به گزارش هنرآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر عبدالعلی علی عسکری با حضور در میان عوامل تولید سریال معمای شاه در شهرک سینمایی غزالی در سخنانی، تولید سریال با مضامین تاریخ معاصر کشور را هوشمندانه، ارزشمند و شجاعانه توصیف کرد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع تاریخی، مهم و حساس سریال که بازگو کننده بخش مهمی از تاریخ این مرزو بوم یعنی پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم ستمشاهی است، گفت: سریالهایی که درباره تاریخ کشور تولید میشوند و به خصوص به تاریخ معاصر میپردازند، باید از ویژگیهایی برخوردار باشند که تاریخ را برای نسلهای آینده تبیین کند و برای مخاطبانش هویت بخش و بیانگر مبارزات مردم بر علیه ظلم و فساد باشد. در واقع یکی از ویژگیهای پرداختن به تاریخ انقلاب این است که میتواند فلسفه وجودی انقلاب را همیشه برای نسلهای مختلف چه آنها که همراه انقلاب بودهاند و چه آنهایی که اصلاً انقلاب را لمس نکردهاند کاملاً تبیین و توضیح بدهد.
وی افزود: ساخت سریالی چون "معمای شاه" دشواریهای خاصی داشته که نشات گرفته از نجابت صداوسیماست که نمیتواند بسیاری از آلودگیها و پلیدیهایی که در گذشته بوده را نشان دهد. در واقع اگر بنا بود مستندی تاریخی درمورد دهههای اخیر و سلطنت پهلوی ساخته شود بسیاری از ملاحظاتی که در این مجموعه رعایت شده، نیاز نبود، درحالی که به دلیل نجابت ذاتی رسانه ملی امکان آن وجود نداشت که در این سریال تمامی فسادها و پلیدیهای دوره پهلوی به تصویر درآید.
علی عسکری در ادامه، پرداختن به دهها شخصیت سیاسی، مذهبی و تاثیرگذار در دهههای اخیر کشور را از نقاط قوت این مجموعه دانست و اضافه کرد: مسلماً در یک سریال معرفی تمام زوایای شخصیتی و اجتماعی این افراد امکان پذیر نیست و نمیتوان به تمامی زمینههای پنهان و پیدای این افراد اثرگذار پرداخت.
رئیس سازمان صداوسیما برخی هجمهها علیه سریال را نشان دهنده دیده شدن سریال توصیف کرد و افزود: واقعیت این است که چنین سریالهایی تبعاتی را نیز به همراه خواهد داشت اما به نظر میرسد برخی از نقدهایی که علیه این سریال میشود نه تنها منصفانه نیست بلکه هجمههایی است که بعضاً عوامل استکبار، مدافعان رژیم منحط پهلوی و سلطنت طلبان انجام میدهند، اما عوامل تولید در برابر آن ایستادگی کرده و کار را بی وقفه ادامه دادند.
وی روشنگری اذهان نسل جوان در تبیین تاریخ کشور و مبارزات امام (ره) و رهبری معظم را از وظایف صداوسیما دانست و افزود: اگرچه افراد میان سال، خفقان، فساد و استبداد رژیم منحط پهلوی را به یاد دارند ولی نسل جدید از آن دوران تصویر ذهنی ندارند و وظیفه و رسالت اصلی رسانه است تا به روشنگری تاریخ انقلاب و دلایل مبارزات آن دوران بپردازد و نگذارد تاریخ انقلاب مورد تحریف قرار گرفته و افرادی با افکار و دیدگاههایی خاص انقلاب را به گونه دیگری تدوین و تبیین کنند.
علی عسکری توجه به تاریخ را از مهمترین مؤلفهها و عوامل هویت بخشی در نسلها خواند و تاکید کرد: تمامی بزرگان دنیا توجهی ویژه به تاریخ ملی خود دارند. حتی دیدگاه تاریخی درکتاب روشنگر بشریت یعنی قرآن مجید نیزبه چشم میخورد و بارها و بارها قرآن با بیان قصص انبیاء بشارت و انذار داده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد ساخت مجموعههای اینچنینی بتواند گوشههایی از زوایای تاریخی این مرز و بوم را برای نسل جوان و آینده ساز کشور روشن کند.
تولید 10 سریال الف ویژه در سیما دکتر میرباقری معاون سیما نیز در حاشیه این بازدید از برنامه ریزی تلویزیون در تولید 10 سریال الف ویژه خبر داد و گفت: تاریخ انبیاء، تاریخ اسلام، اثرات اندیشمندان ایرانی در اسلام و تاریخ هشت سال دفاع مقدس دستمایه 10 طرح الف ویژهای است که به زودی جزئیات آن دراختیار رسانهها قرار میگیرد.
میرباقری تاکید کرد: سازمان برای تولید مجموعههای نمایشی کمبود بودجه ندارد چرا که تولید برنامههای نمایشی موفق را نه صرف هزینه بلکه جذب سرمایه میداند.
وی بازگشت گروههای فیلم و سریال به شبکهها را از دیگر برنامههای این معاونت دانست و افزود: هریک از شبکهها با توجه به حال و هوای مخاطبانشان تولید برنامههای نمایشی خواهند داشت ولی این تولیدات با برنامه ریزی و طبق اصولی خواهد بود که مرجع آن سیما فیلم است.
معاون سیما برنقش سیما فیلم در تولید سریالهای ویژه الف تاکید و اضافه کرد: مجموعه معمای شاه در ماه محرم از شنبه تا چهارشنبه روی آنتن میرود. بازپخش این مجموعه نیز به شبکه سه واگذار شده است. پس از پایان این مجموعه نیز سریال فاخر سرزمین کهن پخش میشود.
معاون سینما همچنین بخشهای مختلف مجموعه معمای شاه را دارای این قابلیت دانست که در مناسبتهای خاص ملی و مذهبی مانند 17 شهریور، 28 مرداد و یا 30 تیر به صورت سینمایی بازپخش شود.
3600 دقیقه تصویربرداری
دکتر پورحسین قائم مقام معاون سیما نیز در سخنان کوتاهی گزارشی از روند تولید مجموعه معمای شاه ارائه کرد. 3600 دقیقه تصویربرداری از مجموعه، پخش 41 قسمت از آن، آماده سازی 36 قسمت دیگر، ایجاد 1500 فرصت شغلی، به کارگیری بیش از 80 هزار هنرور از موضوعاتی بود که پورحسین به آن اشاره کرد. وی با قدردانی از عوامل تولید وفنی این سریال تاکید کرد: تنها حدود 120 سکانس از این سریال باقی مانده که به زودی به اتمام خواهد رسید.
میدان ژاله یادگار ورزی به تلویزیون
محمدرضا ورزی کارگردان مجموعه نیز در گزارشی کوتاه از ساخت سه سازه عظیم و ماندگار برای تولید سریالهای تاریخی در شهرک غزالی خبرداد و گفت: در خاتمه معمای شاه سه سازه از میدان منیریه، میدان ژاله وخانه وزیری برای تلویزیون به یادگار باقی خواهد ماند.
ورزی با نام بردن از بسیاری از همکاران خود ضمن قدردانی از تیم همراه، یادی از هنرمندان درگذشته در طول سه سال و نیم تولید این سریال کرد.
رئیس رسانه ملی به همراه معاونان سیما، منابع مالی و سرمایه انسانی و معاون پژوهش، برنامه ریزی و نظارت و برخی مدیران از سازههای متعدد ساخته شده در این پروژه بازدید کردند.