گروه فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: «هیچچیز آنقدرها هم وحشتناک نیست» با ارائه راهکارهای علمی به مخاطب کمک میکند، تا در مقابل چالشها و ناملایمتیهای روانی بهتر و دقیقتر عمل کند.
بهطور کلی روانشناسی شناختی، به مطالعه فرایندهای ذهنی-درونی میپردازد و معتقد است که همه چیز اعم از ادراک، تفکر و یادگیری، در ذهن اتفاق میافتد. با اینکه روانشناسی شناختی یکی از شاخههای بهنسبت جوان روانشناسی است، اما در دهههای اخیر به یکی از محبوبترین حوزههای این علم مبدل شده است؛ چرا که با روشی جدید، مجموعهای باارزش از تکنیکهای نوین علم روانشناسی را ارائه میدهد.
رافائل سانتاندرو، یکی از روانشناسان پیشگام اسپانیایی در این حوزه، کتاب «هیچ چیز آنقدرها هم وحشتناک نیست» را به علاقهمندان این رشته نوپا عرضه کرده است. این کتاب، نتیجه تجربیات و اندوختههای جدید این نویسنده و روانشناس در حوزه روانشناسی شناختی (رفتاری) است و همانگونه که از عنوان آن پیداست، رویکرد نویسنده به مقولههای مهم روانشناسی، هم علمی است و هم کاربردی.
هنر نگارش این کتاب و کتاب پیشین نویسنده یعنی «هنر تلخ نکردن زندگی»، در این است که مولف، فقط به نوشتن صورت مسئله اکتفا نکرده و ضمن ارائه استدلالها، موضوعات را با آوردن مثالهایی متناسب ملموستر کرده است. همین امر سبب شده تا مقوله بهظاهر پیچیده روانشناسی، بهمطلبی خواندنی تبدیل شود که هم قشر خاص این حوزه و هم عموم آن را درک کنند.
در بخشی از کتاب «هیچچیز آنقدرها هم وحشتناک نیست» میخوانیم: «امروز ما بسیار منزوی زندگی میکنیم و اعتماد به دیگران برای ما سخت شده است؛ زیرا زندگی پوچ سرمایهداری ما را از یکدیگر جدا کرده است و این مانع اصلی کاریزما و جذابیت تلقی میگردد؛ اما در همین دوران، «تسخیر ذات زیبا و مهربان مردم» ابزاری عالی برای اتصال مجدد است، پیوندی که ما را دوباره به سوی «انسان بودن» هدایت میکند و چقدر لذتبخش است وقتی همه مردم را در همان لحظه اولین دیدار، با عشق خطاب قرار دهیم. چرا که نه؟ زیرا همه ما فرزندان طبیعت هستیم و برای دوستداشتن همنوعان خود برنامهریزی شدهایم...».
کتاب «هیچچیز آنقدرها هم وحشتناک نیست» با زیرعنوان فلسفه زندگی قویترین و شادترین انسانها به نویسندگی رافائل سانتاندرو با ترجمه علی باغشاهی، در ۲۶۶ صفحه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان در نشر ذهنآویز چاپ و روانه بازار شده است.