به گزارش هنرآنلاین، پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور جمعی از هنرمندان و فرماندهان سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان شب گذشته در تالار وحدت آغاز به کار کرد.
در ابتدای این مراسم کلیپی همراه با نریشن درباره رزمندگان دفاع مقدس پخش شد که بر مفهوم مقاومت و اهمیت آن در جنگ تأکید میکرد.
در ادامه، حاج صادق آهنگران قطعه معروف "شب است و سکوت است و آه است و من" که به رزمندگان دفاع مقدس اختصاص دارد را به صورت زنده روی سن اجرا کرد.
پس از آن برنامه با اجرای رسالت بوذری شروع شد و گفت: شاید هیچگاه در مخیله محمد خزایی نمیگنجید که این جشنواره مأمن فیلمسازان در سراسر دنیا شود و عدهای که دوست دارند فیلم بسازند، آن را به این جشنواره بفرستند. مگر چند جشنواره ضد صهیونیسم بجز مقاومت در جهان وجود دارد که چنین رویکردی داشته باشد. رژیم صهیونسیتی فیلمسازان خود را تهدید کرده که در این جشنواره حضور پیدا نکنند و بدون همدلی اهالی سینما این اتفاق نمیافتاد. این سینمایی است که در سراسر دنیا به آن میبالیم.
پس از آن کلیپی از فیلمهای حوزه مقاومت که در بخش مسابقه سینمای ایران، روایت نو، جایزه ویژه عماد مغنیه در جشنواره پخش میشود، نمایش داده شد. همچنین بخشهای مختلف مثل نقد و بررسی و اسلام هراسی و... معرفی شد.
سپس محمد خزاعی دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت: بسیار خوشحالیم که میتوانیم پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت را با شکوه برگزار کنیم. به افتتاحیه جشنواره مقاومت خوش آمدید.
در ادامه سردار محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تبریک هفته بسیج گفت: میدانید که ما هر چه داریم از عزت و عظمت ایران اسلامی از مقاومت ملت ایران است. از هنر مقاومت ملت بزرگ ایران است که این مقاومت و هنر ریشه در تاریخ هزاران ساله ایران اسلامی دارد و تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی دارد. امروز ملت ایران به عنوان یک ملت الگو در تمام دنیا زبان زد هستند.
او ادامه داد: آن چیزی که رخ داده است، ممزوج شدن مقاومت اسلامی است که میشود گفت که بسیاری از محاسبات را رقم زده است و محور تمامی سرنوشتهای دنیا قرار گرفته است. امروز این معنا با تمام قداستش به دنیا در حال ترویج است. مقام معظم رهبری نیز فرمودند که تنها راه نجات ملتها گام برداشتن در مسیر مقاومت اسلامی است. کاری که شما سینماگران دفاع مقدس انجام میدهید در مسیر مقاومت اسلامی است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خاطر نشان کرد: راهی که امروز در عرصه مقاومت ملتها طی میکنند، همان راه آزادگی است که سید و سالار شهیدان طی کردند و در ادامه راه امام حسین (ع) است. ما باید به دنبال نشان دادن و هر چه بیشتر عمق بخشیدن به مقاومت اسلامی باشیم که امروز با سرعت در حال گسترش است، چرا که این موضوع سرنوشت آینده دنیا را مشخص میکند. اساس مبارزه و پیروزی را اراده انسانها شکل میدهد و اگر در قرآن نیز تعمق کنید، میبینید که ایستادگی و مقاومت ملتها در ادامه رهنمودهای قرآن و دین اسلام است.
او افزود: خداوند وعده داده است که نور خود را به دست مومنین و ملتهای مومن روشن نگه میدارد و شرط روشن نگه داشتن این نور جهاد ، مبارزه و ایستادگی در همه عرصهها است. برداشتی که بسیاری از مردم از کلمه جهاد دارند، جهاد سخت و جنگ است؛ اما جهاد در عرصههای فرهنگی، اقتصادی و ... بر جهادهای دیگر اولویت دارد. کسی که میخواهد وارد این میدان شود باید با روحیه جهادی کار کند، اگر اینگونه نباشد راه به جایی نخواهد برد. در تعریف کار جهادی سه نکته مطرح میشود، اول کار برای رضای خدا باشد، دوم همراه با سخت کوشی و تلاش شبانه روزی و سوم همراه بازخوردهای مخالف باشد. مطمئن باشید که راه انقلاب اسلامی که روز به روز توسعه فنی پیدا میکند در آینده بسیار نزدیک نسیب ملتهای اسلامی خواهد شد.
جعفری گفت: در زمان دفاع مقدس برخی برای حضور در جنگ تردید داشتند، به همین خاطر برخی آمدند و برخی نیامند. امروز هم همین گونه است. باید تلاش کنیم که با کار جهادی در عرصههای مختلف به کارها عمق ببخشیم و آنها را ماندگار کنیم.
در ادامه مراسم نکوداشت حبیبالله کاسهساز، حمید آخوندی، سید ضیاالدین دری و یدالله صمدی برگزار شد. محمد خزاعی، سردار غیب پرور، سردار جعفری و جمشید هاشم پور روی صحنه آمدند و از خانواده مرحوم حبیبالله کاسه ساز تجلیل کردند. همچنین از خانواده مرحوم حمید آخوندی نیز با اضافه شدن علیرضا رضاداد به حضار روی صحنه، تجلیل به عمل آمد.
