به گزارش هنرآنلاین، سه سال پس از درگذشت این فیلسوف نامدار ایرانی، کتاب «یادنامه داریوش شایگان» که شامل یکصد و هشتاد مقاله درباره آثار، منش و مقام داریوش شایگان است به قلم صاحبنظران، استادان، منتقدان آرا و دانشجویان منتشر شده است.
مجموعه مطالب این کتاب در ۹ بخش با عناوین «داریوش شایگان، یک دور تمام»، «آثار داریوش شایگان»، «گفتوگوهایی درباره داریوش شایگان»، «در سوگ داریوش شایگان»، «سرودههایی برای داریوش شایگان»، «گزارش مراسم تشیع، خاکسپاری و یادبود»، «گزارش شب داریوش شایگان در مجله بخارا»، «مرگ از منظر داریوش شایگان»، «عکسها» و «کتابشناسی» تنظیم شده است. همچنین در میان نویسندگان مقالات و یادداشتهای این کتاب، نامهایی چون سروش دباغ، کامران فانی، مصطفی ملکیان، بهاالدین خرمشاهی، مصطفی محقق داماد، بیژن عبدالکریمی، رسول جعفریان و... دیده میشوند.
علی دهباشی نیز در مقدمه این کتاب نوشته است: «از اواسط سال ۱۳۹۷ کار تهیه این یادنامه را آغاز کردم. بخشی از مقالات، از نوشتههایی است که اینجا و آنجا در این مدت منتشر شده است و با این قصد که در یک مجموعه جمعآوری شود در اینجا آوردهام.»
چاپ نخست «یادنامه داریوش شایگان» به کوشش علی دهباشی منتشر شده از سوی انتشارات علمی و فرهنگی در ۱۱۰۰ صفحه و به قیمت ۲۳۰ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار دارد.
داریوش شایگان در سال ۱۳۱۳ در تهران زاده شده بود. پدرش تاجر آذربایجانی بود و مادرش نیز اهل گرجستان. شایگان به اصرار پدر، زبان فارسی را فرا گرفت و علاوه بر این در مدرسهای فرانسهزبان به تحصیل پرداخت. دوران زندگی او با کشف دنیا و به قول خودش «طرز خاصی از دیدن جهان» همراه بود. او از قضا یک روز پس از هشتاد و سومین سالگرد تولدش در اثر سکته مغزی به بیمارستان منتقل شد و ۶ فروردین ۱۳۹۷ درگذشت. از او آثاری برجای مانده که میتوان به نمونههایی چون «آسیا در برابر غرب»، «ادیان و مکتبهای فلسفی هند»، «پنج اقلیم حضور» و «در جستجوی فضاهای گم شده» اشاره کرد.
شایگان زندگی در کشورهای مختلف و همچنین همنشینی با بزرگانی مختلف را تجربه کرد. در میان شخصیتهایی که شایگان با آنها نشست و برخاست داشته و تحت تاثیرشان قرار گرفته، نامهایی همچون علامه طباطبایی و هانری کوربن دیده میشود. او که به مطالعاتش درباره تمدن شرق معروف بود، همواره هنر را عاملی مهم برای شناخت راستین هر فرهنگی میدانست.