به گزارش هنرآنلاین، دبیرخانه این جایزه که آیین پایانی این دورهاش، طبق روال هرساله، قرار بود در نیمه دوم اسفندماه برگزار شود، اعلام کرد که با توجه به وضعیت شیوع ویروس کرونا و فراهم نبودن شرایط هرگونه گردهمایی در حال حاضر، در صورت بهبود اوضاع، آیین پایانی این دوره از جایزه، استثنائا در نیمه دوم فروردین یا اردیبهشتماه سال آتی برگزار خواهد شد. ضمن آنکه در صورت تداوم شرایط، به ضرورت رعایت اصول ایمنی بهداشتی، ممکن است این مراسم به صورت خصوصی و آنلاین، پیش از تابستان آینده برگزار شود.
جایزه کتاب سال شعر ایران به انتخاب "خبرنگاران" هر ساله در سه بخش: کتاب سال، ویژه شاعران بدون کتاب و یک عمر فعالیت شعری، برگزیدگان خود را معرفی می کند.
پیشتر، کتابهای زیر بهعنوان نامزدهای دریافت تندیس کتاب سال دوره چهاردهم جایزه شعر "خبرنگاران"، معرفی شدند:
"به رنگ دانوب" سروده واهه آرمن، چشمه
"پشیمانم کن" سروده عباس صفاری، چشمه
"سهگانه خاورمیانه" از گروس عبدالملکیان، چشمه
"و احتمال چاقوی ابراهیم" سروده سیدرضا ملکی، مانیا هنر
"هفتاد کشیش یخی" اثر علی نجفی، روزنه
همچنین در بخش ویژه شاعران بدون کتاب که هرساله با هدف کشف استعدادهای شعری در هر سن و جغرافیایی برگزار میشود، این افراد از میان شاعران فارسیزبان شرکتکننده از شهرها و استانهای مختلفی چون لرستان، خوزستان، زنجان، تهران و کابل که تاکنون در ایران کتاب شعر منتشر نکرده اما بهاندازه یک کتاب، شعر دارند، بهعنوان نامزد دریافت تندیس "خبرنگاران" معرفی شده بودند:
فاطمه بیرانوند
احمد پورنجاتی
پویان جمالی کاظمی
حسن جنتمکان
روحالله چراغزاده
حمیدرضا ظرافت
مهران عزیزی
علی مشکات
سال گذشته در سیزدهمین دوره این جایزه، در بخش کتاب سال، با داوری مهسا ملکمرزبان، علیرضا طبایی، مجید برزگر (فلیمساز)، حسن گوهرپور و علیرضا بهرامی، مجموعه شعر "باران با انگشتهای لاغر و غمگیناش" از مهدی مظفری ساوجی بهعنوان برگزیده انتخاب شد.
در بخش ویژه شاعران بدون کتاب این جایزه نیز با داوری سعید اسلامزاده، عباس کریمی عباسی، هادی حسینینژاد، مسعود شهریاری و علیرضا بهرامی نیز سیده محبوبه بصری از بوشهر، رضا عظیمی از قم، نیلوفر شاطری از خوزستان و بیتا علیاکبری از خراسان، مقامهای اول تا سوم مشترک را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بخش تجلیل از پیشکسوتان، از "فرزانه خجندی"، شاعر اهل تاجیکستان، تجلیل شد.