به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، متن پیام رئیس این بنیاد به این شرح است: «نامگذاری روز اول اردیبهشت به نام روز بزرگداشت مصلحالدین سعدی شیرازی یکی از اقدامات شایسته عرصه فرهنگ و ادب پس از انقلاب اسلامی است که هرساله سبب نگاهی تازه به شعر و کلام این استاد سخن فارسی خواهد شد.
بزرگداشت سعدی تنها تجلیل شعر و نثر شیوای او نیست، تجلیل اخلاق و حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز هست. امسال که روز اول اردیبهشت مقارن با ایام ماه مبارک رمضان و فرصت بینظیر تهذیب نفس و تزکیه شده است، خوب است به شعر سعدی از وجه تعلیمی آن بنگریم و مفاهیم و بنمایههای معنوی و انسانساز آن را مورد توجه قراردهیم. پند سعدی که مایهگرفته از معارف قرآن و حدیث است به واسطه زبان فصیح و رسای او بر لوح خاطر پندآموزان نقش خواهد بست و همراهی آن با لطافت کلام او، ظرایف نگاه اخلاقی و انسانیاش به زندگی را به نمایش میگذارد.
سعدی جهاندیدهای انسانشناس و صادق است و شیوه سخن بیتکلف و زلال او چه در نظم و چه در نثر، امتیاز دیگر این آموزگار بزرگ مردمی است. سخن سهل و ممتنع سعدی و امتیازات بسیار کلام او موجب شده است تا در زمان حیات خود شهرت بسیار زیادی پیدا کند و ضربالمثلهای بسیار فراوانی برگرفته از کلام او در ذهن و زبان مردم ساری و جاری شود.
سادگی و شیوایی روش سعدی در سخنوری و انتقال مفاهیم او را اول معلم زبان و ادب فارسی ساخته است و اقبال جهانی به کلام سعدی موجب انتشار نسخههای خطی بسیار و ترجمههای فراوانی از کتابهای گلستان و بوستان او در جهان شده است و این ویژگیها در انتخاب نام بنیاد سعدی که امر آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان را بر عهده دارد موثر بوده است.
اینجانب در آستانه نهمین سالگرد تاسیس بنیاد سعدی، روز بزرگداشت سعدی شیرازی استاد سخن و معلم اول زبان و ادب فارسی را به همگان به ویژه استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان تبریک میگویم و امیدوارم درک کلام سعدی ما را در به کار گرفتن بنمایههای اخلاقی و انسانی برای ساختن جهان آرمانی سعدی یاری کند».