به گزارش هنرآنلاین، احمد زهادی، مدیر مسئول مجله معماری و ساختمان و دبیر جایزه، در حاشیه نشست خبری شانزدهمین دوره جایزه معماری ایران که روز ۱۳ اسفندماه با حضور خبرنگاران برگزار شد، ضمن اشاره به موضوعات اصلی و مستقل جایزه برای شرکت کنندگان در تمامی مقیاسهای ساخت و ساز در کشور گفت: «معماری، معماری داخلی، معماری منظر، حفاظت و احیاء و همچنین، شهر و محله از جمله محورهایی هستند که در این دوره گنجانده شده و به عنوان یک ابتکار نوآورانه، معماران و هنرمندان این حوزه میتوانند بنا بر ترجیح خود، آثارشان را در هر کدام از این محورها به صورت تخصصی ارائه کنند.»
وی درباره تاریخچه این جایزه توضیح داد: «جایزه معماری ایران از سال ۱۳۸۷ کار خود را آغاز کرد. در ابتدای کار، با عنوان «جایزه معماری داخلی» شناخته میشد؛ اما از آنجایی که آثار ارائهشده به مفهوم فضا میپرداخت و صرفا در بحث معماری داخلی محدود نمیشد، بر آن شدیم تا نام جایزه را به صورت کلی به «جایزه معماری ایران» تغییر دهیم. با همین رویکرد، حوزههای معماری منظر، معماری شهر و محله، حفاظت و احیا و… به جایزه اضافه شدهاند و به عنوان حوزههای تخصصی مورد توجه قرار میگیرند. جایزه معماری ایران البته تحت تاثیر جایزه معماری قارهای نیز قرار گرفت و به مرور تکامل یافت.»
زهادی با یادآوری تقویم برگزاری رویداد شانزدهمین جایزه معماری ایران تصریح کرد: «پوستر و فراخوان شرکت در شانزدهمین جایزه، دی ماه سال جاری اعلام شد. همچنین ثبت نام آثار برای شرکت در این جایزه، از ۱۵ تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ به صورت آنلاین و از طریق اپلیکیشن Artalk و وبسایت www.memary.net انجام میشود.
اسامی پروژههای پذیرفتهشده جهت راهیابی به مرحله دوم نیز اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد و در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، راهیافتگان به مرحله دوم، این فرصت را دارند که پروژه خود را به مدت ۷ دقیقه در حضور داوران ارائه کنند. سرانجام، مراسم اهدای جوایز، در روز ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در سالن همایش ساختمان کوشک هنر واقع در اراضی عباس آباد تهران برگزار میشود.»
مدیرمسئول مجله معماری و ساختمان در پاسخ به سوالی درباره حمایتهای دولت از جایزه معماری ایران گفت: «ما تاکنون درخواست حمایت از سوی دولت یا نهادهای بالادستی نداشتیم. اما شاید لازم باشد پیش از آنکه به این حمایتها بیاندیشیم، ابتدا پیوندی بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران و فعالان معماری و مهندسی اتفاق بیفتد.» برگزارکننده جایزه معماری ایران، درخصوص بخش حفاظت و مرمت و احیا تصریح کرد: «این بخش درخصوص پروژههای تاریخی اجرا میشود. هویت فرهنگی یکی از رویکردهای موجود است و این موضوع برای نخستین بار برای جایزه در نظر گرفته شده.»