گروه فرهنگی خبرگزاری هنر ایران: محمدجواد اخوان، مدیرمسئول روزنامه جوان، در گفت‌وگو با هنرآنلاین، وضعیت آزادی مطبوعات در دولت سیزدهم را تشریح کرد و گفت: علی‌رغم آنکه شعار شهید رئیسی آزادی مطبوعات و منتقدان نبود، برخلاف دولت آقای روحانی که با شعار "پناه بر خدا از بستن دهان منتقدان" در انتخابات رای کسب کرد، در عمل پذیرش انتقاد را اثبات کرد.

وی با بیان اینکه شهید رئیسی نسبت به جریان انتقادی در رسانه‌ها گشوده عمل کرد، عنوان کرد: به اذعان چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب رئیس جمهور پیشین نسبت به روزنامه‌ها و رسانه‌ها انعطاف‌پذیر بود و تا همین اواخر بیشترین حمایت‌های مادی و معنوی را رسانه‌های اصلاح‌طلب دریافت کردند.

مدیرمسئول روزنامه جوان در ادامه با اشاره به اینکه این رسانه‌ها در حوزه‌های آگهی و یارانه‌ها حمایت شدند، اظهار کرد: با آنکه علیه او مطالبی منتشر می‌کردند و تیترهایی می‌زدند که گاه به سمت تمسخر می‌رفت، با سعه صدر با آن‌ها برخورد می‌کرد و با آرامش مباحث را می‌شنید؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت برخوردهای شهید رئیسی با رسانه‌ها بر مبنای اخلاق صورت گرفت.

اخوان با تاکید براینکه ایشان وعده‌ای در راستای آزادی مطبوعات نداد، عنوان کرد: در این دولت بسیار بیشتر از افرادی که با چنین وعده‌هایی آمدند، در حوزه مطبوعات آزادی را شاهد بودیم.

وی به توقیف رسانه‌ها در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: فقط در چند مورد خاص و انگشت شمار توقیف رسانه‌ها را شاهد بودیم که چند مورد از آن‌ها بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی رخ داده بود و پس از چند روز نسبت به بازگشایی آن‌ها اقدام شد.

مدیرمسئول روزنامه جوان خاطرنشان کرد: هیات نظارت بر مطبوعات از جهت برخورد سلبی با مطبوعات فعالیت نکرد و در دوره‌های پیشین مصادیق زیادی را شاهد بودیم که حتی از شخص رئیس جمهور تا وزارت ارشاد در مواجهه با منتقدان چکشی برخورد می‌کردند و حمایت از رسانه‌های منتقد را به حداقل می‌رساندند و گاه حذف می‌کردند.

اخوان در پایان بیان کرد: در آن دوران برخی از رسانه‌های خاص که ارتباطات قوی‌تری داشتند، حمایت‌های ویژه‌ای دریافت کردند و در عین حال رسانه‌های منتقد دولت از منظر مالی، آگهی و دریافت یارانه‌ها به شدت تضعیف شدند و این موارد قابل اثبات هستند.