سرویس سینمایی هنرآنلاین: در ابتدای این نشست امیرعباس کنی تهیهکننده سریال "شکوه یک زندگی" درباره شکلگیری ایده و طراحی این سریال بیان کرد: چهار سال پیش قرار بود یک اثر نمایشی در پاسداشت مقام همسر شهدا کار شود و این طرح در شبکه دو سیما مطرح شد. از سال 1392 تحقیقات فیلمنامه توسط شعله شریعتی نوشته شد اما بنا به دلایلی 3 سال کار متوقف شد و بعد از تغییرات مدیریتی و حضور دکتر میرباقری که بیان کردند طرحهای باقیمانده از گذشته را سروسامانی بدهیم، ایده و طرحی دیگر به نگارش مرجان اشرفی زاده در دستور کار گرفت.
این تهیهکننده در ادامه بابیان اینکه ایده اولیه خانم شریعتی درباره همسر یکی از شهدای شهر آذربایجان بود، اظهار کرد: ایده اولیه در استان آذربایجان رقم میخورد، اما با تصمیمگیریهایی که انجام شد، مرجان اشرفی زاده طرح دیگری را بیان کرد که در آن طرح فیلمنامه اولیه کاملاً تغییر کرد و قرار شد کار در استان مازندران کلید بخورد. البته این تغییرات ضربهای به محتوا و بنمایه اصلی ایده نزد و موضوع طرح مشکلات و مسائلی بود که برای همسران شهدا و فرزندان آنها رخ میدهد.
در ادامه رضا بهشتی کارگردان این اثر نمایشی گفت: این اولین کار دفاع مقدسی من بود و برایم بسیار مهم بود که چطور کار میشود و آنچه بیش از همه برایم جذابیت داشت قصه و روند چگونگی آن بود که شخصیتها بهدرستی به مخاطب معرفی شوند.
کنی ادامه داد: یکی از شخصیتهایی که برای ما مهم بود شخصیت حلماست با بازی نازنین فراهانی که میخواستیم با حضور او دو جبهه را به نمایش بگذاریم. جبهه اول کسانی بودند که در منطقه درگیر جنگ بودند و دسته دوم کسانی بودند که به شکل فیزیکی درگیر نبودند اما اثرات جنگ بر روی زندگی آنها بسیار تأثیرگذار بود. درواقع حلما تکمیلکننده نارگل و نارگل تکمیلکننده شخصیت حلما بود که نشان میدهد در آن زمان حمایت ملی وجود داشت و همه در یک راستا گام برمیداشتند.
وی بیان کرد: تولید آثار نمایشی کمهزینه و زود بازه است. آثار الف دقیقهای سه میلیون تومان برایش در نظر گرفتهشده است و اثار الف ویژه که پروداکشن عظیمی دارند و دیر بازه هستند برایشان برآورد ویژهتری در نظر گرفتهشده است. کار ما به فراخور قصه، باید در سالهای 46 و 56 روایت میشد و ترجیحاً برای شکلگیری قصه و همزمانی آن با عملیات خیبر از منطقه و مرکز دور میبودیم که این طبیعتاً راندمان کاری ما را کاهش میداد و با افزایش هزینهها روبرو میشدیم. خوشبختانه در هیچ بخش از تصویربرداری کار ما متوقف نشد و بر طبق برنامهریزیهای انجامشده پیش رفتیم، خیلی جالب است که اینجا دوستان بدانند، بعد از پخش کلاکت اول و دوم، در تماسی که با پخش شبکه دو سیما داشتم، درخواست داشتند که زمان هر قسمت را برای پخش آگاهیهای بیشتر کم کنیم، چراکه درخواست ثبت و پخش تبلیغات در بین سریال بالابود و این نشان از دیده شدن مجموعه داشته است.
وی در ادامه با اشاره به حضور بیتا سحرخیز در سریال، عنوان کرد: خانم سحرخیز در آخرین روزهای پیشتولید به گروه اضافه شد و پیش از آن قرار بود سمیرا حسنپور ایفاگر نقش نارگل باشد که به دلیل حضور در تئاتر از ما جدا شدند. درواقع خانم سحرخیز در آخرین روزها با تمام توان خود سعی کرد لهجه، گویش، گریم و حتی رفتار، مدل بستن چادر و ... را ادا کند.
در ادامه این مراسم کارگردان مجموعه در خصوص انتخاب لوکیشن خارج از شهر و سنگین بودن و سختی تولید این مجموعه گفت: من به همراه مسعود انتظاری مدیر تولید مجموعه چند روزی را برای انتخاب لوکیشن سفر کردیم تا به شهر بهشهر و غریب محله رسیدیم، البته در آن زمان پاییز بود و تصاویر بسیار زیبایی را فضا به ما میداد، اما اولین مشکل ما در آن روستا این بود که ما محل اسکان نداشتیم و نمیتوانستیم محلی را هم ایجاد کنیم، به همین منظور آقای کنی زحمت کشیدند و تمام خانههای اطراف را که گاز نداشتند و بعضاً امکانات چندانی نداشتند تجهیز کردند.
رضا بهشتی تصریح کرد: درواقع با شرایط سخت جوی و مسیرهای دشوار رفتوآمد، الحمدالله کار نخوابید. بودجه کم است، ولی تنها کاری که میتوانیم انجام بدهیم این است که با این امکانات و در حد توانمان کارکنیم.
کارگردان این مجموعه تلویزیونی درباره همکاری و بازخورد اهالی غریب محله از تولید و پخش سریال "شکوه یک زندگی" اظهار کرد: نصف گروه تولید ما از همان اهالی روستا و بهشهر است که مثل یک خانواده پذیرای ما شدند و آن ترس اولیهای که من از برخورد اهالی داشتم برطرف شد والان از اینکه چنین سریالی در آن منطقه تصویربرداری شده، خوشحال هستند.
