سرویس سینمایی هنرآنلاین: شیلی، کلمبیا و پرتغال تازهترین کشورهایی هستند که نمایندگان خود را در بخش فیلم خارجیزبان جوایز اسکار 2018 به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کردهاند.
شیلی با فیلم "یک زن شگفتانگیز" (A Fantastic Woman) به کارگردانی سباستین للیو در اسکار حضور دارد. این فیلم اولین بار در دنیا فوریه پیش در بخش مسابقه بینالملل شصت و هفتمین جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد و برنده جایزه خرس نقرهای بهترین فیلمنامه (سباستین للیو و گونزالو مازا) شد.
دانیلا وگا بازیگر تئاتر و خواننده اپرا در "یک زن شگفتانگیز" نقش مارینا زنی ترنسجندر را بازی میکند که عاشق اورلاندو مردی خیلی مسنتر از خودش است، اما اورلاندو در شب تولد او میمیرد و در ادامه مارینا ناچار است برای شرکت در مراسم تدفین او مبارزه کند. در برلیناله، بازی وگا در نقش اصلی فیلم بسیار مورد توجه اهالی رسانه و تماشاگران قرار گرفت.
"یک زن شگفتانگیز"
للیو کارگردان فیلم تحسینشده "گلوریا" است که سال 2013 در جشنواره برلین بسیار مورد استقبال قرار گرفت و برنده جایزه خرس نقرهای بهترین بازیگر زن شد. "گلوریا" آن سال نماینده شیلی در اسکار بود، اما نامزد نشد.
فیلم جدید للیو را پابلو لارین فیلمساز هموطن او و مارن آده کارگردان و فیلمنامهنویس آلمانی تهیه کردهاند. "یک زن شگفتانگیز" تولید مشترک شیلی، آلمان، آمریکا و اسپانیا است.
شیلی تا سال گذشته 21 بار در رقابت اسکار شرکت کرد و در 2012 با فیلم "نه" ساخته پابلو لارین نامزد شد.
درام-تریلر "مردان گناهکار" (Guilty Men) به کارگردانی ایوان گائونا نماینده کلمبیا در اسکار است. داستان این فیلم در 2005 در بخش سانتاندر در کلمبیا روی میدهد. یک راننده کامیون/دیجی با گروههای شبهنظامی محلی وارد یک بازی موش و گربه میشود، در حالی که میکوشد کسی را که دوست دارد، پس بگیرد. این فیلم سال گذشته در بخش روزهای ونیز جشنواره ونیز نمایش داده شد و بعد در جشنواره تورنتو روی پرده رفت.
کلمبیا تا سال پیش 25 بار در رقابت اسکار شرکت کرد و در 2015 با فیلم "آغوش مار" نامزد اسکار شد.
پرتغال نیز با فیلم "سن ژرژ" (Saint George) به کارگردانی مارکو مارتینز در بخش فیلم خارجیزبان رقابت میکند. این فیلم سال گذشته در بخش افق های جشنواره فیلم ونیز برنده جایزه بهترین بازیگر مرد برای نونو لوپس شد. داستان درباره یک بوکسور بیکار است که برای حمایت از خانوادهاش ناچار میشود شرخر شود.
پرتغال از 1980 تاکنون 33 بار نمایندگان خود را به آکادمی معرفی کرده است، اما تاکنون در بخش فیلم خارجیزبان نامزد نشده است.
آخرین مهلت معرفی فیلمهای خارجیزبان به آکادمی دوم اکتبر 2017 (10 مهر) است. رأیگیری برای انتخاب نامزدهای اسکار فیلم خارجیزبان در دو مرحله انجام میشود. ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا میکنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی معرفی میشوند که اسامی آنها 23 ژانویه 2018 (3 بهمن) همراه نامزدهای دیگر بخشهای جوایز اسکار اعلام خواهد شد.
سال گذشته 85 کشور نمایندگان خود را به اسکار فرستادند که یک رکورد بود و در نهایت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان به "فروشنده" به کارگردانی اصغر فرهادی از ایران رسید.
نودمین دوره جوایز اسکار یکشنبه چهارم مارس 2018 (بامداد دوشنبه 14 اسفند به وقت ایران) برگزار میشود.