گروه فرهنگ و ادبیاتِ خبرگزاری هنرآنلاین: تسلیمی، معمار و طراح شهری عنوان کرد: جامعه‌ای می‌تواند بر فضای محیط خود تاثیر مثبت بگذارد که دارای آگاهی و دانش باشد. مهمترین روش کسب آگاهی اجتماعی، مطالعه بوده و برای همین منظور شهروندان باید دسترسی راحت به فضاهای آموزشی و مطالعاتی داشته باشند تا بتوانند به شهروندان موثری در جامعه بدل شوند.

این طراح شهری با تاکید بر اینکه مهم‌ترین رکن آگاهی، داشتن اطلاعاتی است که از طریق مطالعه به دست می‌آید، گفت: در معماری، اصلی به نام خوانش فضا وجود دارد که باید با دانش کافی نسبت به حوزه‌های مختلف همراه باشد. هر چه مطالعه و اشراف به حوزه‌های مختلف بیشتر باشد، خوانش و درک فضای معماری راحت‌تر شده و مفهوم آن بهتر بیان می‌شود.

وی با بیان اینکه فضای مطلوب، فضایی است که انسان در آن احساس آرامش داشته باشد، گفت: تحقق آرامش محیطی در معماری و شهرسازی هم به امر مطالعه بستگی تام دارد؛ معمار یا طراح شهری باید فیزیولوژی بدن انسان را بداند، باید تا حدی روان انسان را بشناسد تا تا بتواند آرامش محیط را ابتدا درک کند و بعد در طراحی‌اش آن را در نظر بگیرد. همچنین یک معمار و طراح شهری باید درباره دما و نور محیط مطالعه داشته باشد تا الگوهای زیست محیطی و آرامش محیط در کارش رعایت شود.

تسلیمی عنوان کرد: آشنایی مردم در هفته کتاب با فضاهای فرهنگی بیشتر می‌شود و این اتفاق بسیار خوبی است. آشنایی با فضاهای فرهنگی شاید ابتدا به صورت ظاهری نمود کند و مهم تلقی نشود، اما این آشنایی با محیط فرهنگی و مطالعاتی به مرور انگیزه کتابخوانی را در بین شهروندان افزایش می‌دهد. معتقدم رویدادهای کتاب‌محور مانند «هفته کتاب»، نگرش و گرایش مردم به مطالعه را بیشتر می‌کند و به همین خاطر باید گسترش یابد. زیرا اگر انگیزه کسب دانش، تفکر و آگاهی در مردم ایجاد شود، هیچ‌زمان هیچ موضوعی را به سادگی نمی‌پذیرند یا به سادگی رد نمی‌کنند.

سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیست‌وسوم آبان‌ماه آغاز به کار کرد و تا سی‌ام آبان‌ماه ۱۴۰۲ به کار خود ادامه می‌دهد.