گروه فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: مجتبی گهستونی، نویسنده و پژوهشگر با این توضیح که با همکاری مهرنوش رفیع کتابی را با موضوع عروسکهای بومی و محلی خوزستان نوشته است به هنرآنلاین گفت: این اثر که در مرحله ویرایش به سر میبرد در انتشارات ترآوا منتشر خواهد شد.
او که نگارش بخش گردشگری کتاب را به عهده داشته افزود: هر عروسک متعلق به یک روستا و شهر است و برای دسترسی بهتر علاقهمندان مسیر گردشگری هر عروسک تعیین شده است. حدود ۱۰۰ عروسک همچون «بازبازک»، «شلی»، «بیدزفول»، «بیشوشتر»، «لعبه گطونیه»، «بیگک هندیجان» و «لعبه آبادان شادگان» در کتاب معرفی شدهاند. مهرنوش رفیع نیز اطلاعات شناسنامهای عروسکها را ارائه داده است.
گهستونی هدف از این فعالیت را معرفی عروسکهای بومی خوزستان اعلام کرد و ادامه داد: همچنین لازم است مخاطبان با سازندگان عروسکها آشنا شوند. هر عروسک قصهای دارد؛ قصهها، افسانه و فلسفه وجودی هر عروسک باید بیان شود؛ چرا که این قصهها قابلیت اجرا و یا تبدیل شدن به داستان را دارند. ضمن این که با ثبت ملی برخی عروسکها در فرایند احیا به سمت تولید و رونق گرفتن بازار پیش میرویم.
او همچنین از آمادهسازی کتاب «انقلاب به روایت افتخار» خبر داد و اظهار داشت: عکسهایی که غلامرضا افتخار در زمان انقلاب بهعنوان شهروند-خبرنگار از اهواز گرفته، مربوط به مقطعی است که مفهوم شهروند-خبرنگار وجود نداشت. او با نگاه ساده، عکسهایی گرفته که پس از چهل سال ارزش مطالعاتی پیدا کرده است. حدود ۲۰۰ عکس که ۱۰۰ قطعه آن قابلیت انتشار دارد، زیرنویس شده و به ضمیمه مصاحبهای مفصل از سوی انتشارات ترآوا منتشر میشود.
کتاب «عصرانههای سفر» با گردآوری نسیم معماریان و پژوهش خشایار حاجیسیدجوادی سال ۱۴۰۰ در انتشارات کتابسرای میردشتی منتشر شد و شامل ۱۰ سخنرانی و مصاحبه است. گهستونی در این کتاب درباره خوزستان نوشتار «سفر به روایت یک روزنامهنگار» را دارد.