سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: این کتاب حاوی 21 مقاله است که از سال 1360 تا دهه 90 به قلم علیرضا پارسی با رویکرد نمایش نوشته شدند و در نشریات و مجلات نشر یافتند. او با نوشتن این مقالات سعی کرده نام و یاد هنرمندان عرصه تئاتر دیروز و امروز ایران بهویژه در خطه گیلان را گرامی بدارد.
"گیلان قافله سالار تئاتر ایران"، "زنان گیلان پیشگامان تئاتر ایران"، "نگاهی به زندگی و اندیشههای فاطمه نشوری"، "نگرشی بر کارگردانی در تئاتر"، "دستیابی به هویت واقعی تئاتر"، "جستاری در کارگردانی و هدایت بازیگر در تئاتر"، "نگرشی بر بازیگری در تئاتر"، "تئاتر کودک و نوجوان؛ جایگاهی برای رشد هنرمندان آینده" و نگاهی به وضعیت نمایشنامهنویسی در ایران" از عناوین برخی مقالات کتاب محسوب میشود.
همچنین مخاطبان میتوانند مقالات "جستاری پیرامون تئاتر در دوران انقلاب اسلامی"، "تئاتر و نیازهای جامعه امروز"، "نمایشنامهنویسی به زبان ساده و روان"، "نگاهی به جایگاه موسیقی در تئاتر"، "نگرشی بر پیدایش تئاتر در ایران"، "کارگردانی تئاتر به زبانی ساده و روان"، "سیری در خاستگاه و پیدایی تعزیه در رشت"، "نقد تئاتر و جایگاه منتقد"، "تئاتر آینه زندگی"، "تعزیهخوانان صاحبنام و گروه فعال تعزیه رشت"، "جستاری پیرامون پیشینه، ماهیت و چگونگی اجرای شمایلنگاری و پردهخوانی" و "فطرت و جوهره تئاتر خیابانی و ارتباط آن با انسان و حیات اجتماعی" را در این کتاب بخوانند.
در بخشی از مقاله "تعزیهخوانان صاحبنام و گروه فعال تعزیه رشت" آمده است: "زندهیاد اسدالله خان صمصام فرزند ملا حمزه صمصام از بزرگان تعزیه و تعزیهخوانی گیلان از 7 سالگی وارد جرگه تعزیهخوانان میشود. اسداالله خان از بخش لشتنشا به رشت میآید و در گروه آقا سیدجواد میرجوادی بهعنوان بچه خان تعزیهخوانی را شروع میکند. اسدالله خان صمصام 7 سال در خدمت مرحوم آقاسیدجواد میماند و در این مدت در منزل آقا سیدجواد اقامت میکند. اسدالله خان از نظر آموزش اصول صحیح تعزیهخوانی از محبتهای مرحوم آقا سیدجواد میرجوادی به خوبی بهرهمند میشود و در مدت این 7 سال بهخوبی شناخته میشود و صاحب شهرت و شهادت خوان ماهری میشود".
کتاب "در حوالی عطش درام و صحنه" با زیر عنوان بهگزیده مقالات درباره نمایش نوشته علیرضا پارسی در شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 25 هزار تومان از سوی انتشارات تدوین طرحنو روانه بازار کتابفروشیها شده است.