به گزارش هنرآنلاین، احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست این کمیسیون با نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جلسه روز یکشنبه (۱۴ بهمنماه) کمیسیون فرهنگی با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسائل و موضوعات مربوط به این حوزه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت؛ علاوه بر آن خانم رضایی گزارشی از اقدامات و فعالیتهای خود در وزارتخانه درخصوص برگزاری جشنوارهها و سازوکارهای لازم برای توسعه فرهنگ و هنر ارائه داد.
به گزارش ایلنا، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: از دغدغههای مهم اعضای کمیسیون فرهنگی که در این نشست به آن اشاره شد، درخصوص توجه به ارتقای جشنوارههای تئاتر و موسیقی فجر و همچنین سایر جشنوارههای مربوطه در طول سال بود که کمیسیون بر مواردی از آن تأکید داشت. از جمله مهمترین موضوعات که کمیسیون بر آن تأکید داشت این بود که در برگزاری جشنوارهها باید سهم مشارکت فعال استانها و شهرستانها در مشارکت ملی افزایش پیدا کند و رویهای که از سالهای قبل در حمایت از فعالیتهای جوانان در عرصههای فرهنگی و هنری هدفگذاری شده است، با همین رویکرد مورد توجه و حمایت جدی قرار بگیرد.
راستینه گفت: با توجه به اینکه در جشنواره تئاتر فجر ۱۴۰۳، صد و چهارده اجرا پیشبینی شده بود و ۹۵ درصد آثار با متن ایرانی انجام شد، تأکید کمیسیون بر این بود که نسل جوان هنرمند که امروز نقش اصلی و مهم را در جشنواره های تئاتر و موسیقی فجر به عهده دارند، باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار بگیرد و موضوعات هویتی و فرهنگی، منطبق بر هویت و فرهنگ ایرانی و اسلامی در رأس فعالیتهای فرهنگی و هنری باشد. همچنین پرداخت به بخش مقاومت، بهعنوان یکی از اجزای مهم جشنوارهها و توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری باید مورد تأکید و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: براساس گزارشی که معاون فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون ارائه داد، یکی از موضوعات مهم، دغدغههای اعتباری این حوزه در حمایت از اهالی فرهنگ و هنر است که طبیعتاً موضوع مورد توجه کمیسیون فرهنگی هم در مجلس شورای اسلامی بود؛ اما متأسفانه سهم حوزه فرهنگ در اعتبارات و لوایح بودجه که به مجلس میآید، سهم کمی است و طبیعتاً این سهم کم سبب میشود حمایتهای لازم بهصورت ویژه مورد توجه قرار نگیرد و همواره بخش فرهنگ و هنر دچار مشکل شود.
راستینه ادامه داد: در بخش جشنوارههای موسیقی- بهخصوص جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۳- باتوجه به گرازشی که معاون فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرد، ۱۱۹ اجرا از شهرستانها و استانهای مختلف و همچنین آثار ۶ گروه برای ۷ اجرا از کشورهای خارجی دریافت شد و آن چیزی که در جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۳ دیده شد، رشد موسیقی سنتی بود که در گزارش معاون هنری به آن تاکید شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: از دغدغههای مورد توجه کمیسیون در این بخش، بحث توجه به موسیقی نواحی و توجه به اقوام مختلف بود که کمیسیون بر آن تاکید داشت، چراکه باتوجه به هویت و فرهنگ غنی ایران در سراسر کشور، توجه به موسیقی نواحی میتواند استعدادهای هنری را در سراسر کشور شناسایی کند و از دیگر سو موسیقی نواحی میتواند گامی برای توسعه فرهنگ و هویت منطبق بر خردهفرهنگها در سراسر کشور باشد.
راستینه با اشاره به اینکه در این جلسه دغدغههای کمیسیون در بحث رعایت حوزههای تمدنی در فرهنگ و هنر مورد تاکید اعضای کمیسیون فرهنگی بود، اضافه کرد: همچنین توجه به رفع چالشها و حاشیهها و آسیبهایی که در حوزه هنر و تئاتر متوجه فرهنگ غنی ایرانی اسلامی است، مورد تاکید اعضای کمیسیون بود. در این میان تأکید شد چالشهایی که امروز در حوزه فرهنگی و هنری با آن روبرو هستیم، بعضا دور شدن برخی از هنرمندان از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و خودتحقیری در فرهنگ ایرانی اسلامی در حوزه نمایشها و تئاتر است که سبب رنجش خاطر سایر هنرمندان و نخبگان اصحاب فرهنگ و هنر قرار گرفته است.
وی افزود: توجه به هنر انقلابی و هنر اصیل ایرانی و همچنین توجه به ظرفیتهایی که در بزنگاههای مختلف در حمایت از آرمانها و اندیشههای امام انقلاب در میدان حضور دارند، مورد تأکید کمیسیون بود. همچنین اشاره شد که بیمهری نسبت به برخی نخبگان اصحاب فرهنگ و هنر که در همه عرصهها در دفاع از آرمانها و اندیشههای امامین انقلاب، در میدان حضور دارند، اما مورد کم مهری قرار می گیرند و بعضاً اصحاب و اهالی فرهنگ و هنر که تعهد خود را نسبت به برخی از آرمانها و اندیشههای انقلابی کمتر نشان میدهند و مورد توجه بیشتری قرار میگیرند از آسیبها و چالشهای جدی است که در حوزه فرهنگی و هنری باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن توجه کند.
انتهای پیام