به گزارش هنرآنلاین، در ابتدای این مراسم پوریا نوری با تشکر از حضور مخاطبان گفت: از گروه سینمایی هنر و تجربه ممنونم که این امکان را برای مستند «لعبت‌باز» فراهم آورد  که به نمایش در بیایید  و امیدوارم که از تماشای فیلم لذت ببرید

 

 کارگردان فیلم «لعبت‌باز» افزود: «لعبت‌باز» تلاش می‌کند مستندی باشد برای حفظ هنر خیمه‌شب‌بازی و ثبت تلاش‌های سیاوش ستاری در هنر خیمه‌شب‌بازی.

سیاوش ستاری هنرمند هنر خیمه‌شب‌بازی و  هنرهای نمایشی نیز  پس از خیرمقدم گویی به مخاطبان گفت: هنر خیمه‌شب‌بازی بیش از هزار سال است در کشور عزیزمان قدمت دارد و حضرت خیام ۹۰۰ سال پیش فرموده‌اند:

 ما لعبتکانیم و فلک لعبت‌باز/ از روی حقیقتی نه از روی مجاز

 بازیچه همی کنیم بر نطع وجود/ افتیم به صندوق عدم یک‌یک باز

 می‌بینیم که عناصر هنر خیمه‌شب‌بازی که امروز هم مورداستفاده بنده حقیر و همکارانم است در شعر ۹۰۰ساله خیام وجود دارد.

وی ادامه داد:  قاعدتاً خیام  قصد نداشته  که هنر خیمه‌شب‌بازی را گزارش کند؛ بلکه ایشان به دنبال یک صورت مثالی بسیار آشنا می‌گشته که به واسطه آن فلسفه غامض خودش را برای مردم زمانه‌اش تشریح و قابل‌فهم کند. این هنر روزگاری بسیار بیشتر از امروز رواج داشته و ریشه‌اش در کشورها و امپراتوری‌های کهن شرقی و در خاور دور است.

 وی در توضیحی درباره اشکال مختلف نمایش عروسکی افزود: ما روزگاری سه شکل از هنرنمایش عروسکی را به‌صورت واضح و مشخص داشتیم که اتفاقاً یکی از آنها به‌شدت با سینما درگیر است. یکی از آنها نمایش سایه است و دیگری خیمه‌شب‌بازی دستکشی و در نهایت هم خیمه‌شب‌بازی نخی که بنده انجام می‌دهم و این روزها تلاش می‌کنم که حفظ شود. 

 وی ادامه داد: در بخش نمایش سایه، ما فانوس خیال و جام شهر سوخته را در 5000 سال پیش داریم. در واقع ما صنعت انیمیشن را اختراع کردیم هرچند که در سینما فقط کمی بیشتر از ۱۰۰ سال قدمت دارد و امروز بخش مهمی از سینمای جهان است در حالی که ما تکنیک و فنش را ۵۰۰۰ سال پیش در فرهنگمان اختراع کرده‌ایم.

مستند «لعبت‌باز»  به تهیه‌کنندگی و کارگردانی پوریا نوری روایتی از کوشش‌های سیاوش ستاری برای احیا و ادامه هنر «خیمه شب‌بازی» است. هنری که در گذر زمان کم‌رنگ شده و رو به فراموشی است. این فیلم هم اکنون در گروه سینمایی هنرو تجربه در حال اکران است.

انتهای پیام