سپس از خانواده مرحوم سیدضیا الدین دری با پیوستن مریلا زارعی به حضار روی صحنه، تجلیل شد و پس از آن از خانواده یدالله صمدی با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، تجلیل شد. در ادامه این مراسم از فرزند شهید سردار حسین همدانی نیز قدردانی شد.
در ادامه جوایز بخش ۴۰ سال سینمای مقاومت اهدا شد.
بهترین فیلمنامه:
نرگس آبیار، ابراهیم حاتمیکیا و محمدحسین مهدویان
بهترین بازیگری:
پرویز پرستویی، هادی حجازیفر و مریلا زارعی
بهترین کارگردانی:
ابراهیم حاتمیکیا، مسعود دهنمکی و مرحوم رسول ملاقلی
ابراهیم حاتمیکیا ضمن دریافت جایزه خود گفت: کسانی که چشم شان آن ۸ سال دفاع مقدس را دید و در این عرصه اثر تولید کردند شایسته تقدیر هستند و من امروز به نمایندگی از همه آنها این هدیه را دریافت میکنم.
مسعود ده نمکی نیز ضمن دریافت جایزه خود بیان کرد: من این جایزه را به ابراهیم حاتمیکیا و خانم منیر قیدی تقدیم میکنم.
بهترین فیلم:
"آژانس شیشهای"، "اخراجیها" و "شیار ۱۴۳"
داوران بخش "جلوهگاه نور" همچنین دیپلم افتخار برای بازخوانی بخش مهمی از تاریخ انقلاب را به مسعود موگویی برای فیلم "نیمه شب ۲۴ آوریل" تقدیم کردند.
در ادامه دیپلم افتخار برای بهترین ساختار به مصطفی رزاقکریمی برای فیلم "بانو قدس ایران" تقدیم شد.
پس از اهدای جوایز این بخش حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی به روی سن آمد و طی سخنانی گفت: به همه حضار در این آئین و همه فیلمسازان و سینماگران دغدغهمند که روشنایی بخش این دوره از جشنوارهاند خوشامد میگویم. جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت که تصویر ایثار و حمیت غیرتمندان است در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی که پیروزی عزت و آزادگی است، روایتگر عشق و دلدادگی کسانی است که شجاعت و ایستادگی بر آرمانها را توشه راه خود کردند.
وی افزود: روایت هنرمندان مومن و انقلابی از لحظههای درخشانی است که مایه ارزش و اعتبار سینمای ایران شده است. جشنواره فیلم مقاومت ستایشگر تلاش این فیلمسازان در ایران و جهان است که پانزدهمین دوره آن همزمان با هفته بسیج برگزار میشود. حضور تعداد زیادی فیلم سینمایی، مستند و کوتاه در دورههای گوناگون این جشنواره و نیز آثار سینمایی و غیرسینمایی این دوره از جشنواره که عموماً جزو آثار پرمخاطب سال گذشته و امسال سینمای ایران نیز بودهاند نشان از عزم و تلاش سینماگر ایرانی در این عرصه است که به رغم همه مشکلات در این راه با پایمردی و ایستادگی توانستهاند برگهایی از این صفحات درخشان را به تصویر کشند و آوازه برخی از آنها از مرزهای ایران فراتر رفته تا آنجا که فیلمسازی با این مضامین به گونهای معتبر و ستایش برانگیز در جهان تبدیل شده است و جشنواره فیلم مقاومت بیش از همه مدیون تلاش این سینماگران است.
انتظامی گفت: آنچه در این میان شایسته توجه است انتظار مشارکت بیشتر نهادهای مسئول و همه کسانی است که دلبسته این راهند تا این آثار با حمایت و کمک موثر آنها ابتدا به گونهای شایسته تولید شوند و سپس به گونهای شایسته به دست مخاطبان تشنه و علاقمند در داخل و خارج از کشور برسد و از این رهگذر به سهم و نقش شایسته خود در تولید و نمایش دست یابد که این انتظار سینماگران انتظاری معقول و به جاست. برگزاری این دوره را که به همت همه همکارانمان در بنیاد روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت پذیرفته به جملگی سینماگران، مشارکت کنندگان و برگزار کنندگان به ویژه عزیزانمان در سازمان بسیج مستضعفین شاد باش میگویم.
در ادامه این مراسم و با حضور هیئت داوران فیلمهای کوتاه جوایز به ترتیب زیر اهدا شد:
دیپلم افتخار برای فیلم "باز هم سکوت" به کارگردانی راضیه سراجی
دیپلم افتخار برای فیلم "تاسوکی" به کارگردانی سید پوریا پیشوایی
دیپلم افتخار برای فیلم "مادر" به کارگردانی ماریا ماوتی
تندیس و دیپلم افتخار برای فیلم "درخت زیتون سعد" به کارگردانی احمد زایری
در ادامه این بخش لوح تقدیری به همسر شهید رکن آبادی نیز اهدا شد.
همچنین با حضور هیئت داوران بخش فیلم کوتاه مستند "روایت نو" جوایز به ترتیب زیر اهدا شد:
تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی برای فیلم "تا فردا" ساخته علی توکل زاینانی
تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند برای "برای نبل برای الزهرا" به کارگردانی محمد حسین همتی نژاد
در بخش پایانی برنامه نیز علیرضا قربانی به همراه گروهش قطعاتی را اجرا کردند.