به گزارش هنرآنلاین، همزمان با ایام عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)، هیأتها مجالس عزاداری برپا میکنند که در این مجالس نوحهها و اشعار مختلفی خوانده میشود. در این مطالب کتاب شعر و نوحه برای استفاده مداحان و علاقهمندان پیشنهاد میشود.
در ادامه ۸ کتاب شعر و نوحه را مشاهده کنید:
کتاب وا اُماه ـ مجموعه نوحههای فاطمیه
ناشر: هیأت امروز
بهکوشش دفتر شعر جامعه ایمانی مشعر
دستهبندی: شعر هیأت
این اثر عرض ارادت جمعی از دوستان نوحهسرا به آستان با عظمت آن حضرت است که دربردارنده مجموعه نوحههای فاطمیه است و در قالبهای زمزمه، زمینه، نوحه، واحد و شور به مخاطبان گرامی تقدیم شده است.
کتاب لبخندهای نیمه جان
گزیده اشعار کنگره فصلی شعر کوتاه
ناشر: هیأت امروز
بههمت: دفتر شعر جامعه ایمانی مشعر
دستهبندی: شعر هیأت
در سومین فصل از کنگره فصلی شعر کوتاه، به مدایح و مراثی بانوی بیهمتای عالم هستی، حضرت صدیقه طاهره و خطبه ارزشمند فدکیه پرداخته شد.
اشعار این کنگره در قالبهای شعر کوتاه (رباعی و دوبیتی) ارائه شده است و این قالبها دارای ویژگیهایی منحصر به فرد هستند که بر اهل فن پوشیده نیست.
همچنین با بررسی کتب شعر فاطمی، تلاش شد نمونههای خوب شعر کوتاه فاطمی، از آثار شاعران متعددی انتخاب شود، تا ضمن دسترسی مخاطبان به این اشعار، زمینه مقایسه آنها با اشعار سومین کنگره فصلی نیز برای پژوهشگران فراهم آید و میزان تأثیرگذاری این کنگره در آفرینش شعر کوتاه فاطمی روشن شود.
کتاب «لبخندهای نیمه جان»، در دو بخش تنظیم شده است. بخش نخست، پژوهشی است در کتب شعر فاطمی و بخش دوم، منتخبی است از آثار ارسال شده به دبیرخانه سومین کنگره فصلی شعر کوتاه.
کتاب کوچه آه ـ متن مستند مقاتل و اشعار فاطمیه
ناشر: آفرینشهای آیینی بینشان
بهکوشش: میثم مطیعی
دستهبندی: شعر هیأت، فیش مرثیه
از ویژگیهای مجموعه حاضر، ارائه مستند مقاتل و روضهها جهت استفاده ستایشگران عزیز به منظور ترویج سبک مقتلخوانی است. ضمن اینکه متن مستند مقاتل، جهت سهولت در استفاده اعراب و ترجمه شده و منبع هر روضه نیز به نحو دقیق معرفی شده است.
کتاب کاشف الکرب ولی ـ گزیدهای از مراثی فاطمی
ناشر: هیأت امروز
بهکوشش: محمدرضا رضایی
دستهبندی: فیش مرثیه
کتاب «کاشف الکربِ ولیّ» سعی دارد گوشههایی از مراثی فاطمی را بررسی کرده و گریزها، پیامها و معارف آن را در قالب «برداشتها» بیان کند. در تنظیم این نوشتار، کاربردی و کوتاه بودن مطالب مورد توجه بوده است.
این کتاب در امتداد کتابهای «الی الغریب» و «فَابکِ لِلحُسَین» تالیف شده و برای استفاده ستایشگران و اهلمنبر در محافل فاطمی به ثمر نشسته است.
کتاب نود و پنج روز باران ـ اشعار و نوحههای فاطمی
ناشر: مهر دلدار
بههمت: یوسف رحیمی
دستهبندی: شعر هیأت
این کتاب شامل مجموعه اشعار و نوحههای فاطمیه است که به همت شاعر اهلبیت(ع) یوسف رحیمی گردآوری و تألیف شده است.
کتاب آینه بیغبار دفتر اول ـ منتخب مدایح فاطمی ۷ شاعر ولایی
ناشر: هیأت امروز
بههمت: سیدمهدی حسینی رکنآبادی
دستهبندی: شعر هیأت
آنچه در این مجموعه میخوانید، نمونههایی منتخب و گزینش شده از مدح ها و ستایشهای شاعران مدیحه سرای فاطمی است؛ شاعرانی که سال های متمادی، دل در گرو محبت آل الله علیهمالسلام داشتهاند و ذوق، احساس، توان فنی و سرمایه های علمیـفرهنگی خود را خاضعانه در خدمت شعر ولایی نهادهاند و امروز حق عظیمی بر گردن همه شاعران و مادحان آل الله علیهم السلام دارند.
کتاب آینه بیغبار دفتر دوم ـ منتخب مراثی فاطمی ۷ شاعر ولایی
ناشر: هیأت امروز
بههمت: سیدمهدی حسینی رکنآبادی
دستهبندی: شعر هیأت
منتخب مراثی فاطمی هفت شاعر ولایی که به گزینش سیدمهدی حسینی رکن آبادی تهیه شده است.
کتاب آینه بیغبار دفتر سوم ـ منتخب مراثی فاطمی ۷ شاعر ولایی
ناشر: هیأت امروز
بههمت: سیدمهدی حسینی رکنآبادی
دستهبندی: شعر هیأت
این کتاب به دنبال آن است که با طرح چند سؤال مهم، ذهن مخاطبان را به کلنجار وادارد:
ـ مرز بین سادگی و سادهاندیشی، عامیانهسرایی و عوامانهسرایی تا چه حد در ذهن ما ترسیم شده است؟
ـ شاعران امروز که شعرشان در هیأتها به وفور خوانده میشود، آیا شعرشان از قابلیتهای ماندگاری بهرهمند است؟
ـ آیا زبان حالها، گزارشهای تاریخی، تحلیلهای مضمونمحور، وصفها و تصویرپردازیها، تصویری درست، قابل دفاع و باورپذیراز اهلبیت در ذهن مخاطب ترسیم کرده است یا خیر؟
نکته مهمی که در این کتاب با ارائه شعر متناسب، مطرح میشود این است که قطعاً میتوان در هیأت شعری خواند که هم واقعاً «شعر» باشد و هم جذاب، عامپسند و تأثیرگذار باشد؛ یعنی تمام مخاطبان (عام و خاص) را راضی نگه دارد و حتی سطح ادراک هنری و معنوی آنان را ارتقا دهد.
این کتاب از سه بخش مجزا اما به هم پیوسته و به هم مرتبط تشکیل شده است:
الف) مرور و تحلیل شعر چند شاعر پیشکسوت، به عنوان تبرک و تیمّن؛ که شعرشان بعد از سالهای متمادی، هنوز طراوت خود را حفظ کرده است.
ب) نقد و تحلیل اشعار فاطمی که میتواند الگوبخش شاعران ولاییسرا باشد.
ج) گزینش و معرفی مجموعهای از اشعار فاطمی به عنوان اشعار مناسب اجرا در هیأت.
منبع:خبرگزاری فارس