامعهشناختی و نیز در مرکز چشمانداز اخلاقی او قرار دارند. اما این اندیشهها نه بهسادگی در دسترساند و نه بهسادگی قابل فهم؛ بعضاً به این علت که وبر هرگز آنها را نظاممند نکرد، یا به این علت که با آثار او معمولاً به صورت تکهتکه برخورد شده و آثارش بهندرت در تمامیتش مورد بررسی قرار گرفته است. قصد این کتاب بازسازی بحث عقلانیت، عقلگرایی و عقلانیشدن به شکلی نظاممند است تا تأثیر متقابل عمیق و مبهم میان کار جامعهشناختی و دیدگاه اخلاقی وی را روشن کند.
راجرز بروبیکر، نویسنده این کتاب، وبر را بهمثابه متفکر معاصر ما تفسیر میکند که کارش سرتاسر مسئلۀ مدرنیته را وحدت و انسجام میدهد. "مسئلۀ مدرنیته" شامل مسئلۀ تاریخی خاستگاه مدرنیته، مسئلۀ جامعهشناختی ویژگیهای منحصربهفرد ریخت فرهنگی و نهادی مدرن، و مسئلۀ اخلاقی چگونهراهبردنِ یک زندگی معنادار و ارزشمند در عصر مدرن است. هدف بروبیکر این است که تشخیص و تحلیل جامعهشناختی و اخلاقی وبر را از مدرنیته بکاود.
بروبیکر استاد جامعهشناسی دانشگاه کالیفرنیا در لوسآنجلس (UCLA) است. آثار وی در زمینههای نظریۀ اجتماعی، مهاجرت، قومگرایی، ملیگرایی و شهروندی است. از او مقالات زیادی در نشریات معتبر اروپا و امریکا منتشر شده و جوایز بسیاری نیز به وی اعطا شده است.
شهناز مسمیپرست، مترجم کتاب، فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی از دانشگاه ایندیانا است. او را به عنوان مترجم کتابهای گئورگ زیمل میشناسند. از ترجمههای پیشین او میتوان این عناوین را نام برد: "درباره فردیت و فرمهای اجتماعی"، "مقالاتی درباره تفسیر در علم اجتماعی"، "مارکس و ویتگنشتاین: پراکسیس اجتماعی و تبیین اجتماعی"، "ماکس وبر و کارل مارکس" و"دورکیم مرده است".
"مرزهای عقلانیت" در 176 صفحه با قیمت 16500 تومان از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
همچنین ترجمه کتابهای "ویلسون کلهپوک و دوقلوهای شگفتانگیز" اثر مارک تواین، "یه چیزی بگو" نوشته لاوری هالس اندرسُن و "ایدئولوژی، اخلاق و سیاست" نوشته پل ریکور منتشر شد.
ایسنا نوشت: کتاب "ویلسون کلهپوک و دوقلوهایشگفتانگیز" اثر مارک تواین با ترجمه امیرحسین وزیری در ۲۵۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۰هزار تومان در نشر چشمه منتشر شده است.
قسمتی از مقدمه مالکوم بردبری، استاد مطالعات امریکا در دانشگاه ایست آنگلیا: "ویلسون کلهپوک" داستانی برخاسته از دوران تاریک سالهای آخر فعالیت مارک تواین و در واقع بهترین محصول آن دوران است. او قسمت بیشتر داستان را در ناکامترین دهه زندگیاش سپری میکرد، متحمل چندین دشواری و شکست مالی شده بود و همچنین مدت هفت سال بود که به منظور صرفهجویی در مخارج زندگی در اروپا زندگی میکرد.
همانند جالبترین آثار تواین، این اثر یک کتاب بد است که کتابی خوب در دل آن نهفته و تقلا میکند از آن بیرون بیاید، و در آخر به طرزی قابل توجه موفق به اینکار میشود. مانند تمامی واپسین کارهای دیگر او این اثر دربرگیرنده یک جدال عمیق و کشمکش اخلاقی است که خود را متناوبا در حالت و شکل کمدی و تراژدی نشان میدهد...."
همچنین چاپ دوم رمان "یه چیزی بگو" نوشته لاوری هالس اندرسُن با ترجمه حمیدرضا صدر در ۲۱۴ صفحه با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و به بهای ۱۷ هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب درباره نویسنده و کتاب میخوانیم: لاوری هالس اندرسُن (۱۹۶۱) از نویسندگان پُرطرفدار و پُرفروش ادبیات امریکاست. عمده شهرت او در حوزههای رمانهای روانشناختی با محوریت قهرمانهای نوجوان یا آثار تاریخی است. این نویسنده نیویورکی پُرکار با رمان "یه چیزی بگو" به محبوبیت رسید. این رمان که نخستین اثر اوست سال ۱۹۹۹ منتشر شد و در سال ۲۰۰۴ اقتباسی سینمایی بر اساسش انجام گرفت. اندرسن در این رمان زندگی یک نوجوان طبقه متوسط امریکا را محور قرار میدهد و روزگار و ماجراهای ریز و درشت این شخصیت را طی چهار ترم تحصیل در دبیرستان به تصویر میکشد؛ دورهای که در آن این شخصیت با وجوه متفاوت آدمها، نظام آموزشی، ساختار خانواده و کلانهنجارهایی مواجه میشود. اموری که هرکدامشان ویژگیهای درونی این نوجوان را در جامعه پایان قرن بیستم آمریکا نمایش میدهد. او به فضا و آدمها با دقت مینگرد و تلاش میکند مسیر زندگیاش را در دست بگیرد. "یه چیزی بگو" رمانی است روانشناختی و خوشخوان که میتواند برای مخاطبان بسیاری جذابیت روایی داشته باشد. ماجراهایی که برای شخصیت رخ میدهد و انبوهی از خردهروایتها با زبانی ساده، این اثر را به کتابی تبدیل کرده که میتوان به راحتی آنرا خواند.
دیگر کتاب تازه منتشرشده در نشر چشمه، کتاب "ایدئولوژی، اخلاق و سیاست" نوشته پل ریکور با ترجمه مجید اخگر است که در ۲۲۷ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۸هزار تومان منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: حیات جمعی انسانها علاوهبر وجوه عینی اجتماعی و نهادهای خود، لایهای خیالین یا ساختهشده از ایدهها و باورها و تصاویر جمعی دارد که کنش و منش و هویت جمعی هر اجتماع انسانی را شکل میدهد و در قالب اخلاق جمعی، ایدئولوژیها، اتوپیاها و نظامهای اعتقادی تجلی پیدا میکند. در مقالات کتاب حاضر پل ریکور، فیلسوف پُرآوازه فرانسوی، به این سطح از حیات انسانی میپردازد، و فلسفه هرمنوتیکی خود را در حوزههایی تازه به آزمون میگذارد. افزون بر آن، ریکور، در مقاله "درباره تأویل" سیری از حیات فکری خود را از آغاز تا میانههای دهه ۱۹۸۰ با زبانی روشن ارائه میکند، و به این ترتیب نقشهای برای درک جایگاه مقالات کتاب حاضر (که در واقع بخش سوم کتاب از متن تا کنش را تشکیل میدهند) در کل پروژه فکری خود را در اختیارمان قرار میدهد.