سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: محمد هاشم اکبریانی، نویسنده و روزنامه نگار از آخرین آثارِ در حال نگارشاش خبر داد و گفت: در حال بازنویسی ِ دومِ رمانی هستم که هنوز اسمِ قطعی آن مشخص نیست اما موقتا عنوان "746 روز" را برایش انتخاب کردم. نویسنده کتاب "چهره مبهم" گفت: همچنین در حال نوشتن رمان دیگری هستم که نمیدانم چه زمانی به فرجام برسد.
اکبریانی، دبیر مجموعه "تاریخ شفاهی معاصر ایران" گفت: اکنون قریب به 5 سال است که بنا به مشغله بسیار نتوانستم "تاریخ شفاهی معاصر ایران" را ادامه دهم چرا که کار در این بخش انرژی و مجال بسیاری میطلبد، اما چهار کتاب که سالها پیش در این سری کار کردیم را منتشر خواهیک کرد.
محمد هاشم اکبریانی توضیح داد: کتاب نخست، کتابی است مربوط به زندگی و آثار غلامحسین ساعدی که با چهار نفر از جمله، برادر این نویسنده فقید آقای علی اکبر ساعدی و همین طور مرحوم جعفر والی گفتوگو کردیم.
نویسنده کتاب "زندگی همین است" به هنرآنلاین گفت: همچنین سه گفتوگوی نیمه کاره با منوچهر آتشی؛ شاعر ، مهدی سحابی؛ مترجم و فرخ تمیمی؛ شاعر داشتهایم که یا به در قالب یک کتاب و یا در قالب سه کتاب جداگانه منتشر خواهند شد.
اکبریانی گفت: زمانی که خواستیم این پروژه را آغاز کنیم فهرستی از 50 شخصیت تهیه کرده بودیم، و مبنا بر این بود که در باب زندگی و آثارِ شخصیتهای زنده گفتوگوهایی با خود ایشان داشته باشیم و درباره زندگی و آثار شخصیتهای مرحوم، با افرادی گفتوگو کنیم که بی واسطه با چهرههای مورد نظر در ارتباط بودند.
اکبریانی ادامه داد: کار بسیاری از سوژههای ما به واسطه عدم همکاری خانوادهشان هرگز فرجامی پیدا نکرد و اکنون نیز بعید میدانم سِری آثار "تاریخ شفاهی معاصر ایران" ادامه پیدا کند.
اکبریانی در پایان گفت: در میان خانوادههای هنرمندانی که با آنها ارتباط داشتیم خانواده صمدبهرنگی بسیار خوب با ما همکاری کردند. درباره زندگی و آثار صمد بهرنگی با برادر ایشان، اسد که چندی پیش فوت کرد گفتوگو کردیم. آقای اسد بهرنگی هر چه داشتند در اختیارمان گذاشتند تا ما بتوانیم کارمان را به فرجام برسانیم.
به گزارش هنرآنلاین؛ از آخرین آثاری که از محمد هاشم اکبریانی منتشر شده، رمانی است با عنوان "عصب کشی" که نشر چشمه منتشر کرده است. آخرین کتاب این نویسنده با عنوان "ایدئولوژی و ادبیات" در اسفند ماه ِ سال گذشته منتشر شد. اکبریانی در این کتاب که در نشر مروارید منتشر شده است به بررسی تطبیقی اندیشههای حافظ، مولوی، خیام، شاملو و فروغ پرداخته است.