وی در ادامه با اشاره به حضور بازیگران بومی در کنار بازیگران اصلی مجموعه تلویزیونی "شکوه یک زندگی" توضیح داد: در زمان پیشتولید با همراهی بهرام ملکی دستیار کارگردان گروه و صحبتی که با آقای خزایی از سرپرستهای گروه بازیگری تئاتر بهشهر داشتیم، قرار شد ایشان از بازیگران آن منطقه تست بازیگری بگیرد و برای ما ارسال کند، به همین ترتیب تست بازیگری انجام شد و با همراهی آقای کنی بازیگران بومی که اغلب از چهرههای شناختهشده تئاتری منطقه هستند را انتخاب کردیم.
در ادامه مریم کاظمی بازیگر این سریال با اشاره به حضور خود در مجموعه تلویزیونی "شکوه یک زندگی" و ژانر دفاع مقدس این پروژه بیان کرد: اصولاً این نوع کارها با مضمون دفاع مقدس سرمنشأ ارزشی برای جامعه ما دارد کمی وارد شدن به این حوزه خطرناک است، آدم همیشه نگران است که ارزشها را نشکند و نقشی را که انتخاب میکند بهنوعی نباشد که ارزشهای را زیر سؤال ببرد.
وی در ادامه بابیان اینکه بهعنوان بازیگر در انتخاب نقشهایم خیلی محتاط عمل میکنم، در خصوص انتخاب نقش خود در سریال "شکوه یک زندگی" اظهار کرد: یکی از مؤلفههای مهم فیلمنامه و طرح اولیه است که وقتی فیلمنامه شکوه یک زندگی را خواندم دیدم که چالشهای خوبی دارد و خیلی خوب توانسته ارتباط خانوادهها را در زمان هشت سال دفاع مقدس نشان بدهد. چراکه در این مجموعه بهخوبی میتوانیم ارتباط خانواده حلما را که مستقیم با جنگ درگیر است و خانواده خود را ازدستداده بازندگی نارگل که در شمال کشور است و ازنظر عاطفی و احساسی درگیر جنگ است را مشاهده کنیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: این فیلمنامه زمینه خوبی ایجاد میکند که بتوانیم مباحث اجتماعی را در آن مطرح کنیم. من خیلی خوشحالم که توانستم در کنار این کار باشم و جدای از مباحث کلیشهای مطرح است، به عقیده من ساختار عمیق و مطرح کردن مسائل عاطفی مؤلفهای بود که میتوانست برای جامعه جذاب باشد.
حسام محمودی بازیگر نقش یحیی با گلایه از برخی از تهیهکنندگان در ادامه بیان کرد: چرا تلویزیون ما نمیخواهد نگاهی جدیتری به تهیه و تولید مجموعههای تلویزیونی خود داشته باشد؟ اسم بازیگرها بد جاافتاده است و همه به مبالغ بازیگران اکتفا میکنند، اما واقعانمی شود با دقیقهای سه میلیون تومان سریال ساخت و این حرف خندهداری است.
بازیگر مجموعه تلویزیونی "زعفرانی" گفت: اگر ما بخواهیم با این شرایط در تلویزیون کارکنیم، افتخاری نیست، هنر، علاقه و زندگی یک بخش از حرفه بازیگری است و معیشت و اقتصاد یک بازیگر بخش مهمی است که تلویزیون نمیتواند از آن چشمپوشی کند ولی متأسفانه بسیاری از تهیهکنندگان با ادعاهای دروغین حق بازیگران را میخورند و کسی هم جوابگوی این موضوع نیست.
محمودی در ادامه با اشاره به حضور خود در مجموعه تلویزیونی "شکوه یک زندگی"، اظهار کرد: بازی و همکاری من با گروه "شکوه یک زندگی" درجه یک بود و همه چی عالی پیشرفت رفت. وقتی بامن تماس گرفتند، به من گفتند که نقش اصلی هستم، اما نقش اصلی که شهید شده و حضور ماورایی دارد. نقش یحیی برای خودم یک افتخاری است که بازی کردم.
امیر رجبی آهنگساز این مجموعه درباره موسیقی متن توضیح داد: کار موسیقی سریال برای من تجربه جالبی بود و به آن منطقه سفر کردم و سعی کردم موسیقی متن به موسیقی نواحی مازندران نزدیک شود. سعی کردم که موسیقی متن از فیلترهای ذهنی من بگذرد و رنگ تازهای به خود بگیرد و از سوی دیگر متناسب با حال و هوای کار سعی کردم که موسیقی حس و حال حماسی به خود بگیرد.
نازنین فراهانی بازیگر نقش حلما نیز طی سخنانی کوتاه گفت: من خیلی در تلویزیون حضور پررنگی نداشتم و بیشتر در سینما فعالیت کردم اما آنچه باعث شد تا من این نقش را بپذیرم خود نقش حلما بود و متفاوت بودن آن در آثارم. من هیچوقت تجربه لهجه نداشتم و چالش زیادی برای من داشت. ازآنجاییکه با وسواس آثارم را انتخاب میکنم خیلی روی آن تمرکز کردم و احساس کردم اگر گویشم را پیدا کنم باقی مسائل هم حل میشود و این اتفاق با حضور مشاور لهجه رخ داد. تمام تلاشم را کردم تا نقش باورپذیر باشد و خوشبختانه از بازخوردهایی که دریافت کردم این اتفاق رخداده است.