سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: کتاب "اشاره با گوشه چشم" آخرین کتاب زندهیاد منصور ملکی با موضوع تلمیح در غزلهای حافظ، در 312 صفحه توسط انتشارات راد نو اندیش منتشر شده است.
این کتاب به معرفی و تشریح شخصیتهای تاریخی و اسطورهای، اسامی خاص شامل جایها، کتابها، پرندگان، اصطلاحات ستارهشناسی و موسیقی که در غزلهای حافظ مورد اشاره قرار گرفتهاند میپردازد.
کتاب "اشاره با گوشهی چشم" که به گفتهی نویسندهاش در پی نیاز دانشآموزان و علاقهمندان به ادبیات و اشعار حافظ، تألیف شده، در چهار فصل شامل پیشگفتار، چند نظر، آشنایی با آرایهی تلمیح، آشنایی و معرفی، ضمیمهها و نمایه تنظیم شده است.
منصور ملکی، در پیشگفتار "اشاره با گوشه چشم" با اشاره به انگیزههای نوشتن این کتاب آورده است: "من معلمم و در همهی این سالها، از اینکه بسیاری از شاگردانم با اسطورههای مذهبی و ملی آشنا نبودند، گلایهمند بودم. همیشه گفتهام ای کاش در میان کتابهای درسی، کتابی هم میبود که در آن شاگردان با اسطورههای مذهبی و ملیشان آشنا میشدند، مثلا در زمینهی آشنایی با اسطورههای مذهبی در سطح دبستان و راهنمایی چه خوب بود اگر از قصههای قرآن نوشتهی زندهیاد مهدی آذریزدی و در سطح دبیرستان از بخشهایی از تفسیر قرآن کریم اثر ابوبکر عتیق سورآبادی استفاده میشد و چه بهتر میبود که سازمان کتابهای درسی اقدام به تألیف کتابی میکرد که علاوه بر قصههای مذهبی، قصههایی هم از شاهنامه فردوسی و کتابهای دیگر در آن بود تا شاگردان با اسطورههای ملی هم آشنا میشدند. این کتاب در حقیقت تلاشی است برای برآوردن آرزوی "ای کاش"های سالهای معلمی، و حافظ در این میان بهانه است، و میبینید که موضوع هم، باز تدریس "تلمیح" یکی از اصطلاحهای آرایههای ادبی است".
کتاب حاضر به قیمت 20 هزار تومان در دسترس علاقهمندان خواهد بود.
منصور (حسن) ملکی، روزنامهنگار، منتقد هنری، نویسنده و دبیر ادبیات، متولد ۱۳۲۱ با دبیری ادبیات در مدرسههای تهران کار خود را آغاز کرد و بعدها در کسوت روزنامهنگار حوزه فرهنگ و ادب به فعالیتهایش ادامه داد. وی در روزنامههایی چون ابرار، اخبار و آریا به عنوان دبیر سرویس فرهنگی کار کرده و نقدهای فراوانی را در حوزه فیلم، ادبیات و هنرهای تجسمی نوشته که در نشریات گوناگون منتشر شده است.
ملکی همچنین در دهه هشتاد، چندسالی ریاست روابط عمومی موزهی هنرهای معاصر تهران را برعهده داشت. مجموعه شعر "دو کبوتر کنار پنجرهی ما" در سال ۸۳، "کوتاه مثلِ آه" گزیده شعر ایران و جهان در سال ۸۵ و "تا با توام، بیشتر از همهام" گزیدهای از نثرهای شاعرانه و کهن فارسی در سال ۹۲ از جمله آثار مکتوب اوست. منصور (حسن) ملکی در شهریورماه ۱۳۹۴ درگذشت و در قطعهی نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.