سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین، غلامرضا بکتاش شاعر، درباره این اثر به هنرآنلاین گفت: مجموعه شعر "تا کی اسیر قلاب؟" برای نوجوانها به زودی توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر خواهدشد.
او با این توضیح که شعرها در قالب نیمایی و چهارپاره سروده شدند، افزود: مضمون اشعار اجتماعی و برگرفته از طبیعت با تصاویری از مهدی بادیهپیما است.
بکتاش با این توضیح که چند مجموعه شعر آماده چاپ دارم و امیدوارم ناشر خوبی پیدا شود که شعر کودک را خوب بفهمد و به مخاطب برساند، تصریح کرد: ناشرها سلیقهای عمل میکنند. هر ناشر چند بررس شعر دارند که فقط شعر خودشان را چاپ میکنند. بررسها خلاقیتها را تاب نمیآورند و بیشتر دست دوستان خود را میفشارند حتی اگر شعر ضعیف باشد. باید کمیتهای از ناشران و شاعران باتجربه کودک برای سروسامان دادن تشکیل شود. چرا باید وضعیت کتاب کودک و شعر استاندارد کودک این باشد؟ شعرها را لازم است استادانی همچون مصطفی رحماندوست، ناصر کشاورز، افشین علا و بیوک ملکی مطالعه کنند و نظر بدهند. خیلیها متوجه شعر تازه و خلاق نمیشوند و مفهم آن را درک نمیکنند. شاعران بیمطالعه، تکرار و تقلید، سفارشی و یک شبه سکه و جایزه که شاعر نیستند.
او گرانی کاغذ را بهانهای دانست که کتاب چاپ نشود و ادامه داد: شاعر بدون شعر، شاعر نیست. زنده نیست حتی اگر کتاب چاپ نشود مینویسم و به مخاطب میرسانم. نوشتن شاعر را صیقل میدهد. سرودن حال شاعر را خوب میکند. از روی اجبار هم نمینویسم به خاطر حفظ عنوان هم نمیسرایم، شعر زندگی من است بیشعر نمیتوانم فکر کنم.
بکتاش با تاکید بر این که باور نمیکردم رسیدن به شعر کودک و خلاقیت این همه سخت باشد و رنج داشته باشد، اظهارداشت: من شاگردی قیصر امینپور، نادر ابراهیمی، بیوک ملکی، مصطفی رحماندوست، افشین علا و ناصر کشاورز را در پرونده دارم. تازگیها مجموعههایم در انتشارات کانون پرورش فکری رد شده است. برایم جالب است که از 6 مجموعه شعر، یک عنوان هم تصویب نشد. چرا فکر میکنند جای آنها را تنگ کردهام؟ من فقط خلاقیت خود را ادامه میدهم و راه دیگران را دنبال نمیکنم. محاورهنویسی افت شعر کودک است اما گفتن این جمله به قبای خیلیها بر خورد. مگر نمیگویند شعر محاوره شعر خردسال است؟ خردسال کسی است که خواندن و نوشتن بلد نیست؟ چرا مجلات رشد که ویژه دبستانیهاست پر از شعر محاوره شد؟ آیا محاوره یعنی تهرانی؟ امیدوارم شاعران کودک از شعر ناب و خلاق کودک دور نشوند. امیدوارم هر کس با سرودن یک شعر محاوره اسم خودش را شاعر کودک نگذارد. امیدوارم شعر کودک سرزمین تاخت و تاز پارتی بازی نشود.
او که به عنوان مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول فعالیت است کارشناس شعر مجله "کیهان بچهها" نیز هست و سعی دارد به استعدادها توجه کند شعر شاعران نوپا را در مجله به چاپ برساند تا آنها تشویق شوند و سختی مسیر خودش را نداشته باشند.
آخرین کتاب بکتاش "مگر لب زیپ دارد؟" نام دارد که سال گذشته توسط انتشارات شکوفهامیرکبیر برای کودکان منتشر شد.
"آفرین به آفتاب"، "رونویسی از بهار"، "در حیاط ما"، "یک سیب شیرین"، "نوجوانی درخت کاج"، "با دعای باران"، "تا رادیو خبر داد"، "با دو چشمم میچشم"، "حال غنچه خوب است"، "مورچه زحمتکش است" و "در دلم دریا بریز" از عناوین آثار منتشر شده بکتاش محسوب میشوند.