به گزارش هنرآنلاین، در ابتدای این مراسم احد جاودانی مدیرکل ارشاد استان مازندران با تشکر از انجمن فیلمسازان شمال و نادر مقدس برای برپایی این جشن گفت: ما امشب افتخار داریم از فرهاد مهرانفر، محمدعلی سجادی و هوشنگ گلمکانی به عنوان فعالان سینمایی اهل شمال کشور تجلیل میکنیم.
او افزود: با تشکیل انجمن فیلمسازان شمال در ۲ سال اخیر برنامهها و نشستهایی در شمال کشور برگزار شده ولی من به این دوستان پیشنهاد میکنم نشستهایشان را هدفمندتر و موضوعی کنند و هر سال یک موضوع مبتلابه سینما را تعیین کرده و درباره آن بحث و تبادل نظر کنند تا مطالبات سینما به گوش مدیران فرهنگی برسد.
مدیرکل ارشاد استان مازندران در پایان صحبتهایش تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که لازم است بدان پرداخته شود این است که ریسک سرمایهگذاری در تولید فیلم در ایران بالای ۸۰ درصد است.
مهدی اکبری مدیر انجمن فیلمسازان شمال دیگر سخنران مراسم بود که گفت: ما در یک سال اخیر همایش و ورکشاپ هایی برگزار کرده و همچنین در جشنواره فیلم کوتاه رامسر مشارکت کردیم.
وی افزود: ما در حال حاضر دفتر انجمن را در تهران، گیلان و گلستان فعال کردهایم و به مرور در دیگر استانها نیز فعال خواهد شد.
در ادامه مراسم برگ زرین جشن شب سینمای ایران به فرهاد مهرانفر مستندساز تقدیم شد.
وی در سخنانی گفت: بحران آینده کشور ما بحران آب خواهد بود که همین امر باعث میشود روند مهاجرت به سمت اقلیم شمال افزایش یابد و همین مسئله نیاز به آسیبشناسی دارد و یکی از وظایف ما فیلمسازان این است که با پژوهش بتوانیم اطلاعات درستی در اختیار مدیران قرار دهیم. من به عنوان یک مستندساز باید مسایلی از این دست را هشدار بدهم زیرا خود را نسبت به میراث آیندگان مسئول میدانم.
او در پایان ابراز خوشحالی کرد که مدیری شجاع و جسور مدیریت ارشاد استان مازندران را برعهده گرفته است. وی همچنین از نادر معصومی فیلمبردار کارهایش و همسرش که طراحی صحنه و نریشن مستندهایش را برعهده داشته، تشکر کرد.
در ادامه از جعفر صانعی مقدم عضو هیئت مدیره گروه "هنر و تجربه" خواسته شد تا روی سن حاضر شود. او در سخنانی گفت: هنر و تجربه در دولت یازدهم راهاندازی شد و ۱۳ مهر سه سال قبل اولین فیلم در این گروه اکران شد و در همه این سالها گروه هنر و تجربه به طور مستمر فعالیت کرده است.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر گروه هنر و تجربه در تعداد قابل توجهی از شهرهای کشور فعال است، بیان کرد: از سال ۸۴ تجربههای ناموفقی برای راهاندازی و فعالیت گروه مشابه هنر و تجربه در سینمای کشور داشتیم ولی درنهایت تجربه اخیر موفق بود و استمرار دارد و حال فیلمهای کوتاه، مستند و هنری و تجربی فرصتی دارند که روی پرده اکران عمومی شوند.
این مدیر سینمایی تاکید کرد: در حالیکه فیلمهای مستند ایرانی در جهان افتخارات زیادی کسب میکردند ولی در کشور خودمان امکان اکران و بلیت فروشی نداشتند ولی در حال حاضر با وجود گروه هنر و تجربه این فیلمها هم فرصت اکران یافتهاند.
در ادامه مراسم از هوشنگ گلمکانی منتقد و نویسنده مطبوعاتی تجلیل شد.
اودرادامه گفت: نوستالژی نقطه ضعف من است و زادگاه و گذشته، نوستالژی من است.
گلمکانی افزود: سینمای هنر و تجربه در شهر بابل یکی از موفق ترینها در کشور است و من از مردم شهرم؛ گرگان گلهمندم که به این گروه توجه کافی ندارند.
این منتقد در پایان صحبتهایش خطاب به مسئولان گفت: جوانان به امید نیاز دارند و اگر به آنها امید نمیدهید حداقل امید را از آنها نگیرید.
در ادامه مراسم از محمدعلی سجادی نویسنده و کارگردان و نقاش تجلیل به عمل آمد. وی نیز در سخنانی گفت: من به خاطراتم میبالم که روزی در میدان بابل با نادر مقدس تئاتر اجرا میکردیم.
وی افزود: خوشحالم که در ۶۰ سالگی در شهری هستم که دوستش دارم.
سجادی همچنین در سخنانی خطاب به مسئولان عنوان کرد: برخی مسئولان توجه و رسیدگی به امور جوانان را فرصتی برای قدافرازی خودشان کردهاند.
در ادامه مراسم از ناصر مقدس مدیر تولید سینما و برادر نادر مقدس تجلیل به عمل آمد و وی تندیس شاخه شمشاد گرفت.
در پایان مراسم از محمدرضا وطندوست، مهدی حیدری و یاسر خیر سه فیلمساز شمالی که در یک سال گذشته در رویدادهای سینمایی ملی جایزه کسب کردند با اهدای نشان شاخه شمشاد تجلیل شد.