به گزارش هنرآنلاین، مجید رجبی معمار در مراسم بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی گفت: هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده دوست داشتنی و نام آوری است، بارها از او در همین خانه هنرمندان ایران تجلیل شده است. همه ما از او خاطرههای گوناگون و متنوعی داریم.
او افزود: قصههای مجید پیوند دهنده چند نسل به یکدیگر است. مرادی کرمانی این قصهها را برای رادیو نوشت و بعد آنها را تلخیص کرد و در کتابی منتشر کرد و کیومرث پوراحمد نیز مجید را اصفهانی کرد و در سال ۱۳۶۹ از طریق تلویزیون آن را به خانهها برد.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با بیان این مطلب که قصههای مجید هنوز که هنوز است بر دل مینشیند گفت: این قصهها چه برای کسانی که اهل کتاب هستند و چه کسانی که با تبلت خو گرفتهاند، جذاب است. شاید دلیل بر دل نشستن این قصهها این باشد که مجید قصههای مجید همان هوشوی شما که غریبه نیستید و همان هوشنگ مرادی کرمانی خودمان است.
او افزود: هوشنگ مرادی کرمانی مردی آرام و آیینه صفت با شیطنت خاص است. شیطنتی که هنوز که هنوز است همراه اوست. اگر این شخصیت نبود شاید مجید و هوشو و دیگر شخصیتهایی که با آنها خندیدیم و گریستیم نبود.
به گفته رجبی معمار٬ مرادی کرمانی در پس داستانهای شیرینش فرهنگ بومی ایران را به تصویر میکشد و حتی صادر میکند. بیشتر کتابهای او به زبانهای مختلف ترجمه و در سایر کشورها منتشر شده است.
او در پایان صحبتهای خود گفت: در دورانی که همه عجله دارند و به نوعی وقت ندارند٬ کتابهای گویا نعمت بزرگی هستند. چون در همه حال میتوان آنها را شنید و لذت برد. خوشحالم که به همت نوین٬ کتاب گویا قصههای مجید هم به جمع این کتابها پیوسته٬ باشد که شنیده شود و مثل دو فرم قبلیاش بسیار پرطرفدار شود.
هوشنگ مرادی کرمانی در سخنانی گفت: زمانی که قصههای مجید از تلویزیون پخش شد٬ کرمانیها از من دلخور شدند چون قصههای مجید را اثر ملی خود میدانستند و با ساخت مجموعه داستانی قصههای مجید توسط کیومرث پوراحمد این قصهها رنگ و بوی اصفهانی به خود گرفته بودند. کرمانیها به من میگفتند چقدر گرفتی تا این قصهها را به اصفهانیهای زرنگ بفروشی.
خالق قصه "خمره" ادامه داد: من هم در جواب آنها میگفتم که اصفهانیها آن قدر زرنگ هستند که پول نمیدهند قصههای مجید را بخرند. تلویزیون این مجموعه را ساخته است. البته باید به این نکته اشاره کنم که قصههای مجید برای همه مردم ایران است، درست است که نویسنده آن کرمانی است. مجید یک شخصیت ایرانی است که میتواند لباس هر قومی را بپوشد. این کتاب به زبانهای مختلفی منتشر شده است و چندی پیش هم به زبان کردی ترجمه و منتشر شد و روی جلد این کتاب عکس مجید با لباس کردی منتشر شده است.
او افزود: قصههای مجید هم خواندنی و هم شنیدنی است. از سال ۱۳۵۳ تا سال ۱۳۵۷ این قصهها از رادیو پنجشنبهها پخش میشد و در آن زمان خیلی از دانش آموزان پنجشنبه صبحها بهانه تراشی میکردند تا مدرسه نروند و این قصهها را بشنوند. برخی هم یواشکی با خود رادیو به مدرسه میبردند.
مرادی کرمانی با بیان این مطلب که ۵۰ سال از نویسندگیاش میگذرد٬ گفت: اولین داستان من در سال ۱۳۴۷ در مجله خوشه منتشر شد و از آن تاریخ تاکنون ۵۰ سال میگذرد و تاکنون من ۱۶ کتاب نوشتهام. بعد از کتاب قصههای مجید من ۱۶ کتاب دیگر نوشتهام اما هیچ یک از این کتابها به شهرت قصههای مجید نرسیدند.
او افزود: برخی از شخصیتهای آثار نویسندهها شهرتشان از نویسندهشان بیشتر است و قصههای مجید نیز چنین ویژگی دارد. من سالها مبارزه کردم تا بگویم که من کتابهای دیگری هم دارم اما دیدم تلاشهایم بینتیجه است. با این همه قصههای مجید هم راه طولانی دارد تا ماندگار شود.
در ادامه این مراسم مهدی پاکدل گوینده کتاب صوتی "قصههای مجید" گفت: من با خواندن قصههای مجید به آرزویم رسیدم. با قصههای مجید من خواندن را در هفت سالگی یاد گرفتم. قصههای مجید را در مدرسه ما ساختند من خیلی دوست داشتم که نقش مجید را بازی کنم هر کاری کردم اما نشد و این حسرت با من ماند هر چند که مهدی باقربیگی بهتر از من این نقش را بازی کرد.
او افزود: اصلا عشق به قصههای مجید باعث شد که من بعدها بازیگر شوم. ضبط کتاب گویا قصههای مجید از افتخارات من است ضبط این کتاب سه ماه با یک تیم حرفهای طول کشید. حضورم در این پروژه برایم دلچسب و شیرین بود و به آن افتخار میکنم.
مهدی زارع آهنگساز این کتاب نیز در سخنان کوتاهی درباره شیوه آهنگسازی و مدیر مسئول انتشارت نوین کتاب گویا نیز از دشواریهای انتشار کتابهای صوتی صحبت کرد.
در بخش پایانی مراسم نیز از این کتاب صوتی رونمایی به عمل آمد و هوشنگ مرادی کرمانی شمع ۷۴ سالگی خود را فوت کرد.