به گزارش هنرآنلاین، محمد حمیدیمقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در بازدید از سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران درباره عملکرد فیلم کوتاه طی سالهای اخیر به ویژه فیلمهای مستند کوتاه بیان کرد: رشد بسیار بالای سطح فنی سینمای کوتاه و مستند غیرقابل چشمپوشی است و میبینیم که برگزاری جشنوارههای این ۲ حوزه، چه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران و چه جشنواره سینماحقیقت به استاندارهای بینالمللی رسیدهاند.
او ادامه داد: اینکه افق نگاه فیلمسازان در فیلم کوتاه متوقف میشود یا به دنیای فیلم بلند میرسند، هنوز برای ما نامشخص است، سینمای ما تراکم بسیار زیاد در فیلم کوتاه را نمیخواهد و حتی کشش آن را ندارد، فیلمسازان باید باتوجه به دانش و تکنیکی که بهدست میآورند از این مرحله عبور کنند و به دنیای سینمای بلند بروند، امیدوارم که در این مرحله گذار شاهد استعدادهایی باشیم که سینمای بلندمان را در حوزه مفاهیم، محتوا و فرم در کنار سینمای دنیا قرار میدهند، اگر اجزای این چرخه به یکدیگر ربط داشته باشند ما به دستآوردهای بزرگی میرسیم.
حمیدیمقدم درباره مورد تایید آکادمی اسکار قرار گرفتن سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران عنوان کرد: رسیدن به استانداردهای جهانی در سینمای ایران اتفاق بسیار خوبیست اما اینکه آن استاندارها هدف، نهایت و آرزوی فیلمسازان باشد، میتواند به عارضه تبدیل شود، مهم این است که فیلمسازان، فیلم بسازند و حوزه ارتباط با مخاطبمان را چه در سطح داخلی و چه خارجی پرورش دهند.
این مدیر سینمایی افزود: بهترین فیلم جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران اگر این امتیاز را داشته باشد که به یک جای جهانی بزرگتر برای بیان دیدگاههای ما و ارایه واقعیت امروز ایران دسترسی پیدا کند، اتفاق بسیار خوبی است ولی اگر تنها حضور در جشنوارهها به هدف تبدیل شود، شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود و باز ما را در لوپ جشنوارهزدگی چند سال اخیر نگه خواهد داشت.
او تاکید کرد: اینها امکاناتیست که ما در دنیای امروز به دست میآوریم تا حرفهایمان را بزنیم و فیلمهایمان را به تودههای بیشتر مردم نشان دهیم یعنی هدف این است که از این فرصتها استفاده کنیم و به دل جوامع رویم، اگر بتوانیم فیلمهایمان را به جوامع مختلف نشان دهیم به نقطه موفقیت رسیدهایم. امیدوارم باتوجه به موفقیت جشنواره فیلم کوتاه تهران و مورد تایید اسکار قرار گرفتن آن، بالانس درنظر گرفته به وجود آید تا محتواهای خوبی را به دنیا ارایه دهیم.
حمیدیمقدم در بخش دیگری از صحبتهایش درباره اهمیت فیلمهای مستند کوتاه در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: مستندهای کوتاه خیلی در حوزه چیدمان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی قرار نمیگیرند و بیشتر حمایت ما از فیلمهای بلند یا میانمدت است. سرمایهگذاری روی فیلمهای تک قسمتی کوتاه برعهده انجمن سینمای جوانان ایران است ولی چون مرکز گسترش تنها مرجع و درگاه نمایش فیلم مستند در کشور شناخته میشود در جشنواره سینماحقیقت از فیلمهای مستند کوتاه حمایت بیشتری میشود.
او در پایان درباره ارتباط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان ایران بیان کرد: امیدوارم ارتباط این دو مرکز، همانطور که در گذشته وجود داشته است در آینده نیز ادامهدار باشد. ما در مرکز گسترش در حوزه فیلمهای تجربی، کمهزینه و حتی مستندهای بلندمان به فیلمسازان و استعدادهای برتر پرورشیافته انجمن سینمای جوانان ایران نیاز داریم، در دو سال گذشته ریسک همکاری با فیلم اولیهای انجمن را داشتهایم که امیدوارم در دوره جدید با هماهنگیهای بیشتر به خروجیهای بهتری برسد و همکاریها ادامه داشته باشند.
سی وهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) در حال برگزاری است.