به گزارش هنرآنلاین در اطلاعیه شورای کتاب کودک آمده است: کمیته جوایز شورای کتاب کودک، جمشید خانیان را به دلیل نقش پررنگ و تاثیرگذار در روند شکلگیری ادبیات داستانی نوجوان امروز، تاکید بر مفاهیم انسانی چون صلح، مدارا، احترام به دیگری، دوستی، عشق، پرداختن به مسایل و بحرانهای انسانی چون انواع تبعیض، جنگ، مهاجرت، تنهایی، مرگ، هویت، ارتباط بین نسلها، زندگی شهری، توجه به فرم و تکنیک در کنار محتوای غنی، بیان نمایشی و تشخص زبانی و هویت داشتن سبک نوشتاری، تاکید بر جنبههای زیبایی شناسانه و هنری و عدم نگاه تعلیمی و تربیتی صرف برشمرده بهعنوان نامزد بخش نویسندگان جایزه آسترید لیندگرن معرفی کرد.
در بخش تصویرگران، کمیته جوایز شورای کتاب کودک فرشید شفیعی را به دلیل تاثیرگذاری انکارناپذیر بر تصویرگران جوان، جریان ساز بودن در تصویرسازی دهه هشتاد، خلق تصاویری با روح ایرانی در قالبی نو و ساخت جریانی ماندگار در تصویرسازی ادبیات کودک ایران، برای دومین بار نامزد این جایزه کرد.
در بخش ترویج خواندن، کمیته جوایز شورای کتاب کودک، عبدالحکیم بهار را به دلیل سالها فعالیت مستمر، خستگیناپذیر و خودجوش درزمینه ترویج کتابخوانی در مناطق دورافتاده از جمله منطقه صفر مرزی، تجهیز و راهاندازی کتابخانه، راهاندازی شبکهی مروجان در ۷۰ روستا باهدف فعال کردن کتابخانه و کتابخوانی، تبدیل شبکهی مروجان روستایی به پایگاه کمکرسانی به مردم در دوران خسارتهای پس از سیل را نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) کرد.
جایزه یادبود آسترید لیندگرن، به مناسبت بزرگداشت نویسنده محبوب سوئدی و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان از سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد بنیان نهاده است. جایزه نقدی آلما به مقدار ۵ میلیون کرون سوئد، بهعنوان بزرگترین و گرانترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات ـ پس از جایزه هانس کریستین اندرسن ـ در جهان مطرح است.
در حال حاضر، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهار نهاد ایرانی هستند که امتیاز معرفی نامزد برای دریافت این جایزه را دارا هستند.